Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dakaristy vítali nadšení fanoušci. Let byl klidný, moc sil nezbývalo, přiblížil Prokop

V noci na neděli dorazili na ruzyňské letiště úspěšní čeští reprezentanti z Rallye Dakar. V příletové hale jim fanoušci připravili bouřlivé přivítání.

Je nám líto, video expirovalo.
Dakaristé zažili na letišti bouřlivé přivítání

Nejvíce fanoušků čekalo na posádku Martina Macíka, která dostala po 23 letech českou vlaječku na nejvyšší příčku v kamionech.

"Slyšeli jsme všechny ty fanoušky i přes zeď, trochu jsme se báli sem přijít, ale je to nádherné," popisoval s úsměvem Macík své dojmy z prvních chvil v ruzyňské příletové hale.

Závodníci za sebou měli dlouhý let, ale v porovnání s obtížnými etapami Rallye Dakar nebyl přílišnou zátěží.

"Let byl klidný, je vidět, že už toho mají všichni plné zuby, jsou unavení a moc sil už nezbývalo. Ale včera večer tým oslavoval, byla to velká radost," řekl celkově pátý v kategorii automobilů Martin Prokop.

Čas na pořádné oslavy určitě ještě přijde, každý si je užije po svém. "Oslavy budou. Užijeme si to vzápětí i v rodinném kruhu," podotkl desátý motocyklista Martin Michek.

S rodinou bude slavit i Libor Podmol, který měl pro dokončení rallye po pádu a zranění silnou motivaci. "Slib synovi je to nejvíc, co může člověk dát, ten se musí dodržet," podtrhl někdejší freestylista.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články