Fotbalový obránce Jurásek odešel z Benfiky na půlroční hostování do Hoffenheimu

foto Ilustrační foto - Český fotbalista David Jurásek (na snímku z 21. března 2023).

Lisabon - Fotbalový reprezentant David Jurásek odešel z Benfiky Lisabon na půlroční hostování do Hoffenheimu, kde se potká s jiným Čechem Pavlem Kadeřábkem. Aktuálně osmý celek bundesligové tabulky o tom informoval na svém webu. Součástí dohody je i opce na letní přestup třiadvacetiletého krajního obránce, která podle médií činí 12 milionů eur (asi 297 milionů korun).

Jurásek zamířil do Benfiky vloni v létě z pražské Slavie údajně za 14 milionů eur (346,5 milionu korun), což z něj po záložníkovi Tomáši Součkovi udělalo druhý nejdražší přestup z vršovického klubu v historii. S portugalským celkem podepsal smlouvu až do roku 2028.

Pětinásobný český reprezentant skóroval v létě hned v prvním přípravném utkání za Benficu, vysoká očekávání ale posléze vůbec nenaplnil. V úvodu sezony se zranil a po návratu na trávníky zatím marně hledá někdejší formu. V podzimní části zasáhl do 12 soutěžních utkání, z toho jen do šesti v portugalské lize. V poslední době jen vysedával jako náhradník na lavičce, v lednu neodehrál ani minutu.

"Měl jsem více nabídek, ale od začátku jsem se přikláněl k Hoffenheimu. Mám radost, že to dopadlo. Očekávám, že tady odehraju dobré zápasy, budu pro tým užitečný a pomohu k výhrám. Fanoušci mohou očekávat hodně ofenzivního obránce, něco, jako je Pavel Kadeřábek," řekl Jurásek pro klubovou televizi.

S krajanem byl v kontaktu. "Napsal jsem mu, když jsem dostal nabídku. Ale osobně jsem se s ním nepotkal, protože je ze Sparty a já ze Slavie, takže je to pro nás trochu složitější. Ale myslím, že tady to bude fungovat," dodal levý obránce s úsměvem.


 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 03:00 11°C

Celá předpověď