Obránce Jiříček se po dvou dnech vrátil z farmy v Clevelandu do Columbusu

foto Ilustrační foto - Český hokejista David Jiříček (na snímku z 13. května 2022).

Columbus (USA) - Český hokejový obránce David Jiříček se po dvou dnech na farmě v Clevelandu vrátil do prvního týmu Columbusu. Za Monsters odehrál dvacetiletý bronzový medailista z předloňského mistrovství světa a vicemistr z loňského šampionátu dvacítek dva zápasy a připsal si tři asistence. Při páteční výhře nad Lavalem 4:2 Jiříček nebodoval, při sobotní prohře se stejným soupeřem 3:4 se podílel na všech třech brankách.

Za Columbus hrál Jiříček naposledy 9. ledna při porážce ve Winnipegu 0:5 a v dalších dvou duelech před odchodem na farmu zůstal jen na tribuně. V této sezoně NHL odehrál 36 zápasů a připsal si gól a osm asistencí.

Columbus si jej vybral v roce 2022 jako šestku draftu. V minulém ročníku Jiříček po debutu v NHL zasáhl do čtyř utkání a nebodoval, za Cleveland v 55 zápasech nasbíral 38 bodů (6+32). V této sezoně si v AHL připsal jeden start také už v polovině listopadu.

Před předloňským odchodem do Severní Ameriky účastník tří juniorských MS a jednoho šampionátu osmnáctek stihl za tři sezony 69 zápasů v extralize za Plzeň a připsal si 21 bodů (8+13). Na loňském MS dvacítek se podílel na stříbrném úspěchu třemi góly a čtyřmi asistencemi. Byl vyhlášen nejlepším obráncem turnaje a dostal se i do All Star týmu.

Na konci minulé sezony se zařadil i do přípravy národního celku, ale o účast na druhém mistrovství světa jej připravilo zranění. Loni se dostal na MS i přesto, že byl od závěru prosince kvůli zranění až do konce klubové sezony mimo hru. Celkem má v reprezentaci na kontě 21 utkání a sedm bodů (3+4).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 17.05.2024 ČTK

Reklama

13°C

Dnes je pátek 17. května 2024

Očekáváme v 09:00 13°C

Celá předpověď