Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký kraj – Středoškolští studenti si zabírají termín svého plesu roky dopředu. Není víkend, kdy by se nějaký maturitní ples nekonal. Plesová sezóna láká ale i milovníky společenského tance. Pro ně jsou určeny plesy zaměřené na různá témata, i plesy reprezentační. Pojďte si vybrat, kam se zajít pobavit.

Už tento víkend, tedy v sobotu 27. ledna se koná ples Chomutovského dětského nadačního fondu v Městském divadle v Chomutově. K tanci a poslechu bude jako v předchozích letech hrát orchestr KLUB 49. Účinkovat bude Debbi, Anna K. a také Beatles revival. Cena vstupenky je 1 200 Kč na hlavní sál a 600 Kč na balkón. Výtěžek plesu bude věnován opět do sbírky Chomutovského dětského nadačního fondu a prostředky využity pro dětské oddělení chomutovské nemocnice. Akce začíná v 19 hod.

Mostě s ohledem na uzavřené Repre, které letos čeká rekonstrukce, se plesy přesunuly do hotelu Cascade. V sobotu 17. února se zde uskuteční Staročeský ples od 20 hodin s welcome drinkem. Na programu je barmanská i UV show. Podávat se budou speciality staročeské kuchyně a zabijačkové pochoutky. Vstupné 400-500 Kč.

Hned první únorový víkend pořádá ples v litvínovské Citadele Taneční škola Pátkovi. V sobotu 3. února si od 19 hodin na své přijdou milovníci klasického tance i latiny. Celým večerem bude provázet Taneční orchestr Klub 49. Vystoupí zde Taneční klub TK 1976 i The Spirit of Chris Norman & Smokers. Soucástí plesu bude také Super finále Taneční soutěže Mládež. Vstupné je 500 Kč.

Další sobotu, tedy 10. února se koná Ples sportovců s podtitulem Návraty. O předtančení se postará taneční škola Sandy Uxy. Chybět nebude bubenická show ani půlnoční disco. Můžete se těšit také na tradiční fotokoutek a vyhlášeny budou také sportovní osobnosti Litvínova roku 2023. Vstupné je 400/300 Kč.

Téma sport má i letošní Muzikantský ples, jenž se honosí číslem 30. Ples je součástí oslav 75. výroční založení ZUŠ Litvínov. Koná se v sobotu 24. února a začíná v 19.30 hod. Hostem je Vladimír Hron, hrát budou North Big Band, Sax Band ZUŠ, Marchig Band, Mini Band a taneční soubor ZUŠ. V Café Baru Citadela bude hrát Junior Big Band ZUŠ. Vstupné je 350/400 Kč a 200/250 Kč.

Plesovou sezónu v Litvínově uzavře Jarní ples Citadely, který je naplánován na sobotu 23. března od 19.30 hod. Speciálním hudebním hostem bude zpěvák ONDŘEJ RUML. Jistě vás potěší i půlnoční barmanská UV show Martina Vogeltanza,  exhibice plná neuvěřitelných efektů tvořených ultrafialovým světlem a podmanivým nasvícením šejkrů a lahví.

V Café Baru Vás dostanou svou živočišnou interpretací známých i méně známých skladeb Hambaeros. K tanci i poslechu Vám na společenském sále zahraje desetičlenná hudební skupina Taneční orchestr Klub  49. Vstupné je 500 Kč.

Ples nejen pro sportovce se uskuteční také v Kadani, a to v Kulturním domě Střelnice. Uskuteční se v pátek 16. února. Po celý večer s názvem Hala bala galavečer bude hrát k poslechu i tanci kapela Tandem Band Milana Dunky a po půlnoci DJ VeeKej. Součástí večera bude předávání cen vítězům ankety o nejpopulárnějšího sportovce města Kadaně a talentových cen Karla Havlíčka a Josefa Lӧschnera. Vstupné je 250 Kč a začátek je naplánován na 19 hod.

Jedním z nejluxusnějších plesů je 15. ročník Centropol Plesu Severočeských patriotů v DK Ústí nad Labem, letos s podtitulem Tanec v oblacích. V sobotu 3. února se mezi vystupujícími představí Janek Ledecký and Band, Lenka Filipová, Monika Absolonová, Tereza Mašková, Vladimír Hron a Boom Band Jiřího Dvořáka. Na programu je také hodinová show největších hitů 90. let. Vstupné činí 1 500 Kč.

I v Ústí nad Labem je naplánován Ples sportovců, uskuteční se 22. března. Nebudou chybět sportovní exhibice, k tanci a poslechu zahraje skupina Roxel Music a DJ David Holub. V restauraci se o hudební produkci postará skupina W-Music Band a v K-clubu zahraje DJ Petr PEETE Řízek. Hlavním hostem tohoto večera bude Pavel Callta. Vstupenky jsou v ceně 500-700 Kč.

V Teplicích je jeden z nejkrásnějších plesů již minulostí. Lázeňský ples se odehrál 19. ledna. Těšit se ale můžete na XX. Reprezentační ples statutárního města Teplice. Jeho termín je 9. února a uskuteční se v Krušnohorském divadle Teplice od 20 hodin. Vstupné je 400 Kč. Moderátorem je Jan Čenský, vystoupí např. Abba Stars The Tribute Band from Prague či Petr Sovič a Golden Big Band Praha. Zatančí i vítězka posledního ročníku Star Dance Když hvězdy tančí Darija Pavlovičová s Dominikem Vodičkou či TK Styl Dance Teplice a také VIVAjump. Součástí večera bude módní přehlídka Ateliéru Nadi Moravcové.

O měsíc později 9. března je připraven Společenský ples sportovců, taktéž v Krušnohorském divadle v Teplicích. Zahájení je naplánováno na 19.30 hod. Vstupné je 400 Kč. Na malém sále bude hrát skupina Mane, v kavárně skupina Voice a v baru bude hrát DJ Holiday. V pivnici pak Cimbálová muzika Alexandra Vrábela.

V Děčíně se můžete těšit na Zámecký ples, a to v sobotu 3. února. Konat se bude v jižním a východním křídle děčínského zámku. V hlavním sále zahraje k tanci i poslechu George band pod vedením Jiřího Peška, na malém sále kapela Hambaeros propojující soul, jazz či world music. Těšit se dále můžete na taneční vystoupení Bella Danza Děčín a soutěž ve společenských tancích. Večerem provází taneční mistr Jan Rottenborn. Ozdoba s růží vítána. Vstupné: 490/400 Kč.

V Lounech můžete vyrazit v neděli 28. ledna na plesové odpoledne s Lounskou třináctkou, které začíná od 14 hodin. Vstupné je 100 korun. Na sobotu 3. února se určitě těší všichni milovníci fotbalu, kdy od 20 hodin začne Ples fotbalového klubu Seko Louny. Vstupenky seženete u pořadatelů na tel. Čísle 603 517 150.

V Žatci v KD Moskva bude 17. únor patřit rybářům, koná se zde Rybářský ples. O týden později, tedy 23. února je vystřídají se svým plesem sportovci.

V Litoměřicích se už tuto sobotu mohou tancechtiví zájemci těšit na Myslivecký ples v hotelu Koliba. Začátek je stanoven na 19 hodin. Hraje skupina Kadet a vstupné je 250 Kč.

Dále se příznivci společenského tance mohou těšit na Ples jara a přátel vína. Uskuteční se 29. března od 20 hodin ve velkém a hradním sále kulturního centra. Těšit se můžete na Severočeský taneční orchestr Big Band Bonit nebo Vladimíra Hrona. Vstupné je 400 Kč.

Úplně posledním plesem bude I. Ples sportu v Litoměřicích. Uskuteční se až 3. května ve 20 hodin v domě kultury. Součástí a hlavní myšlenkou plesu je nejen prezentace sportovních klubů, ale také předání finanční částky někomu, kdo to potřebuje. Vybrána byla litoměřická plavkyně Alex Borská. Během plesu vystoupí sportovní kluby, večerem bude provázet moderátor Michal Dorňák a k tanci a poslechu zahraje kapela No Headache. 

 
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru