Lauko s Pastrňákem se bodově podepsali pod výhru Bostonu, slaví také brankář New Jersey Vaněček

Hokejový útočník Jakub Lauko druhým gólem v sezoně pomohl Bostonu k vítězství 4:1 nad Winnipegem. David Pastrňák jednou asistoval a protáhl svou bodovou sérii na pět zápasů. Brankář Vítek Vaněček přispěl k výhře New Jersey nad Vegas 6:5 v prodloužení 28 zákroky.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Bostonu

Radost hokejistů Bostonu | Zdroj: Profimedia

Boston v souboji prvního týmu Východní konference s druhým celkem ze Západu vedl od třetí minuty, kdy se trefil Jakub Lauko. Český útočník po nahrávce Trenta Frederica zužitkoval tlak Bruins v útočném pásmu a bodoval ve třetím utkání za sebou.

Svou sezonní bilanci vylepšil na dvě branky a čtyři nahrávky a k překonání zápisu z minulého ročníku mu chybí tři body.

Winnipeg po dvou minutách zásluhou Vladislava Naměstnikova srovnal, Bruins si ale ještě v první třetině vzali vedení zpět. V 19. minutě jim ho vrátil Charlie Coyle. Ve třetí třetině vítězství domácích přiblížil gólem v oslabení Jake DeBrusk a v závěru po Pastrňákově nahrávce přidal pojistku do prázdné branky Brad Marchand.

Hokejisté New Jersey porazili Vegas 6:5 v prodloužení a vyhráli třetí z posledních osmi duelů. Oba týmy se v zápase přetahovaly o vedení. Jak Devils, tak Golden Knights v průběhu základní hrací doby vedli o dvě branky, o vítězi ale nakonec muselo rozhodnout prodloužení. V tom zkompletoval hattrick Tyler Toffoli a rozhodl o vítězství New Jersey.

Vítek Vaněček chytal s úspěšností lehce pod 85 procent, i přes to dovedl Devils pošestnácté v sezoně k výhře. Český brankář v počtu vychytaných vítězství uzavírá elitní desítku gólmanů NHL.

Výsledky NHL:

Boston - Winnipeg 4:1, New Jersey - Vegas 6:5 v prodl., Arizona - Pittsburgh 5:2, Vancouver - Chicago 2:0, Nashville - Florida 1:4, Los Angeles - San Jose 3:4 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme