Daniel António João, známý spíše pod přezdívkou Pluto, se dostal do povědomí veřejnosti v populární reality show Vyvolení, kde se v roce 2006 zařadil mezi nejlepší čtyřku v uzavřené vile. Diváci ho poznali jako usměvavého Pluta s exotickými rysy, které zdědil po svém tatínkovi z Angoly. Pluto však pak zpětně vzpomínal na dobu ve vile jako na etapu plnou bláznivých chvil a naprostého odtržení od reality. Ve vile si byl tehdy nejbližší s Maruškou.

Pluto má kořeny v Angole, kde strávil část dětství, a ovládá portugalštinu. Po narození v Československu a dětství v Angole se vrátil zpět do Česka. Zatímco v Česku ho velmi zaujal individuální život rodin, které si střeží soukromí a stýkají se jen s přáteli, v Angole ho zaujala výrazná rodinná soudržnost. Považuje ji za hodnotu, kterou by si Češi mohli převzít.

Náhodná cesta k Vyvoleným a po nich

Své dobrodružství ve vile Pluto přitom připisoval náhodě, kdy ho kamarádka vyhecovala k účasti. Původně byl k reality show skeptický, ale nakonec výzvu přijal, protože si uvědomil, že tak může získat pozornost a vystoupení ve vile mu může otevřít nové příležitosti. Tehdy se ještě živil jako rapper.

Po Vyvolených se Pluto vrátil k běžnému životu, pracoval na burze a věnoval se hudbě. Reality show mu přinesla nejen pozornost, ale i poznání sama sebe. Označuje svůj pobyt ve vile za „psychologickou studii, která mu otevřela oči pro trpělivost, toleranci a schopnost vyjít s ostatními.“

Z exekuce k úspěchu na burze a hudbě

Dnes, ve svých 41 letech, se Pluto tedy údajně věnuje práci na burze, což mu umožňuje financovat svou vášeň pro hudbu. Tvrdí, že díky penězům může tvořit hudbu bez kompromisů. Jeho hudební tvorba, začínající již v roce 1998, je pro něj způsobem, jak sdělit své názory a pocity. „Hudbu chápu jako umělecký celek, který mi dává možnost vyjádřit se a být sám sebou.“

Toto video ukazuje, jak vypadal Pluto před pěti lety:

Zdroj: Youtube

Interpol a ukrývání na Brněnsku?

Jenže vloni na jaře rozjitřila média zpráva o jeho kriminální činnosti. Údajně se kdesi na Brněnsku skrýval před Interpolem. Spolu s Davidem Soukupem je hledán v souvislosti s finančním podvodem v Brazílii. Skupina, inspirovaná filmem Vlk z Wall Street, lákala občany k výhodným investicím. Žádala je, aby převedli peníze na účty, a poté tvrdili, že kvůli poklesu trhu přišli o své investice. Nakonec peníze neinvestovali, ale zpronevěřili je.

Jak média píší, Pluto, spolu s Soukupem, založili v Lisabonu call centrum, které vytvořilo podvodný gang.

Před pěti měsíci se Pluto na sociálních sítích objevil v Brně jako fešný kravaťák odpočívající na sluníčku:

Zprávy o jeho útěku před Interpolem jsou však stále v obecné rovině a mnohé z nich mohou být předmětem spekulací. Jedno je jisté – Pluto alias Daniel António João se znovu ocitl v centru pozornosti, tentokrát však ne v pozitivním světle. Zřejmě je ale i tato jeho neslavná éra již minulostí.

Zdroje: zivotvcesku.cz, www.blesk.cz, zeny.iprima.cz, www.seznamzpravy.cz, www.linkedin.com