Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

SOUHRN 40. KOLA: Liberec se dotáhl na Litvínov a už je čtvrtý, Motor s Kometou předvedly obrat

Další tři body do sbírky přidali obhájci titulu z Třince. Oceláři si ve 40. kole extraligy poradili s Plzní a po výhře 3:0 přidali pátý triumf z posledních šesti zápasů. Liberec porazil Mladou Boleslav 4:1, bodově se dotáhl na Litvínov a vystřídal ho na čtvrté příčce. Vedoucí Pardubice odskočily druhé Spartě o další tři body, poslední Kladno zase prohrálo.

Radost třineckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Oceláři zdolali Plzeň, Mazanec vychytal nulu

Třinec si poradil s Plzní 3:0, přičemž o branky se Oceláři postarali rovnoměrně v každé třetině. Skóre zápasu a vítězný gól zároveň zaznamenal kanadský útočník Adam Helewka, na 2:0 zvýšil Vladimír Dravecký a skóre uzavřel Martin Růžička. Brankář Marek Mazanec se dočkal prvního čistého konta v sezoně. Třinec si hlídá třetí místo, Plzeň zůstává jedenáctá.

HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Helewka (Kundrátek, Cienciala), 37. Dravecký (Čacho), 49. M. Růžička (D. Voženílek, Nestrašil). Rozhodčí: A. Jeřábek, Vrba – Blažek, Lederer. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 4434.

Souboj rivalů pro Liberec

Mladá Boleslav nestačila v domácím prostředí na Liberec a padla 1:4. Středočeši nezvládli vstup do zápasu a v 15. minutě prohrávali o dvě branky po trefách Tomáše Filippiho v přesilovce a Michala Birnera. Adam Najman přidal třetí gól Bílých Tygrů a až poté snížil Jan Závora, konečnou podobu výsledku dal Jaroslav Vlach do prázdné brány. Severočeši tak ovládli všechny čtyři vzájemné duely sezony.

BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 42. Závora (F. Pavlík, O. Roman) – 12. Filippi (Faško-Rudáš, A. Najman), 15. Birner (Flynn, Bulíř), 24. A. Najman, 60. Vlach (Filippi). Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Gerát, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 3874.

Motor otočil duel se Spartou

Spartě se nedaří a po prohře 3:5 v Českých Budějovicích nebodovala potřetí v řadě. Pražané přitom vedli na jihu Čech 2:0 a 3:2, ale domácí předvedli povedený obrat. Na 2:2 nejprve srovnal Brant Harris a na 3:3 vyrovnal Jan Ordoš druhým gólem v utkání. Otočku dokonal kapitán Motoru Milan Gulaš ve 49. minutě, Ordoš v závěru ještě zkompletoval hattrick.

Banes Motor České Budějovice – HC Sparta Praha 5:3 (0:2, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. Ordoš (Kubík, Gulaš), 23. Harris (Kachyňa, M. Beránek), 32. Ordoš (Kondelík, Gulaš), 49. Gulaš (Kachyňa, Hrachovina), 60. Ordoš (Kubík, Kondelík) – 1. Buchtele (Chlapík, Horák), 13. Němeček (Chlapík, Buchtele), 27. Chlapík (Kempný). Rozhodčí: Šír, Obadal – Zíka, Axman. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Pardubice vedou tabulku už o osm bodů

Dynamo přetlačilo Litvínov na jeho ledě 3:1 a vrátilo mu domácí porážku z předchozího setkání (2:4). Východočechům se povedl vítězný obrat, když na úvodní trefu Liama Kirka v početní převaze odpověděli dvěma góly Richard Pánik a Lukáš Sedlák. Litvínov spadl na páté místo tabulky, tedy mimo elitní čtyřku zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off. Naproti tomu Pardubice mají před druhou Spartou náskok osmi bodů a navíc dva zápasy k dobru.

HC Verva Litvínov – HC Dynamo Pardubice 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Kirk (Jaks) – 24. Pánik (L. Sedlák, J. Kolář), 32. L. Sedlák (Vála, Hyka), 60. Pánik. Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 5114.

Kometa vstala proti Hradci z mrtvých a má dva body

Zdálo se, že Kometa po sérii pěti výher padne podruhé v řadě, ale utkání s Hradcem Králové dokázala otočit. Východočeši vedli 2:0 ještě v 56. minutě, ale brněnský klub zachránili Kristián Pospíšil a Daniel Gazda. V prodloužení rozhodl o výhře Jihomoravanů 3:2 Jakub Flek v přesilovce. Hradečtí čekají na další tříbodové vítězství od 3. ledna.

HC Kometa Brno – Mountfield Hradec Králové 3:2 v prodl. (0:0, 0:1, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 57. Pospíšil (Flek), 58. Gazda (Kos, Pospíšil), 64. Flek (Kollár, Gazda) – 27. Perret (T. Pavelka, Eberle), 42. Eberle (Šťastný, Jank). Rozhodčí: Kika, Ondráček – Klouček, Šimánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 7036.

Kladenská krize se prohlubuje

Olomouc vyloupila led Kladna po triumfu 3:2 a přichystala Rytířům desátou porážku v řadě. Hanáci sice prohrávali po zásahu Richarda Jarůška, ale Matouš Menšík, Silvester Kusko a Jakub Sirota výsledek otočili. Na konci druhé třetiny ještě snížil kladenský útočník Deven Sideroff, ale v závěrečné části už domácí srovnat nestihli. Kladenští dál ztrácí na předposlední Mladou Boleslav pět bodů, mají ale tři zápasy k dobru.

Rytíři Kladno – HC Olomouc 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Jarůšek, 40. Sideroff (Klepiš, Smoleňák) – 9. Menšík (Ministr), 18. Kusko (Orsava, J. Knotek), 38. Sirota (Navrátil). Rozhodčí: Hradil, Pilný – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 2138.

Vítkovice zvítězily v předehrávce kola na ledě Varů

Souboj dvou týmů, které měly před čtvrtečním zápasem dvě vítězství v řadě, zvládly Vítkovice. Ostravané porazili Karlovy Vary na jejich ledě 3:0. Hosté rozhodli dvěma góly v rozmezí 26 sekund na začátku druhé třetiny, vítěznou branku vstřelil útočník Marek Kalus. Třetí čisté konto v sezoně vychytal Lukáš Klimeš.

HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice Ridera 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. M. Kalus (Claireaux, Auvitu), 23. T. Šoustal (Grman, Vondráček), 59. Rihards Bukarts (L. Kovář, Claireaux). Rozhodčí: Šindel, Mejzlík – Gerát, Brejcha. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 3527.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články