Hokejisté Liberce potvrdili, že se jim proti Mladé Boleslavi daří

foto Utkání 40. kola hokejové extraligy: BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec, 26. ledna 2024, Mladá Boleslav. Třetí gól inkasuje brankář Jan Růžička z Mladé Boleslavi. Autor gólu Adam Najman (druhý zleva) z Liberce.

Mladá Boleslav - Hokejisté Liberce vyhráli ve 40. kole extraligy v Mladé Boleslavi 4:1 a regionálního soka porazili posedmé v řadě. Gólem a asistencí se na tom podíleli Adam Najman a Tomáš Filippi.

Zatímco Bruslaři dvě úvodní přesilové hry zápasu využít nedokázali, hostům stačilo ke skórování devět vteřin jejich první početní výhody. Po nich se prosadil přesnou tečí Filippi. Druhou přesilovku sice Liberec přetavit v gól nedokázal, ale čtyři vteřiny po jejím skončení hosté využili výhodného postavení v útočném pásmu ke druhému gólu. Jako poslední se puku dotkl Birner.

Ve druhé třetině byl k vidění jediný gól a opět inkasovali domácí. Vydařenou individuální akcí se prezentoval Najmam, který na konci zasunul puk mezi Růžičkovy betony. Středočeši se sice snažili o snížení, Tygry v prostřední třetině přestříleli, ale výraznější šance nepřicházely.

První zajímavá příležitost třetí třetiny už gólem za zády libereckého gólmana skončila. Závora si v předbrankovém prostoru našel odražený puk po Pavlíkově střele a připsal si druhý gól probíhající sezony.

Bruslaře branka nabudila a ve zbytku zápasu se tlačili za vyrovnáním, hosté si ale výsledek dokázali zkušeně pohlídat. Naopak se dokázali ještě jednou sami prosadit, když se do odkryté klece při boleslavské závěrečné hře bez brankáře trefil Vlach.

Hlasy trenérů po utkání:

David Havíř (Mladá Boleslav): "Prvních třicet minut od nás nebylo vůbec ideálních. Liberec byl lepší ve všech herních činnostech, my jsme si nepomohli ani speciálními týmy. Dvě přesilovky v první třetině jsme odehráli lajdácky. Od poloviny zápasu už se naše hra zvedla, ale celý zbytek zápasu jsme tu káru prostě táhli do kopce."

Jiří Kudrna (Liberec): "Chtěli jsme hrát dobře do defenzivy a začátek zápasu se nám v tomto směru povedl. Dostali jsme se do vedení a hráli jsme opravdu perfektně. Ve druhé třetině jsme z toho trošku vypadli, tam byla hra náš vkus až moc nahoru dolů. Ve třetí třetině jsme se vrátili k naší hře a poctivou prací jsme si došli pro tři body."

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 42. Závora (F. Pavlík, O. Roman) - 12. Filippi (Faško-Rudáš, A. Najman), 15. Birner (Flynn, Bulíř), 24. A. Najman, 60. Vlach (Filippi). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Gerát, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 3874.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Bernad, Pyrochta, F. Pavlík, Čech, Lintuniemi, Jánošík, Štibingr - Lantoši, Fořt, Skalický - Rohlík, O. Roman, Malát - Rohdin, Järvinen, Dvořáček - Závora, Pitule, Krivošík. Trenér: R. Král.

Liberec: D. Král - Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Kolmann, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, Rychlovský - Hawryluk, A. Najman, Flynn - Kelly Klíma, Bulíř, Birner - Peréz, Šír, J. Vlach. Trenér: Pešán.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 10.05.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je pátek 10. května 2024

Očekáváme v 17:00 18°C

Celá předpověď