V Superženě dostali prostor i stand-up komici! Koho si zahráli?

V Superženě si zahráli přední čeští stand-up tvůrci. 7

Autor: Pavel Krejčí

29. ledna 2024 20:42

Máte rádi stand-up? Nebo raději koukáte na klasické filmy? Milovníci obojího si přijdou brzy na své! Už 29. února vstupuje do kin celovečerní film Superžena Evy Toulové, který mísí hraný film se stand-upem. Režisérka se rozhodla oslovit přední české stand-up umělce a obsadit je do několika scén hrané romantické komedie. Těšit se tak můžete na Adélu Elbel, Jiřího Jakimu, Karla Hynka nebo Daniela Čecha.

„Ve filmu jsme měli několik scén s metaři, kteří si vyloženě říkali o komické obsazení. Osobně jsem stand-upový fanoušek a mít jako pouliční uklízeče partičku z Na Stojáka bylo jako splněný sen! Dokonce jsem kvůli tomu i ve scénáři připsala sérii výpovědí na kameru ve stylu stand-upu.“ raduje se z obsazení režisérka. V povedené partičce nakonec skončí v rámci děje i jeden z hlavních hrdinů Matouš Ruml poté, co mu jsou přidělené veřejně prospěšné práce.

„Moje postava v rámci vyznání lásky pomaluje výlohu obchodu, kde její milý pracuje. Jak už to ale ve filmech bývá, celé romantické gesto se zvrtne a on nakonec s kolegy v rámci veřejně prospěšných prací musí výlohu umývat.“ přiblížila scénu režisérka, která si výlohu v rámci před natáčecích příprav opravdu sama pomalovala.

Romantický snímek o tom, jaké musejí být dnešní ženy superhrdinky, aby v životě uspěly, se představuje v novém traileru plném známých hereckých jmen. „Hlavní hrdinka Maja jako svobodná bezdětná třicátnice nenaplňuje očekávání okolí, když netouží po závratné kariéře ani založení rodiny. Bojuje s každodenními tlaky, dokud jednoho dne přeci jen nepodlehne a nerozhodne se být perfektní „superženou“ ve všech ohledech tak, jak po ní okolí žádá.“ představuje snímek režisérka Eva Toulová, která si v něm i sama zahrála. Mimo ní, Matouše Rumla a partičky z Na Stojáka obsazení doplnila další známá jména jako Natálie Grossová, Igor Bareš, Jitka Sedláčková nebo Olga Lounová.

Snímek Superžena je pro společnost Copperfilm, po komedii Casting na lásku (2020, Bontonfilm), už druhým filmovým počinem. Kromě české distribuce 29. února bude snímek uvedený od 7. března v kinech na Slovensku.

Témata: film Superžena