The Last of Us: Režisér hry má představu, o čem bude třetí díl

Překvápko!

The Last of Us: Režisér hry má představu, o čem bude třetí díl - Grounded 2: Making The Last of Us Part 2

Na konci dokumentu Grounded 2: Making The Last of Us Part 2 Neil Druckmann z Naughty Dog překvapivě prozradil, že se třetí díl akční série může stát realitou.

Neznamená to, že by toho v tuto chvíli bylo hodně - podle jeho slov má v hlavě pouze "koncept" -, ale poznamenal, že "pravděpodobně existuje ještě jedna kapitola tohoto příběhu".

"První hra měla tak jasný koncept, jako je bezpodmínečná láska, kterou rodič cítí ke svému dítěti," řekl. "Jakmile jsme ve druhé hře narazili na myšlenku honby za spravedlností za každou cenu, za spravedlností pro ty, které milujete, cítili jsme, že 'to je jasný koncept, který už je spojený s tématem první části, což je láska'. I kdybychom se k tomu už nikdy nedostali, tohle je skvělá tečka na závěr. Poslední sousto, příběh je ukončen."

"Skvělé na práci v Naughty Dog je, že nemusíme [dělat pokračování]," dodal. "Vždycky je to tak, že 'rádi bychom další Last of Us, ale pokud máte pocit, že vás baví něco jiného, podpoříme tuhle jinou věc' (Druckmann zde pravděpodobně citoval vedení Sony). Jsme ve velmi privilegovaném postavení, nikdy to neberu jako samozřejmost. Jen jsem o tom [třetím dílu] přemýšlel, 'Je tam nějaký koncept?' A už léta se mi nedaří ten koncept najít. Ale nedávno se to změnilo a já nemám příběh, ale mám ten koncept, který je pro mě stejně vzrušující jako jednička, stejně vzrušující jako dvojka, je to něco samostatného, a přesto jsou všechny tři [hry] propojené. Takže mám pocit, že ten příběh má pravděpodobně ještě jednu kapitolu."

A co Tommyho příběh?

Předtím, než se Druckmann vyjádřil k potenciálnímu třetímu dílu The Last of Us, hovořil o svém předchozím rozhovoru, ve kterém se zmínil, že napsali příběh pro Joelova bratra Tommyho, který se odehrává po událostech druhého dílu The Last of Us.

"Titulky napříč odvětvím zněly: 'Naughty Dog nastínil třetí díl The Last of Us', což je ve skutečnosti špatně," upřesnil. "Vždy se jednalo o malý příběh, nikdy to nebyl plnohodnotný titul. V té době jsme měli v Naughty Dog důležitější věci na práci, museli jsme upravit rozvrh a vyřešit problémy s rovnováhou mezi pracovním a soukromým životem. Vzhledem k naší situaci jsem nechtěl, aby byl příběh na prvním místě, a tak jsme ho odložili stranou. A já stále věřím, že jednoho dne spatří světlo světa. Nevím, jestli to bude hra nebo seriál, uvidíme."

Aby bylo jasno, nevíme, zda třetí díl skutečně bude oním příběhem Tommyho, i když Druckmann zdůraznil: "Doufám, že se k němu jednou dostaneme."

Dokument, který se vysílal na YouTube, poskytl podrobný pohled na tvorbu druhého dílu The Last of Us. Stejný dokument bude k dispozici i v The Last of Us Part 2.

Grounded II vychází jen několik týdnů poté, co společnost Naughty Dog vydala hru The Last of Us Part II: Remastered pro konzoli PS5. Kromě základní hry pro The Last of Us Part II obsahovala tato vylepšená verze další funkce, včetně nového roguelike režimu nazvaného No Return, Guitar Free Play, Lost Levels s komentářem vývojářů, grafických vylepšení, integrace DualSense a možnosti zapnout komentář vývojářů během cutscén hlavního příběhu.

"The Last of Us Part 2 je mistrovské dílo, které rozvíjí hratelnost, filmové vyprávění a bohatý design světa původní hry téměř ve všech ohledech," naši američtí kolegové napsali ve své recenzi.

Kromě nedávného vydání Part 2 Remastered v prosinci loňského roku společnost Naughty Dog oznámila, že učinila těžké rozhodnutí zrušit The Last of Us Online, live service hru inspirovanou režimem Factions v původním Last of Us.

Kromě nových herních dílů zasazených do univerza The Last of Us adaptovala HBO v loňském roce sérii pro malé obrazovky a v současné době se připravuje druhá sezóna. Zatím nemáme k dispozici datum vydání, HBO však cílí na rok 2025.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter. Nově nás také najdete na síti Threads.

Pro IGN původně napsali TAYLOR LYLES a ALEX STEDMAN z IGN US.

V tomto článku
Další podobné
Komentáře