Zdraví Joea Bidena. Tajná nahrávka udeřila do voleb v USA

06.02.2024 10:45

Viceprezidentku Kamalu Harrisovou chceme nahradit, ano. Joe Biden „zpomaluje“, čili je na něm patrná sešlost věkem. Tak se na tajné nahrávce rozhovořil pracovník Bílého domu Charlie Kraiger. Titulárně analytik pro oblast kyberbezpečnosti se nechtěně „vyjádřil“ i ke spekulaci, že by místo prezidenta Bidena mohla nakonec nastoupit do boje o funkci prezidenta USA Michelle Obamová, manželka někdejšího pána Bílého domu.

Zdraví Joea Bidena. Tajná nahrávka udeřila do voleb v USA
Foto: Youtube: Newsweek.com
Popisek: Americký prezident Joe Biden.

Joeovi Bidenovi klesají preference. Důvodů se nabízí víc, jednak únava z války na Ukrajině, která se nevyvíjí dobře, pak také opětovné rozhoření konfliktů na Blízkém východě, k tomu ekonomická krize a pak je tu samozřejmě pokročilý věk Joea Bidena. To vše nahrává možnosti, že by následující prezidentské volby mohl vyhrát Donald Trump.

Spekuluje se, že by tedy místo Bidena měl za demokraty kandidovat někdo jiný. Jenže kdo? Podle komentátorky Cindy Adamsové by to mohla být bývalá první dáma. A nikoliv Hillary Clintonová, která svůj souboj s Trumpem už prohrála, ale Michelle Obamová.

Anketa

Má zákon omezit držení střelných zbraní?

20%
77%
hlasovalo: 17714 lidí

Podle Adamsové už její manžel zkouší, zda by pro sponzory strany byla přijatelná. Údajný plán má být, že okolo května Joe Biden řekne, že znovu kandidovat nebude a že v srpnu bude Michelle Obamová nominována.

Proti této teorii však hovoří slova z tajně nahrané schůzky s jedním z pracovníků Bílého domu. Kontroverzní novinář James O’Keefe, který proslul právě takovými nahrávkami, se setkal s Charliem Kraigerem, analytikem pro oblast kyberbezpečnosti z Bílého domu. Kraiger si myslel, že je na rande a při něm se rozpovídal.

Tajná nahrávka: I o zdraví Bidena

Uvedl například, že chtějí nahradit Kamalu Harrisovou, ale že to nemohou říct nahlas. Joe Biden dle Kraigera skutečně „zpomaluje“, tedy je u něj patrná mentální sešlost věkem. V Bílém domě se údajně jedná o velice probírané téma a buď Biden, nebo Harrisová prý musí jít. „Ale nikdo v moderní historii neřekl: Nenominujeme prezidenta i na druhé období,“ poznamenal analytik.

Kraiger se dle prohlášení z nahrávky setkal s Michelle Obamovou. A když se jí někdo zeptal, zda bude kandidovat, tak prohlásila, že ne. „Viděla jsem, čím vším musel můj manžel projít a o to nemám zájem,“ podal postoj Obamové Kraiger.

Podle něho Kamala neudrží černošské podřízené, všichni dříve, nebo později skončí. Ale není možné první černošku na postu viceprezidentky jen tak sundat z kandidátky.

Tuto myšlenku pak zavrhl i Mick Mulvaney, bývalý šéf úřadu vlády za Donalda Trumpa. Dle jeho slov na Sky News není tato možnost reálná, byť se tak zdá. „Během víkendu jsem ve Washingtonu mluvil s bývalým guvernérem, vysoce postaveným členem demokratů, a ptal jsem se ho na zvěsti o Michelle Obamové. Řekl mi, že to v žádném případě nepůjde, protože ti lidé už mají politiky dost a mají rádi své soukromí,“ uvedl Mulvaney.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

,,Demokatické volby" západního typu se téměř vždy vyznačují tím,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevemeno , 06.02.2024 11:31:26
že těsně před nimi se vytáhne za účelem diskreditace soupeře pečlivě shromažďovaná špína. Není to jen americká metoda, vždyť i u nás to tak probíhá. Vzpomeňme od Bartoníčka, přes Paroubka až k Babišovi - a jedeme dále, máme tady aférku s Fialou. Deep state rozhoduje, co se podhodí do mediálního prostoru. Po volbách to už nikoho nezajímá - účel byl splněn. Z voliče udělali blbce, a nejhorší je, že zase udělají. S takovou demokracií mí popr!

|  9 |  0

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…