Zavřít reklamu

Seznamte se s NVIDIA Studio: Skvělá platforma nejen pro špičkové kreativce

Počítače jsou dnes nezbytnými nástroji pro profesionály, zejména ve sféře kreativní tvorby. K dosažení optimálního výkonu je klíčové mít k dispozici kvalitní grafické karty. Jednou z předních platforem v tomto segmentu je NVIDIA Studio, která poskytuje tvůrcům špičkový ekosystém nástrojů pro efektivní práci a maximální výkon. Klíčové prvky NVIDIA Studio NVIDIA Studio spočívá na třech […]

7. 2. 2024    

Počítače jsou dnes nezbytnými nástroji pro profesionály, zejména ve sféře kreativní tvorby. K dosažení optimálního výkonu je klíčové mít k dispozici kvalitní grafické karty. Jednou z předních platforem v tomto segmentu je NVIDIA Studio, která poskytuje tvůrcům špičkový ekosystém nástrojů pro efektivní práci a maximální výkon.

Klíčové prvky NVIDIA Studio

NVIDIA Studio spočívá na třech klíčových pilířích, které zahrnují výkonná GPU, umělou inteligenci a profesionální software pro kreativitu. Tato kombinace umožňuje tvůrcům dosahovat optimálních výsledků při práci na projektech, bez ohledu na jejich složitost nebo charakter. Grafická procesorová jádra GeForce RTX jsou základem NVIDIA Studio, poskytující potřebný výkon pro náročné grafické operace. Akcelerace ray tracingu a využití umělé inteligence otevírají nové možnosti pro tvůrce a zvyšují kvalitu výsledného obsahu.

Individuální i týmová spolupráce – kdekoliv a kdykoliv

Ovladače NVIDIA Studio jsou navrženy pro poskytování stabilního a spolehlivého výkonu při práci s náročnými grafickými aplikacemi. Specializované softwarové nástroje, jako je NVIDIA Omniverse, zase umožňují týmovou spolupráci na projektech bez ohledu na vzdálenost a používaný software. Tyto možnosti činí z platformy NVIDIA Studio plně přizpůsobitelný, výkonný a flexibilní ekosystém, do kterého se může připojit prakticky každý bez ohledu na zaměření, místo výkonu, nebo softwarové či hardwarové vybavení.

2D a 3D tvorba s NVIDIA Studio

NVIDIA Studio podporuje tvůrce pracující na široké škále projektů, včetně 2D a 3D tvorby. Díky technologii NVIDIA CUDA mohou uživatelé zažít výrazné zrychlení v oblíbených grafických aplikacích, jako jsou Adobe After Effects, Photoshop Lightroom nebo Illustrator. V oblasti 3D tvorby jsou výkonné grafické karty, například RTX 4060 nebo RTX A3000, klíčovým prvkem pro efektivní renderování a optimalizaci grafických podkladů ve speciálních aplikacích, např. Adobe 3D Substance Designer, Blender nebo D5 Render.

V softwaru DaVinci Resolve přináší platforma NVIDIA Studio tvůrcům v oblasti úprav videa širokou škálu možností. Díky akceleraci grafické karty mohou dosahovat nejen efektivnějších a rychlejších barevných korekcí, ale také provádět úpravy videí a urychlovat transkódování. Využití umělé inteligence v akcelerované funkci RTX nabízí přidané hodnoty, jako je rozpoznávání obličeje pro automatické označování snímků a funkce SpeedWarp pro plynulé zpomalení videa a bezproblémové super rozlišení. Co se týče 3D tvorby, NVIDIA Studio je schopná účinně řešit specifika spojená s tímto druhem tvorby. Klíčovým prvkem je výkonná grafická karta, například RTX 4060, která se stará o vykreslování obrazů a umožňuje tvůrcům pracovat s velkými datovými soubory, jako jsou modely a textury 3D scén. 

V kombinaci s aplikacemi, jako je Adobe 3D Substance Designer nebo Blender, umožňují grafické karty NVIDIA optimalizovat renderování a zajišťovat efektivní práci s grafickými podklady. Pro program D5 Render pak grafické karty, například NVIDIA RTX A5500, zajišťují výjimečnou kvalitu renderování architektonických prvků a designu interiéru v reálném čase díky ray tracingu poháněnému RTX. Kombinované využití NVIDIA DLSS pro upscaling obrazu pomocí umělé inteligence navíc zvyšuje snímkové frekvence a vylepšuje export videa v reálném čase, což přináší další vrstvu inovace tvůrcům ve 3D tvorbě.

Grafické karty

Nabídka GPU od NVIDIA Studio zahrnuje širokou škálu modelů, aby vyhověla specifickým potřebám tvůrců v oblasti kreativity. Od modelů pro méně náročné projekty, jako jsou GeForce RTX 4060 a NVIDIA RTX A3000, po vysoce výkonné modely pro náročné 3D tvorby, jako je GeForce RTX 4080 s minimálně 16 GB VRAM. Nabídka GPU od NVIDIA Studio je cenově flexibilní, a umožňuje tvůrcům vybrat si hardware podle svých potřeb a finančních možností. Od modelů GeForce RTX řady 40 za méně než 8 000 Kč až po notebooky s nimi začínající několik set korun nad 23 000 Kč – veškeré vybavení pro tyto účely lze sehnat například na alza.cz.

NVIDIA Studio a zkušenosti Filipa Hodase

Digitální umělec Filip Hodas sdílí pozitivní zkušenosti s platformou NVIDIA Studio. Zdůrazňuje stabilitu ovladačů a širokou podporu 3D softwaru, což mu umožňuje experimentovat a iterovat nad svými projekty s vysokou rychlostí. Jeho volba hardwaru zahrnuje grafické karty s vysokou kapacitou VRAM, jako jsou GeForce RTX 4090 a NVIDIA Titan Xp.

„Jelikož dělám poměrně detailní scény a renderuji přes GPUs, tak potřebuji co nejvíce  VRAM, aby se tam vše vešlo. To samé platí pro GPU simulace. Octane Render běží a má nejlepší podporu na NVIDIA kartách, takže to je jasná volba. Momentálně  mám 2x GeForce RTX 4090 v hlavním stroji a 4x TITAN Xp v sekundární workstation,“ uvádí. 

Streamování s NVIDIA Studio

Pro tvůrce streamující obsah na internetu přináší platforma NVIDIA Studio služby NVIDIA Broadcast, které vytvářejí výkonné domácí studio s vylepšenými funkcemi a výkonem díky efektům umělé inteligence, jako jsou virtuální pozadí a odstranění hluku. Určitě lze říci, že NVIDIA Studio není pouze nástrojem, ale partnerem pro tvůrce, kteří hledají optimální prostředí pro realizaci svých kreativních vizí. Cenová dostupnost, široká nabídka grafických karet a podpora různých tvůrčích potřeb dělají z této platformy jedinečné a silné řešení pro současné tvůrce obsahu.