Víte, co je to magický ornamentalismus? My jsme to také nevěděli, ale po zhlédnutí dnešního videomedailonku dalšího ze zajímavých tvůrců na Fleru jsme hodně moc času strávili prohlížením obrazů u janhachran. Kromě toho, že je výtvarník, pracuje jako lékař - kardiolog a věří, že umění dokáže působit na lidskou duši. K jeho neuvěřitelně vypiplaným sítotiskům tištěným na zlatou fólii vám doporučujeme kvalitní čaj, pohodlné posezení a odpočinuté oči, abyste objevili vše, co skrývají, a pročetli se všemi příběhy, se kterými se v nich setkáte. Mystická umělecká hodinka na Fleru právě začíná...

"Mně je hodně blízká doba přelomu 19. a 20. století."

"Vždycky to potřebuje trošku hlubší studium. Není to úplně splácané něco, co jsem někde našel na internetu a polepil to dohromady..."

"Namaluju si ručně kresbu. Tu kresbu potom graficky zpracuju v počítači, kde ji zároveň vybarvím, zpracuju do křivek a potom ji nechám vytisknout."

"Mám několik základních metod, jak to můžu zpracovávat na to zlato..."

"Zlato dává všem dílům určitou vznešenost. Když je ten povrch pozlacený, interreaguje s okolím."

"Umění je krásná jiskra vykřesaná z lidského srdce božským bleskem inspirace."

 

(PS: A ještě jednu prvotinu dnešní díl má. Natáčecí tým se pro tu úžasnou atmosféru prošel s kamerou a dronem na Hostýn. Proleťte se s námi :))