Někteří tvůrci her pro Xbox jsou viditelně nespokojeni poté, co se objevily zprávy, že exkluzivní hry pro Microsoft by se mohly objevit i na PlayStationu

Situaci již považují za bezvýchodnou

Někteří tvůrci her pro Xbox jsou viditelně nespokojeni poté, co se objevily zprávy, že exkluzivní hry pro Microsoft by se mohly objevit i na PlayStationu

Rok 2024 by mohl být pro Xbox přelomový, protože nedávno bylo oznámeno, že by hry ze studií vlastněných společností Microsoft mohly být v budoucnu vydány na konkurenčních konzolích PlayStation a Nintendo. Kromě toho Phil Spencer, který Xbox vede, také naznačil, že brzy oznámí něco o své obchodní strategii, takže se zdá pravděpodobné, že na těchto zvěstech je něco pravdy. A to tvůrcům herního obsahu pro Xbox stačilo k tomu, aby na sociálních sítích vyjádřili své zděšení.

Je tu například Klobrille, který se proslavil výrobou vlastních marketingových obrázků ke hrám pro Xbox, a následuje ho i Spencer a další vedoucí pracovníci společnosti. Producent obsahu, který má na X více než 150 000 sledujících, napsal na ResetEra, že mu záleží na důvěře v Xbox a že by kvůli tomu klidně mohl pozastavit svou online aktivitu v závislosti na tom, jaké kroky společnost podnikne. Zároveň však poznamenal, že od loňského roku uvažuje o odchodu do důchodu a že už není nadšený z budoucnosti Xboxu.

Další influencer Timdog, který má 80 000 sledujících, uvedl, že nyní "již není fanboyem Xboxu", protože podle něj Xbox zabíjí svůj vlastní hardware a není cesty zpět. Myslí si, že by bylo lepší, kdyby se Xbox místo exkluzivit zbavil služby Game Pass.

Objevily se i velmi extrémní projevy, kdy youtuber jménem Doc_Dark pěl chválu na neúspěch Xboxu a přitom objímal Series S. KidSmoove jednoduše nahradil obrázek v záhlaví na X nápisem "f*ck you, Xbox!" a někteří lidé pořídili fotografie, aby dokázali, že ze své konzole Xbox vyrostli a/nebo si koupili PlayStation. A komunitní manažer Xboxu oznámil, že mu někdo kvůli této situaci přál smrt.

Podle Spencera bude někdy příští týden vydáno prohlášení o tom, jak si představují budoucnost Xboxu.

Zdroj: VGC

Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter. Nově nás také najdete na síti Threads.

Pro IGN původně napsal NAGY PÉTER z IGN Hungary.

Další podobné
Komentáře