Vendula Příhodová s dcerkou uklízí tancem. „Snažím se být mámou na blbiny,“ svěřuje se herečka

8. únor 2024

Je čerstvou maminkou malé Josefínky a dětský svět je jí blízký. „Pokud se doma nehroutím, tak se mi daří v sobě uchovávat dětský svět,“ říká herečka, zpěvačka a dabérka. Kde a jak začínala? Čím chtěla být víc: herečkou, nebo zpěvačkou? Co prozradila o své babičce? Jak poznala svého manžela? A co jí kdysi poradil Jiří Lábus?

„Snažím se být pro dcerku mámou na blbiny. Když je člověk máma a ne teta na hlídání, tak u toho musí třeba uklízet. Ale včera jsme tancovaly a uklízely u toho hračky. Jsem ráda, že mě u toho nikdo neviděl,“ směje se.

Vendula Příhodová hraje, zpívá a dabuje. „Teď asi nejvíc hraju v Divadle na Fidlovačce, kde máme představení Kouř a Hoří, má panenko. Tam hraju dokonce zpěvačku z Prahy. Mně, největšímu balíkovi, dali zpěvačku z Prahy! Režisérovi Tomášovi Svobodovi moc děkuju za tuto práci.

„A ve Studiu Dva hraju Saxanu a to je mazec. To bych přála někomu vidět zezadu. Tam to jede jako hodinový strojek,“ uzavírá Vendula Příhodová v Blízkých setkáních z Radiocafé Vinohradská 12.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související