Hra Helldivers 2 předstihla God of War a stala se historicky nejúspěšnější hrou společnosti Sony na Steamu

Bug out.

Hra Helldivers 2 se stala historicky nejúspěšnější hrou společnosti Sony na platformě Steam, a to i přes "smíšené" přijetí ze strany hráčů.

Kooperativní akční hru studia Arrowhead Game Studios vydává společnost Sony Interactive Entertainment pro systémy PS5 a PC prostřednictvím služby Steam. Zatímco společnost Sony nezveřejňuje počty hráčů u her pro PlayStation, společnost Valve je u her pro Steam zveřejňuje. Včera, 8. února, byla hra Helldivers 2 na Steamu spuštěna ve velkém měřítku s maximálním počtem 81 840 souběžně hrajících hráčů. To ji řadí před hru God of War od Sony Santa Monica, která se při svém uvedení na PC před dvěma lety podle SteamDB těšila maximálnímu počtu současně hrajících hráčů 73 529.

Úspěch hry Helldivers 2 na PC přišel navzdory tomu, že byla uvedena na trh v den vydání spolu s verzí pro PS5, což je pro Sony neobvyklá, ale nikoli bezprecedentní strategie. Sony vydala hru Predator od IllFonic: V dubnu 2020 například vydala hru Hunting Grounds pro PS4 a PC ve stejný den. Hra Helldivers 2 je také nejprodávanější hrou podle tržeb na Steamu, a to před takovými hity, jako jsou Palworld a Call of Duty. Stojí za zmínku, že Helldivers 2 není hra za plnou cenu, ale levnější za 39,99 dolarů.

Zda bude společnost Sony ochotna zmírnit svou politiku u svých velkých exkluzivních her, se teprve uvidí. Nedávno vydaný Marvel's Spider-Man 2 není na PC k dispozici a Sony zatím PC verzi neoznámila. Poutavá akční hra Stellar Blade od Shift Up je určena pouze pro PS5, stejně jako Rise of the Ronin od Team Ninja. Concord, zbrusu nová PvP multiplayerová střílečka z pohledu první osoby od Firewalk Studios, má vyjít na PS5 a PC.

Navzdory úspěchu hry Helldivers 2 ve službě Steam má hra "smíšené" hodnocení uživatelů, přičemž někteří uživatelé poukazují na problémy s výkonem, které způsobují problémy na PC. Společnost Arrowhead vydala na Steamu patch, který podle všeho zmírnil problémy s matchmakingem na PC a také některé problémy s crashováním.

"Víme, že je toho k řešení více, a pracujeme na tom," řekl ředitel hry Mikael Eriksson. "Nicméně doufáme, že tato rychlá oprava přispěje k tomu, abyste si hru užili lépe.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter. Nově nás také najdete na síti Threads.

Pro IGN původně napsal WESLEY YIN-POOLE z IGN US.

V tomto článku

Helldivers II

Arrowhead Game Studios
  • Platforma
  • PS5
  • PC
Další podobné
Komentáře