Film o filmu Superžena: Rozebraný Matouš Ruml a producent s kormidlem!

Snímky z natáčení filmu Superžena. 2

Autor: Jan Hrabě

10. února 2024 20:42

Zajímá Vás, jak to vypadalo na place nového českého filmu Superžena? Tvůrci filmu připravili pro fanoušky sestřih z natáčení, ze kterého je patrné, že bylo při tvorbě snímku opravdu veselo. Na co všechno se budete moci těšit u filmu, který míří do kin už 29. února, se můžete podívat v přiloženém videu.

Sestřih nabízí mimo jiné vhled do podvodního natáčení, které herecky absolvovala Eva Toulová pod supervizí specialistky na podvodní natáčení Lucie Drlíkové. Diváci tak mají možnost shlédnout, jaké přípravy natáčení pod vodou sebou obnáší. Štáb se během něho ponořil do 8 metrů vysoké potápěčské jámy v Aqua Palace. Herečka měla do šatů zakomponované závaží, aby ve vodě nestoupala vzhůru.

Superžena - film o filmu.

Video: YouTube

„Nejhorší bylo nemoct ve vodě vůbec používat nohy, protože ve chvíli, kdybych s nimi kopala, bych se jen zamotala do těch extrémně dlouhých šatů. A pak samozřejmě všechno sesynchronizovat – snažit se nestoupat, neklesat, vydržet na jednom místě uprostřed ničeho a pózovat, než nádech dojde,“ uvedla Eva Toulová, která si v romantickém filmu s komediálními prvky zahrála bezdětnou svobodnou třicátnici bojující s předsudky a tlakem okolí.

Za snímkem, na kterém si dal štáb opravdu záležet, jak uvádí ve videu producent filmu Pavel Mědílek, je spousta práce. Tvůrce přiblížil, že natáčení trvalo dokonce 39 měsíců během něhož štáb prožil několik covidových vln. První klapka filmu padla už 13. prosince roku 2020 a 29. února letošního roku se film Superžena konečně dočká své premiéry. Mimo Matouše Rumla, Olgy Lounové, Evy Toulové, Natálie Grossové, Adély Elbel, které uvidíte v sestřihu, si ve filmu zahráli dále například Igor Bareš s Jitkou Sedláčkovou nebo partička komediálních stand-up tvůrců z „Na Stojáka“.

Témata: film Superžena