Logo regionálního portálu pohorelicko.cz

Regionální zpravodajství

Řidič u Bratčic zpanikařil po spatření policistů. Ujížděl před nimi pod vlivem pervitinu

Policie ČR
neděle 11.2.2024

Ilustrační foto
Autor: Policie ČR

Sedmatřicetiletý muž se ve středu dopoledne poblíž Bratčic na Brněnsku pokusil vyzrát nad policejní hlídkou. Před policisty začal ujíždět poté, co je spatřil stát se zastavovacím terčem u krajnice poblíž místní pískovny.

Slepá ulička

Značného náskoku zprvu využil zdárně, kdy se mu podařilo před hlídkou zmizet v nedaleké obci. Nakonec se ale k němu štěstí přece jen obrátilo zády, když na něj hlídka po krátké pátrací akci narazila právě v Bratčicích. Řidič na rozsvícené majáky zareagoval sešlápnutím plynového pedálu. Tentokrát se ale ze svobody radoval jen pár sekund. Po chvilce totiž zajel do slepé uličky, kde jej policisté bleskově zpacifikovali.

Pervitin i zákaz řízení

Následně policisté zjistili, že zadržený muž, který nikdy nevlastnil řidičský průkaz, má rovnou několik platných zákazů řízení, přitom poslední zákaz je až do roku 2031. Orientační test na přítomnost návykových látek byl pozitivní na pervitin.

Kontrolou navíc bylo zjištěno, že na ujíždějícím vozidle byly cizí registrační značky. Původ dalších registračních značek, které byly pečlivě uschovány uvnitř vozu, budou muset policisté ještě ověřit. Zadržený řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama