Mohla by mít výroba konzolí Xbox problémy, kdyby skončila exkluzivita her? Phil Spencer odpovídá zaměstnancům na tuto otázku

S výrobou konzolí nepřestanou, že?

Mohla by mít výroba konzolí Xbox problémy, kdyby skončila exkluzivita her? Phil Spencer odpovídá zaměstnancům na tuto otázku

Nedávno se objevily informace, že na systém PS5 přijde několik dříve exkluzivních her pro Xbox, včetně Hi-Fi Rush, Starfield a Indiana Jones and the Great Circle. Šéf Xboxu Phil Spencer krátce poté prozradil, že v týdnu začínajícím 12. únorem bude v souvislosti s těmito informacemi oznámeno něco nového. Objevily se spekulace, že by Microsoft mohl opustit trh s konzolemi, tj. v budoucnu neprosazovat výrobu Xboxu (k čemu je konzole bez exkluzivních her - ptají se někteří). Podle důvěrné zprávy se tak však nestane a Xboxové konzole můžeme očekávat i v budoucnosti.

Informace pochází od Phila Spencera, ale to bychom neměli vědět, protože to řekl zaměstnancům na interní schůzce. Informovala o tom novinářka Shannon Liao, která je spolehlivým zdrojem a dříve pracovala pro Washington Post a CNN. Na svých vlastních stránkách onehdy zveřejnila příspěvek, který reagoval na zvěsti o konci Xboxové exkluzivity. Podle Liao Spencer po zveřejnění této zprávy uspořádal schůzku, na které zaměstnancům vysvětlil, že Microsoft nemá v plánu přestat vyrábět Xbox. Ve skutečnosti bude Xbox i nadále součástí obchodní strategie, která bude v budoucnu zahrnovat více zařízení. Microsoft na dotaz Liao ani na dotaz týkající se této informace neodpověděl.

Zatím oficiálně víme jen to, že to Spencer odhalí někdy tento týden. Mezitím jiný zdroj popřel, že by se Starfield v dohledné době nebo alespoň v blízké budoucnosti objevil na PS5. Kromě toho finanční zpráva společnosti Take-Two odhalila, kolik se celkem prodalo kopií jejích konzolí deváté generace, a z toho se dalo odhadnout, že PS5 vítězí nad Xboxem Series X/S poměrem 2:1, alespoň pokud jde o prodej konzolí.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter. Nově nás také najdete na síti Threads.

Pro IGN původně napsal BENKE ATTILA z IGN Hungary.

Další podobné
Komentáře