Ilustrační foto: Zdroj: Doprava Ústeckého kraje
Co se chystá

Ústecký kraj – Doprava Ústeckého kraje připravila jízdní řády turistických linek pro novou sezónu. Ta v Českém Švýcarsku naplno odstartuje na konci března. Kromě tradičních tras se počítá i se změnami, které vylepší spojení a propojení nejvyhledávanějších turistických cílů v oblasti národního parku.

Autobusová linka 441 bude nově jezdit na trase Česká Kamenice – Růžová – Janov – Hřensko – Mezní Louka – Mezná v převážně hodinovém intervalu. O změnu kraj požádala Destinační agentura České Švýcarsko, která eviduje požadavky turistů a sleduje využití jednotlivých spojů v rámci turistické sezóny. Nová trasa by měla zlepšit dostupnost oblíbených cílů v národním parku.
 
Změn se dočká linka 435, která nově pojede po trase Mezná – Mezní Louka – Hřensko – Schmilka v hodinových intervalech. Bude umožňovat přestupy na linku 434 ve směru od Schmilky na Jetřichovice a Krásnou Lípu. 
 
Základní linkou národního parku zůstává autobus 434 Děčín – Hřensko – Jetřichovice – Chřibská – Krásná Lípa, která se téměř nezmění. Pouze k ní přibude nové přestupní místo na zastávce Hřensko, střed. 
 
Další linka, která bude brázdit České Švýcarsko, ponese číslo 438 a bude jí možné využít na trase Děčín – Hřensko – Mezní Louka – Mezná. Tím doplní trasu 434, kde budou tak spoje mezi Děčínem a Mezní Loukou jezdit v půlhodinovém intervalu.
 
Turistické linky začínají v kraji jezdit na Velký pátek 29. března. Uvedené autobusové spoje pojedou každý víkend a během státních svátků. O letních prázdninách pak budou k dispozici i ve všední dny. 
 
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru