OČEKÁVANÉ KOMPLIKACE V DOPRAVĚ DNE 19.2.2024

V souvislosti s ohlášenými protestními akcemi zemědělců, plánovanými na pondělí 19. 2. 2024, očekáváme negativní dopady na veřejnou dopravu, a to především na hranicích Hlavního města Prahy a Středočeského kraje. V této souvislosti lze předpokládat výrazná zpoždění autobusových spojů na příjezdech do Prahy, v případě trvalé blokády některých komunikací může dojít i k dočasnému odklonu některých regionálních linek. S ohledem na povahu omezení, kdy nelze přesně predikovat rozsah a dobu omezení, věnujte tedy prosím zvýšenou pozornost oficiálním informačním kanálům systému PID - webové stránce www.pid.cz/zmeny/ a informací v aplikaci Lítačka v sekci Mimořádnosti.
V této souvislosti bude posílena kapacita dispečinku PID s cílem minimalizovat dopady na cestující a zvýšení informovanosti. Omlouváme se za případné komplikace, které jsou však zapříčiněny vnějšími vlivy.

V pondělí 19. února zamíří do Prahy v rámci protestní akce zemědělců kolony traktorů a zemědělské techniky z několika míst republiky. Do hlavního města pojedou kolony například z Panenského Týnce, Lovosic, z nájezdu na D1 od Benešova, z Cukráku nebo příjezdem z D11. Cílem kolon je budova ministerstva zemědělství v centru města. Příjezd techniky je dle informací organizátorů naplánovaný na 6.00 hodin, kdy technika zastaví v prostoru magistrály v obou směrech, čímž ji zcela uzavře. Zemědělci zde mají v plánu předat zástupci ministerstva své požadavky a zhruba v 11.00 hodin odjet. Akce by se dle organizátorů mohly zúčastnit stovky až tisíce strojů.

V této souvislosti lze předpokládat výrazná zpoždění tramvají a autobusů MHD jak v místech protestů i jejich širšího okolí v centru, tak i u autobusových spojů na příjezdech do Prahy. V případě trvalé blokády některých komunikací může dojít i k dočasnému odklonu některých linek. S ohledem na povahu omezení, kdy nelze přesně predikovat jejich rozsah a dobu, věnujte prosím zvýšenou pozornost informačním kanálům PID (webové stránky pid.cz/zmeny, informace v mobilní aplikaci Lítačka v sekci Mimořádnosti, nebo naše profily PID na Facebooku či v platformě X). Všem doporučujeme v maximální míře použít linky metra nebo železnice.

V této souvislosti bude posílena kapacita dispečinku PID s cílem minimalizovat dopady na cestující a zvýšení informovanosti.

Oznámené trasy nájezdů zemědělské techniky do Prahy:

D7 – seřadiště: Letiště Panenský Týnec
Slaný směr D7 – Evropská – Svatovítská – Hradčanská – Milady Horákové – Veletržní – Bubenská – Hlávkův most – Wilsonova

D8 – seřadiště: Lovosice
Liberecká – Holešovičky – most Barikádníků – Argentinská – Za Viaduktem – nábř. Kpt. Jaroše – Hlávkův most – Wilsonova

D1 – seřadiště nájezd na D1 od Benešova – směr Praha
5. května – Legerova – Wilsonova

D4 – seřadiště Cukrák (Jíloviště naproti občerstvení Cukrák)
Strakonická – Hořejší nábř. – Jiráskův most – Resslova – Ječná – Wilsonova

D11 – příjezd z D11
Olomoucká – Pražský okruh – Českobrodská – Hartigova – Husitská – Wilsonova