Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj - Ještě nemáte plány na nadcházející víkend? Přinášíme vám pravidelnou várku víkendových tipů od našich redaktorů.

Mostecko:

Turnaj v Králíkovství

17. 02. 2024, Městská knihovna Litvínov – Turnaj pro veřejnost ve stolní hře Králíkovství pro čtenáře knihovny i širokou veřejnost. Více jsme psali ZDE. Čas 11-17 hod., vstup 50/30 Kč.

Perníková chaloupka

17. 02. 2024, Docela velké divadlo, Litvínov – Premiéra klasické pohádky, z trochu jiného úhlu. Čas 16 hod., vstupné 140 Kč.

Malý princ

17. 02. 2024, Městské divadlo v Mostě – Kosmická pohádka pro děti i dospělé. Čas 18 hod., vstupné 230/250 Kč.

Chomutovsko:

Pravý Louskáček

17. 02. 2024, Rocknet aréna, Chomutov – Pohádkový muzikál na ledě. Čas 14 hod., vstupné 790-1100 Kč.

Ústecko:

Ústecká burza akvarijních a terarijních zvířat

18. 2. 2024 9:00 - 12:00, Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem

Přijďte navštívit největší burzu zvířat v Ústeckém kraji, která se koná pravidelně jednou měsíčně, kromě prázdnin. Najdete zde terarijní zvířata, hady a ještěry počínaje, přes bezobratlé živočichy, jako sklípkany, lupenitky, kudlanky. Na své si přijdou tkaé akvaristé. Můžete si tu zakoupit i krmný hmyz a hlodavce, vitamíny a doplňky stravy pro vaše miláčky. Vybavení pro chov, jako terária, osvětlení a další vybavení do terárií a akvárií jsou samozřejmostí. Tak přijďte a užijte si setkání chovatelů se zájmem o teraristiku, akvaristiku a floru.

Teplicko:

Ochutnávka jedlého hmyzu

17. 2. 2024 9:00 - 16:00, Botanická zahrada Teplice

Probíhající výstavu se štíry a strašilkami doprovodí jedna velmi netradiční gurmánská příležitost. V sobotu budete mít možnost ochutnat a zakoupit si výživný, křupavý snack. Crickeaters si pro vás totiž ve foyer skleníku Tropicana připraví stánek s jedlým hmyzem! K dispozici budou červi, cvrčci i kobylky na mnoho chutí a způsobů. Kdo se nebojí ochutnat jídlo budoucnosti?

Litoměřicko:

Úštěcký masopust

17. 2. 2024 9:30 - 16:30, Úštěk

Centrum města zaplní více než sto masopustních a řemeslných stánků. Každý návštěvník se může přímo účastnit masopustního průvodu i obcházení stavení v centru města nebo se účastnit masopustního trojboje či soutěže v česání stromových koláčků a jitrnic nebo se podívat s dětmi na pohádku v kulturním domě. Mistři řeznického řemesla vám nabídnou čerstvé masopustní dobroty od jitrniček, jelit až po prdelačku a výbornou tlačenku.

Herní víkend na zámku Třebušín

17. - 18. 2. 2024 10:00, Zámek Třebušín

Herní víkend plný deskovek, karet a dobrého jídla na zámku Třebušín. Vybrat si můžete z několika desítek her. Hru vám vysvětlí a naučí vás ji. Najdete si tu i nové kamarády. Hry jsou tu k dispozici pro všechny věkové kategorie. Současně probíhají zabíjačkové hody v zámecké restauraci, ale bude i kuřecí řízek nebo zeleninový salát s grilovaným hermelínem.

Lounsko a Žatecko:

Štístko a Poupěnka

17. 2. 2024, 10:00, Žatec

Štístko a Poupěnka vystoupí se svým novým představením Pojď si hrát! Děti se tak opět setkají s panem Doremi, Honzíkem a samozřejmě se Štístkem a Poupěnkou. Zazní starší písničky i nové. Vstupné 360 korun.


První Žatecký bazar

17. 2. 2024, 9:00, Žatec

V Chrámu chmele a piva se v sobotu od 9 do 14 hodin koná bazar. Lidé zde můžou nabízet věci, které již nepotřebují a naopak tu můžou sehnat něco, co se bude hodit. Součástí akce je také výstava Lega Harry Potter. Vstupné neuvedeno.

Poklad z Domoušic

17. - 18. 2. 2024, 13:00, Žatec

Na pouhých šest dnů (13. - 18. února) plánuje Regionální muzeum v Žatci vystavit poklad nalezený před časem při detektorovém průzkumu u Domoušic. Jde o unikátní soubor pozlacených opaskových kování byzantinského stylu.
K domoušickému pokladu patří ještě soubor železných hrotů, patrně součástí vochle, tedy nástroje určeného k pročesávání lněných vláken před spřádáním nití. Opodál byl objeven ještě železný nůž, ale jeho souvislost s pokladem není zcela průkazná. Jednotné vstupné bude 90 Kč za osobu, včetně dětí nad 6 let i seniorů nad 70 let.

Karlovarsko:

Zimní jarmark

17. - 18. 2. 2024, 10:30, Mariánské Lázně

O víkendu se na lázeňské kolonádě v Mariánských Lázních bude konat zimní jarmark. Jde o jarmark tradičních řemesel a pochutin. Akce začíná v sobotu i v neděli v 10:30. Vstupné zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru