Olomouc remizovala doma v lize s Hradcem Králové 0:0

foto Utkání 21. kola první fotbalové ligy: SK Sigma Olomouc - FC Hradec Králové, 17. února 2024, Olomouc. Zleva Jan Vodháněl z Olomouce, Petr Kodeš z Hradce Králové, David Heidenreich z Hradce Králové.

Olomouc - Fotbalisté Olomouce remizovali doma v 21. kole první ligy s Hradcem Králové bez branek. Počtvrté za sebou tak na hřišti Hanáků skončil vzájemný zápas v nejvyšší soutěži nerozhodně. Sigma zvítězila v jediném z posledních devíti kol a klesla na šesté místo. Východočeši zase vyhráli v jediném z minulých osmi ligových duelů a jsou třináctí.

V úvodních minutách měli domácí problémy s rozehrávkou, ale poté obětavě zablokovali z toho pramenící střely Vašulína a Pudhorockého. Na druhé straně hřiště vystřelil z hranice vápna Lukáš Juliš, jehož střelu na zadní tyč si pohlídal hostující brankář Zadražil. Poté byly k vidění dvě zajímavé střely na obou stranách hřiště. Zatímco tvrdou střelu Singhateha vyrazil gólman Hradce, hostující Kučera zamířil těsně vedle Macíkovy branky.

Olomouc během poločasové přestávky vystřídala brankáře, Macíka nahradil Stoppen. Nově příchozí hráč musel zasáhnout hned po třech minutách, kdy pokryl střelu Pudhorockého na zadní tyč.

To však bylo na dlouhou dobu vše, protože se hrálo zejména uprostřed hřiště a bez výraznějších šancí na obou stranách. Výjimkou byla až hlavička olomouckého Juliše 10 minut před koncem základní hrací doby, která však zamířila mimo tři tyče. Největší šanci zápasu pak měl v 82. minutě hostující Vašulín, jenž sám před Stoppenem trefil levou tyč.

Sigma doma v lize popáté za sebou nezvítězila. Hradec venku v nejvyšší soutěži vyhrál jediný z posledních 11 zápasů a získal tam jen sedm z celkových 22 bodů v sezoně.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Jílek (Olomouc): "Nevyšel nám dnes záměr v podobě bodového zisku. Neměli jsme dobrý vstup do utkání a byli jsme všude pozdě. Pak jsme se začali zvedat, ale chyběla nám kvalita a lehkost v dohrání situací v útočné třetině hřiště. Ve druhém poločase jsme byli opticky více na míči, ale nebyli jsme nebezpeční. Potkali jsme velmi dobře organizované a běžecky připravené mužstvo. Výsledek 0:0 odpovídá dění na hřišti. Hradec podal dobrý výkon a měl v konečném důsledku z pohledu vyložených šancí větší možnost strhnout výsledek zápasu na svoji stranu. Cítíme, že to nebyl výkon, jaký jsme si představovali. Mužstvo to odpracovalo, ale nedokázali jsme si vytvořit příležitosti ke skórování a utkání rozhodnout."

Václav Kotal (Hradec): "Dnes mám ze zápasu rozporuplné pocity. Nevím, jestli mám být spokojený s bodem, nebo být naštvaný, že jsme nezískali tři. Měli jsme dobré vstupy do obou poločasů a snažili jsme se hrát aktivně. Zejména v prvním poločase jsme měli tři hlavičky, při kterých jsme netrefili branku, a velkou šanci měl v závěru i Vašulín. Na druhou stranu jsme žádný gól nedostali a s obrannou fází dnes musím být spokojený. A když jsme gól nedokázali dát ani my, tak musíme bod z venku brát. I když dnes žádný gól nepadl, tak to byl zajímavý zápas, na který se dalo dívat. Dostali příležitost mladí hráči Pudhorocký s Kaštánkem a myslím, že oba odehráli výborný zápas. V případě Pudhorockého tomu chyběl už jen gól."

Sigma Olomouc - FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Černý - Paták, Hurych - Berka (video). ŽK: Novák, Zorvan, L. Juliš - Klíma, Pudhorocký, Kodeš, Rolko (asistent trenéra), Hejkal (asistent trenéra). Diváci: 2683.

Sestavy:

Olomouc: Macík (46. Stoppen) - Křišťál, Pokorný, Beneš, Novák - Breite, Pospíšil (84. Ventúra) - Vodháněl (60. Langer), Zorvan (73. Fortelný), Singhateh (73. Emmanuel) - L. Juliš. Trenér: Jílek.

Hradec: Zadražil - Klíma, Čihák, Leibl (74. K. Spáčil) - Pudhorocký, Kodeš (74. Čech), Kučera, Horák (60. Šašinka) - Krejčí, Kaštánek (89. Dancák) - Vašulín. Trenér: Kotal.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.06.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je sobota 1. června 2024

Očekáváme v 14:00 18°C

Celá předpověď