Foto: archiv MKZ Litoměřice
Co se chystá

Litoměřice – Jubilejní 20. ročník Litoměřického loutkového festivalu bude velkolepý a uskuteční se od soboty 9. do středy 13. března v Divadle Karla Hynka Máchy v Litoměřicích. Festival zahájí v sobotu ve 13,30 hodin tradičním průvodem a slibuje nezapomenutelný zážitek a pět loutkových divadel.

Loutkový festival letos přináší nejen pohádková představení, ale také zcela nový koncept průvodu v podání Volného Občasného Sdružení Akrobatů, známého jako V.O.S.A. Theatre. Průvod odstartuje ve 13.30 u litoměřického divadla, zavede diváky do světa loutek v nadživotní velikosti a poutavých příběhů o přírodě a lidské existenci. Spolek V.O.S.A. Theatre dále provede účastníky divadelním putováním světem zvířat až k jejich králi, přičemž každý se stane nezbytnou součástí řady dobrodružství, které jim budou vyprávět pomocí akrobacie, živé hudby a žonglování.

Návštěvníci se mohou těšit na pět pohádkových představení, z nichž první, „Hurvínek a nezvaný host“ v podání Divadla Spejbla a Hurvínka, se uskuteční v sobotu 9. března v 15 hodin. Nedělní odpoledne bude patřit představení „Pověsti pražské aneb Pohádky ze staré Prahy“, které předvedou Eva Hrušková a Zdeněk Rohlíček od 15 hodin. Víkendová představení budou doplněna o dílny pro děti. Pondělní, úterní a středeční představení jsou určena především dětem mateřských škol, nicméně v případě volné kapacity jsou vstupenky dostupné také pro veřejnost na místě. Děti se v tyto dny mohou těšit na pohádku „O pejskovi a kočičce“, „Máša a tři medvědi“ nebo „Drak a moucha bzzt“.

Více informací o festivalu naleznete na webových stránkách MKZ Litoměřice

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru