Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Finále SP v parkuru bude mít po 19 letech českou účast. Zasloužila se o to Vingrálková

Parkurová jezdkyně Sára Vingrálková se kvalifikovala do finále Světového poháru. Na vrcholné akci, kterou bude od 16. do 20. dubna hostit saúdskoarabská metropole Rijád, bude startovat jako teprve třetí česká reprezentantka v historii. Dosud posledním českým finalistou byl Aleš Opatrný, který v roce 2005 obsadil 24. místo a o dva roky dříve byl devatenáctý. Před deseti lety se kvalifikoval rovněž, ale do finále nenastoupil. Vedle něj zažil akci rovněž dvakrát ještě Petr Doležal.

Je nám líto, video expirovalo.
Vingrálková se kvalifikovala do finále SP

Jednadvacetiletá Vingrálková se kvalifikovala díky konečnému druhému místu v Centrální evropské lize. Vítězka červnové Velké ceny Olomouce postup zpečetila při ligovém finále v Krakově, v němž jí nakonec stačilo i 18. místo v závěrečné Grand Prix v sedle Kas-Sini D. Do bojů v Polsku vstupovala z průběžné druhé příčky a pozici udržela, byť se před ni dostal Lotyš Kristaps Neretnieks. Třetí postupové místo vybojoval předchozí lídr Angelos Tulupis z Řecka.

"Myslím si, že celkově hodně zapracovaly nervy, a to nejen v mém případě, ale i u ostatních jezdců bojujících o kvalifikaci do Rijádu. Jsem opravdu moc ráda, že se mi podařilo do finále kvalifikovat," citoval server jezdci.cz z rozhovoru Vingrálkové pro EquiRadio. Českou jezdkyni čeká už v tomto týdnu první kolo týmové Global Champion Tours v Dauhá, v níž bude nově startovat v barvách Scandinavian Vikings.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články