Logo regionálního portálu velkobitessko.cz

Regionální zpravodajství

Policisté dopadli sprejera, který řádil v Bíteši a Meziříčí. Pokreslil i Židovskou synagogu

Policie ČR
středa 28.2.2024

Ilustrační foto
Autor: freeimages.com

Žďárským policistům se ve spolupráci se strážníky z Velkého Meziříčí podařilo objasnit sérii případů sprejerství, ke kterým docházelo v průběhu loňského roku a letos v lednu. Pachatel má na svědomí poškození několika různých objektů na Žďársku, kdy za jeho jednáním zůstala škoda bezmála čtyři sta tisíc korun. Teprve sedmnáctiletý mladík byl obviněn ze spáchání provinění, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden a půl roku.

„Ozdobil“ i synagogu

V průběhu loňského roku začal ve Velkém Meziříčí a v několika případech i ve Velké Bíteši vzrůstat počet případů poškození majetku. Na různých místech ve městech pachatel ničil různými barevnými nápisy a obrazci, co mu pod ruce přišlo, ať to byly fasády domů a objektů, zídky, betonové podpěrné pilíře, rozvaděče, protihlukové stěny, ale i historická budova Židovské synagogy. Celkově nasprejoval na více než dvacet objektů nápisy typu FROST, THC, MOM, VIRO, MILVE, GZUZ a jiné. Případy policisté důkladně šetřili, prováděli ohledání, zadokumentování a shromažďovali poznatky a informace.

„Podařilo se nám ve spolupráci s městskou policií dopadnout podezřelého mladíka a na základě shromážděných důkazů jsme zahájili jeho trestní stíhání,“ řekl Radek Hraško, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, sedmnáctiletý mladík z Velkého Meziříčí byl obviněn ze spáchání provinění poškození cizí věci. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

 

TOP
Harmonie resort s.r.o. nabízí práci na pozici Číšník / servírka / na plný úvazek v obci Rosice

Číšník / servírka / na plný úvazek

Harmonie resort s.r.o. Rosice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek, na zkrácený úvazek (HPP). ➤ Hotel a restaurace Harmonie příjme číšníka/servírku na plný úvazek. Pravidelné směny, dlouhý a krátký týden. Praxe v…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama