Piráti v duelu se Slovanem Ústí podpoří oddělení neurologie. Foto: Jitka Fárová
Co se chystá

Chomutov – Už v sobotu 2. března nastoupí svěřenci Martina Pešouta v 17 hodin a 30 minut k zápasu, který je šestým ročníkem projektu Piráti Chomutov pro nemocnici. Stane se tak při derby s ústeckým Slovanem. V minulé sezóně vynesl pátý ročník téměř čtvrt milionu místní porodnici.

Duel, jehož hlavním smyslem je poděkování zdravotnickému personálu za jeho skvělou práci, se poprvé v historii uskuteční v březnu. „Čekali jsme s výběrem termínu na rozlosování nadstavby, kde se bohužel objevila dlouhé venkovní série a středa nám v tomto ohledu nedávala smysl,“ vysvětluje relativně pozdní datum zápasu ve speciálních dresu Libor Kult.

Tiskový mluvčí klubu zároveň prozrazuje, že na oddělení, jemuž tentokrát projektu Piráti Chomutov pro nemocnici pomůže, panovala od začátku shoda mezi zástupci Pirátů i vedením nemocnice. „Pro nás je to osobnější v tom, že nás o zápas pro neurologii požádal člen naší pirátské rodiny. Pavel Čihař nás požádal hned po letní mrtvici, abychom další ročník projektu věnovali právě neurologii, která mu velmi pomohla na cestě zpět do Rocknet arény a k znovuusednutí na jeho pozici v režii multimediální kostky,“ zmiňuje šéf klubové komunikace dlouholetý hlas a stálého DJ chomutovského hokeje.

„Když jsme se začátkem roku se zástupci klubu sešli, v podstatě první věty z obou stran zazněly na adresu neurologie,“ popisuje s úsměvem ředitel chomutovské nemocnice MUDr. Michal Zeman, Ph. D. „Z naší strany jsem vůči tomuto oddělení cítil určitý dluh a důvod u Pirátů je naprosto zřejmý,“ doplňuje ještě čelní představitel zdravotnického zařízení.

Stejně jako před rokem vytvořilo logo šestého ročníku projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI grafické studio Trifor, jejíž návrhy se objeví také na dresech, které budou představeny krátce před samotným střetnutím. „Charitativní projekty, které se týkají přímo našeho města, podporujeme velmi rádi ve všech oblastech, s Piráty navíc spolupracujeme dlouhodobě, takže tvorba loga a dresů pro nemocniční zápas, když ho tak nazvu, je věc, která nás velmi baví a máme z ní vždycky radost,“ uvádí majitelka studia Jitka Voráčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru