Zavřít reklamu

Češi vchází do nového roku s novým e-shopem. Začít podnikat online je snadné

Komerční sdělení

28. 2. 2024    

S přelomem roku se stále více lidí pouští do vod internetového podnikání. S narůstající poptávkou po digitálních službách a online nakupování, čeští podnikatelé a spotřebitelé jsou svědky vzniku nových, inovativních e-shopů. Tento trend signalizuje důležitý posun v způsobu, jakým Češi nakupují a prodávají zboží.

Technologický pokrok a uživatelská přívětivost

Hlavním hnacím motorem tohoto trendu je rozvoj nových technologií, které umožňují vytvářet e-shopy, jež jsou dostupnější než kdykoliv předtím. Tento trend umožnil větší rozvoj takzvaných krabicových e-shopů, které kombinují profesionální funkce a velmi rozumnou cenu. Právě pro to je pronájem e-shopu tím nejlepším způsobem, jak se do vlastního internetového podnikání pustit. 

Začátek roku je ideální pro start online byznysu

Právě počátek roku bývá pravidelně obdobím, kdy se do startu nového podnikání pouští největší počet lidí. A není se čemu divit. Okolo ledna a února bývají totiž prodeje v maloobchodním světě jedny z nejslabších. Zároveň ještě zbývá poměrně dost času do Vánoc, které naopak přinášejí nejsilnější sezónu. E-shopeři díky tomu získávají dostatek času k tomu připravit svůj e-shop na přesváteční prodeje.

„Lidé mají na počátku roku větší motivaci plnit si podnikatelské sny a založení e-shopu je nejsnazším krokem na jejich cestě za úspěchem, nebo přinejmenším alespoň za přivýdělkem k zaměstnání či rodičovské dovolené. Ostatně i takové menší bokovky časem mohou přerůst ve zdařilé projekty,“ uvádí Michal Benatzky z e-shopové platformy Upgates.

Vede oblečení, doplňky a kosmetika 

A s čím si lidé e-shopy zakládají nejčastěji? Dlouhodobě vede oblečení, nejrůznější módní doplňky, ale také kosmetika. U zákazníků internetových obchodů můžeme sledovat také rostoucí zájem o udržitelné projekty. Tedy e-shopy, které si zakládají na šetrnosti vůči životnímu prostředí. Příkladem může být třeba e-shop s přírodními laky na nehty. Naopak velmi obtížná situace panuje například v segmentu elektroniky, či knih, které patří mezi velmi konkurenční. Úspěchu zde dosahují prakticky jen obchodníci, kteří jsou schopni přinést na trh nové a inovativní produkty.