Scott představil nový Voltage eRIDE, který kombinuje lehkost, výkon a design

Scott představil nový Voltage eRIDE, který kombinuje lehkost, výkon a design

Datum vydání: 28.02.2024

Scott Voltage eRIDE je nový model elektrokola, který kombinuje lehkost, výkon a design. Toto kolo je určeno pro milovníky trailů, kteří chtějí prožít zábavu a dobrodružství na horských stezkách, aniž by se museli obávat o výdrž baterie nebo hmotnost kola.

 

Nový Voltage eRIDE využívá karbonový rám s integrovanou baterií o kapacitě 360 Wh, kterou lze rozšířit o dalších 160 Wh pomocí externího batery extenderu. V rámu je také zabudován kompaktní a tichý motor TQ HPR50, který poskytuje až 50 Nm točivého momentu. Díky tomu je kolo schopné dosáhnout rychlosti až 25 km/h v Evropě a 20 mph v USA.

 

Kolo je vybaveno kvalitními komponenty, jako jsou vidlice FOX 36 Float Factory s 160 mm zdvihem, tlumič FOX NUDE 6T Factory s 155 mm zdvihem, přehazovačka SRAM XX Eagle AXS s 12 rychlostmi, diskové brzdy SRAM Code 4 Piston a pláště Maxxis Foldable. Kolo také disponuje systémem Scott TwinLoc, který umožňuje nastavovat tři režimy odpružení a teleskopické sedlovky pomocí jednoho ovladače na řídítkách.



 

Scoot Voltage eRIDE je navržen tak, aby vypadal co nejméně jako elektrokolo a co nejvíce jako klasické horské kolo. Rám má elegantní a aerodynamický tvar, kabely jsou skryté v hlavové trubce a všechny servisní a nabíjecí body jsou dobře přístupné. Kolo je dostupné ve dvou barevných variantách: černé s modrými a žlutými akcenty a bílé s červenými a modrými akcenty.

 

Tento E-bike je ideální volbou pro všechny, kteří hledají moderní, lehké a schopné elektrokolo, které jim umožní užívat si trailů na plno. Toto kolo je zárukou zábavy, rychlosti a pohodlí na každé jízdě.

 

Rám a baterie
 

Rám kola je vyroben z karbonového materiálu HMX, který je velmi pevný a lehký. Rám má speciální tvar, který umožňuje integrovat baterii do spodní trubky a zároveň zachovat dostatek prostoru pro lahev s vodou. Baterie má kapacitu 360 Wh a je odnímatelná, takže ji lze snadno nabíjet nebo vyměnit. Baterie je také chráněna proti nárazům a vlhkosti.


Pokud vám kapacita baterie nestačí, můžete si pořídit externí batery extender, který se připevní na spodní trubku a zvýší kapacitu o dalších 160 Wh. Tím se prodlouží dojezd kola až na 100 km v závislosti na terénu a stylu jízdy. Batery extender je kompatibilní se všemi modely kola a je součástí balení u nejvyšší specifikace.

 

Motor a řízení
 

Motor kola je TQ HPR50, který je známý svou vysokou účinností a tichým chodem. Motor má nominální výkon 250 W a maximální točivý moment 50 Nm. Motor je umístěn v středu kola a je propojen s řetězem pomocí speciálního převodníku. Motor je schopen reagovat na sílu šlapání a nabídnout optimální podporu v každé situaci.


Řízení motoru a baterie je zajištěno pomocí displeje Scott Eride, který je umístěn na řídítkách. Displej zobrazuje základní informace, jako je rychlost, dojezd, stav baterie, režim podpory a další. Displej je také ovládán pomocí tlačítka na řídítkách, které umožňuje měnit režimy podpory a zapínat a vypínat světla. Displej je také kompatibilní s aplikací Scott Eride, která nabízí další funkce, jako je navigace, statistiky, diagnostika a aktualizace.



Podvozek a brzdy
 

Podvozek kola je tvořen vidlicí FOX 36 Float Factory s 160 mm zdvihem a tlumičem FOX NUDE 6T Factory s 155 mm zdvihem. Oba komponenty jsou vybaveny technologií Kashima Coat, která zvyšuje odolnost a plynulost tlumení. Vidlice má také nastavitelnou kompresi a odskok, zatímco tlumič má tři režimy: Lockout, Traction Control a Descend.


Podvozek kola je také ovládán pomocí systému Scott TwinLoc, který umožňuje měnit režimy tlumiče a vidlice pomocí jednoho ovladače na řídítkách. Tím se zvyšuje efektivita a komfort jízdy v různých podmínkách. Systém TwinLoc je také propojen s motorem, takže se automaticky přizpůsobuje režimu podpory.


Kolo disponuje brzdy SRAM Code 4 Piston, které jsou známé svou vysokou brzdnou sílou a spolehlivostí. Brzdy mají čtyřpístkové třmeny a 203 mm kotouče, které zajišťují dostatečnou brzdnou plochu a odvětrávání. Brzdy jsou také vybaveny nastavitelnou páčkou a organickými destičkami.



Kola a pláště
 

Kola má obuté ráfky Syncros Revelstoke 1.0-30 CL, které jsou vyrobeny z karbonového materiálu a mají bezdušový systém. Kola mají průměr 27,5 palců a šířku 30 mm, což jim dává dobrý poměr mezi stabilitou a ovladatelností. Kola jsou také lehká a tuhá, což zlepšuje akceleraci a zrychlení.


Pláště kola jsou Maxxis Foldable, které jsou určeny pro horskou jízdu na různých površích. Pláště mají rozměr 27,5 x 2,8 pal



 



Autor: Tým CykloRepublic
Foto: Scott


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
» více novinek a videí