Logo regionálního portálu slavkovsko.cz

Regionální zpravodajství

PŘED 20 LETY: Městská knihovna ve Slavkově je zásobena časopisy různých žánrů

Mgr. Jiří Blažek, Městská knihovna ve Slavkově u Brna
čtvrtek 29.2.2024

Ilustrační foto
Autor: RegionálníPortály.cz

Vážení čtenáři, jistě jste při návštěvách městské knihovny postrádali pravidelné dodávání svých oblíbených časopisů. Tato neradostná skutečnost je však již minulostí. Od letošního měsíce března se nám podařilo zajistit odběr několika časopisů a je pravděpodobné, že se tato nabídka ještě rozšíří.

Do knihovny se tak vrátily tolik žádané týdeníky Květy, Vlasta, Story nebo Ring, které snad ani není třeba blíže představovat a v nichž si své najdou všechny věkové skupiny čtenářů.

Zejména naše čtenářky potěší další tituly: Překvapení a Báječná neděle s Překvapením.

Televizní a filmový časopis TV Duel & Film s nejobsáhlejším programem televizí a kin vám bude dvakrát měsíčně nabízet aktuální a komentovaný televizní program.

Měsíčník Puls má ve svém podtitulu – Půvab, zdraví, vitalita: vše o zdravém životním stylu a je rovněž určen především ženám. Jako protějšek Pulsu bychom mohli označit časopis Men’s Health – Časopis pro náročného muže, jenž čtivě, srozumitelně a bez zábran ukáže cestu, jak zvládnout věci, které muži dělají neradi, tak, aby měli více času na věci, které dělají rádi). Přítelkyně pro volný čas, to je Praktická žena, moderní, rozvíjející se periodikum inspirující ženy ke kreativnímu využívání volného času a k pozitivním změnám životního stylu.

National Geographic přináší populárně vědecký náhled do přírodních, technických, kulturních a etnických tajů tohoto světa. Jeho reportáže jsou doprovázeny fotografiemi výjimečné kvality. Mapové přílohy jsou součástí obsahu časopisu několikrát za rok.

Living – měsíčník o bydlení a životním stylu. Je zaměřen nejen na čtenáře, kteří se ocitnou před rozhodováním o způsobu vlastního bydlení a jeho dosažení (stavba, rekonstrukce, dílčí stavební úpravy, vylepšení interiéru), ale i na ty, kteří pravidelně sledují domácí i zahraniční trendy i novinky ve stavebnictví a designu. Je zdrojem inspirace i poradcem v konkrétních otázkách tvorby vlastního domova a jeho okolí. V rámci časopisu Living jsou vydávány tzv. „speciály“: Living Kuchyně – čtvrtletník o všem, co souvisí s přípravou dobrého jídla v moderní kuchyni a Living Koupelna – dvouměsíčník nejen o koupelnách, ale i o očistě těla i duše.

Všechny tituly vydává společnost Sanoma Magazines Praha, s.r.o., která naší knihovně poskytla bezplatné předplatné. Děkujeme i za vás a těšíme se na vaši návštěvu.

 

Článek byl převzat se souhlasem vydavatele ze Slavkovského zpravodaje 2/2004. Titulek je redakční.

 

O čem se psalo ve Slavkovském zpravodaji před 20 lety? Pravidelně vybíráme ty nejzajímavější články, které si v této rubrice připomeneme.

 

 

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama