Rónán Dunne zvítězil na Red Bull Hardline 2024 v Tasmánii

Rónán Dunne zvítězil na Red Bull Hardline 2024 v Tasmánii

Datum vydání: 29.02.2024

Rónán Dunne, irský jezdec na horských kolech, si připsal největší vítězství své kariéry, když ovládl Red Bull Hardline 2024 v Tasmánii. Na náročné trati v Maydena Bike Parku porazil britského favorita Bernarda Kerra a novozélandského veterána George Brannigana.

Red Bull Hardline je považován za jeden z nejtěžších a nejnebezpečnějších závodů v downhillu, který testuje schopnosti a odvahu jezdců na extrémních skocích, droppech a technických pasážích. Letos se poprvé konal v Austrálii, poté co byl v minulosti pořádán ve Walesu.

Dunne, který byl pozván jako jeden z 29 jezdců z celého světa, ukázal svou třídu a rychlost na 2,3 km dlouhé trati, která měla převýšení 575 metrů a největší skok 23 metrů. Jeho čas 3:28.46 byl o více než dvě sekundy lepší než Kerrův a o více než čtyři sekundy než Branniganův.

“Je to úžasné, nemůžu tomu uvěřit,” řekl Dunne po závodě. “Byl to můj sen zúčastnit se tohoto závodu a vyhrát ho je něco neuvěřitelného. Byla to velká výzva, ale užil jsem si to. Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi pomohli, a fanouškům, kteří byli skvělí.”

Dunne, který jezdí na kole Mondraker Summum Carbon, je známý svým agresivním a stylovým stylem jízdy, který mu vynesl mnoho obdivovatelů na sociálních sítích. Jeho vítězství na Red Bull Hardline je jeho prvním na mezinárodní úrovni a potvrzuje jeho status jako jednoho z nejlepších jezdců na světě.

Závod byl také historický tím, že poprvé v jeho sedmileté existenci se zúčastnily i ženy. Dvě z nich, Gracey Hemstreet z Kanady a Louise-Anna Ferguson z Velké Británie, se dokonce probojovaly do finále, kde skončily na 26. a 27. místě. Ostatní ženské jezdkyně, Tahnee Seagrave z Velké Británie, Harriet Burbidge-Smith z Austrálie, Hannah Bergemann z USA a Cami Nogueira z Argentiny, také zvládly většinu trati, ale nekvalifikovaly se.

Red Bull Hardline 2024 byl velkým úspěchem jak pro jezdce, tak pro diváky, kteří naplnili každou část trati a povzbuzovali své oblíbence. Závod byl také vysílán živě na internetu a sledovalo ho více než milion lidí z celého světa.
 



Autor: Tým CykloRepublic
Foto: Michelle Dracoulis


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
» více novinek a videí