Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Lídr druhé ligy Vyškov velí do útoku. Dukla, Zbrojovka i Příbram sázejí na zkušenost

Po dlouhé zimní pauze startuje také druhá fotbalová liga. A vypadá to na hodně napínavé jaro. Tabulce vládne ambiciózní Vyškov, čtyři body před druhou Duklou, která má stejný odstup od třetího Táborska. Ovšem potom je to hodně vyrovnané – třetí Táborsko dělí od posledního Prostějova jen jedenáct bodů a ve hře jich je na jaře ještě dvaačtyřicet. Zápas Opava – Příbram můžete sledovat v přímém přenosu od 17:50 na ČT sport i ČT sport Plus.

Fotbalisté Vyškova oslavují gól
zdroj: twitter.com/MFK Vyškov

"V téhle soutěži je důležitý každý bod," vypíchl Petr Rada, zkušený trenér Dukly, fakt, který nepřekvapí, ale ve vzácně vyrovnané FNL nabývá na významu.

Právě Dukla se chce poprat s Vyškovem o postup z první příčky mezi elitu. Ale Rada si uvědomuje, že největší soupeř pražského celku v zimě ani přes odchod několika opor neoslabil. "Chceme postoupit z prvního místa. Ale bude to těžké, protože Vyškov má silný tým," říká trenér, který vedl i reprezentaci.

Dukla kvalitně posílila. Přivedla na Julisku do všech řad zkušenost. Třiatřicetiletý záložník Jakub Hora z Českých Budějovic a stejně starý útočník Muris Mešanovič, který kopal i ve Slavii a nyní přišel na hostování z polského prvoligového týmu Puszcza. Sedmadvacet je Matěji Helešicovi, jenž přišel na hostování z Pardubic podpořit hlavně defenzivu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas čtvrtfinále MOL Cupu Opava – Dukla

Vyškov prodával i posiloval

Vyškovský lídr soutěže sice přišel v zimě o nejlepšího střelce týmu Metsoka, který odešel se Sourém do Plzně, i o Kanakimanu, jenž už hraje v Jablonci, ale přivedl odpovídají náhrady.

Americká investiční skupina Blue Crow Sports Group, která v zimě koupila ke svým padesáti procentům dalších devětačtyřicet, ukazuje, že chce svoji investici dostat co nejvýš. Proto přivedla do Vyškova nové hráče na hostování ze španělského druholigového Leganés, který jí také patří, ale i z dalších týmů.

"Chceme hrát útočný fotbal, vyhrávat a ukázat, že na to máme," konstatovala jedna ze zimních vyškovských posil Patrik Schön, který na rozdíl od většiny dalších nováčků nepřišel ze zahraničí, ale z Jablonce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ostrava – Vyškov

Řezníček bude na Dukle chybět

Zkušenost by mohla kromě Dukly hrát i ve prospěch dalšího celku, který by fanoušci i odborníci čekali spíš v první lize. Zbrojovka Brno je pátá, bod za třetím Táborskem a o skóre za čtvrtou Příbramí.

Do moravské metropole přišel v zimě kromě několika neznámých posil ze zahraničí také zkušený stoper Luděk Pernica z Plzně, s nímž dorazil na hostování i Dominik Sváček. Třiatřicátník Pernica by měl dirigovat obranu, zatímco útok vede ještě o dva roky starší Jakub Řezníček, který je s dvanácti góly nejlepším kanonýrem soutěže.

"Čekal jsem, že přijde víc posil. Luděk Pernica to sám nezvládne," řekl pro Livesport.cz Řezníček. Vedení ho vyslyšelo a přivedlo ještě dvaadvacetiletého Slováka Nicolasa Martinka z Kroměříže, devatenáctiletého dánského záložníka Kristoffera Jorgensena ze Sonderjyske a dvatřicetiletého defenzivního guinejského fotbalistu Simona Faletteho z tureckého Hataysporu, který zahrál i Bundesligu a kopal také ve Francii.

Hned v prvním jarním kole čeká Zbrojovku v sobotu v Praze Dukla a Řezníček se na zápas bude kvůli trestu za karty dívat jen z tribuny.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zbrojovka Brno – Líšeň

Táborsko zůstává na zemi, ale...

Žádné velké posily nepřivedlo v zimě ani vedení třetího Táborska, ale o postup se chce poprat. "Jsme nohama na zemi. Třetí místo po podzimu je skvělé, kdyby se ho podařilo obhájit, byl bych nadšený, spokojený budu i do pátého místa. Do jara vstupujeme s ambicí hrát nahoře," řekl před jarní částí sezony majitel klubu Petr Kolář.

Ale bývalý ligový fotbalista Martin Vozábal, který nyní funguje ve funkci výkonného ředitele Táborska, dodává. "Když bude šance, popereme se o ni," říká k postupovým ambicím. Největším jménem, které v zimě klub získal, je Pavel Osmančík, jenž přišel hostovat z Českých Budějovic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Táborsko – Příbram

Příbram spoléhá na Hušbaera

Zpátky do ligy chce i Příbram. Táhnout vzhůru by ji měl další fotbalista v Kristových letech Josef Hušaber. Bývalý reprezentant je se zimní přípravou spokojený: "Za mě spokojenost, tým se v zimě trochu osvěžil a posílil," konstatoval na stránkách klubu bývalý reprezentant.

"Uspěli jsme v generálce proti Ústí nad Labem 2:0 a v Opavě budeme chtít navázat na střelecky povedenou přípravu a bodovat. První start v našem dresu si bude moct připsat třeba mladý Pavel Hašek," píše se na příbramském webu před pátečním zápasem v Opavě, která o víkendu ve čtvrtfinále poháru vyřadila 2:0 Duklu. Hašek, stejně jako Vojtěch Hora z Českých Budějovic a Michal Hošek ze Slavie, v klubu hostuje z Plzně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Příbram – Varnsdorf

Jihlava věří tomu, co má

Čtvrtá Jihlava už také ví, jaké je to hrát první ligu, ale jak se zdá, je spíš ráda, že odvrátila loňské starosti se záchranou. Spoléhá na mladý kádr nadějných hráčů, protože v kádru velké změny nenastaly. "Pracujeme s tím, co máme," konstatoval pro efotbal.cz trenér David Olehla s tím, že je hlavně rád, že moc hráčů neodešlo.

Předseda představenstva klubu Lukáš Vaculík kvituje, že je zajištěný chod Vysočiny. "Zásadní je zajištění finančního chodu klubu. Nepodařilo se přivést žádného velkého, či dokonce generálního partnera, ovšem dál se můžeme opírat o postupně se rozrůstající skupinu dlouholetých partnerů a sponzorů," konstatoval na webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava – Vyškov

Vyrovnaná je i situace na opačném konci tabulky. Dvanáctá Sparta B má jen o dva body více než dvojice posledních týmů - jiný pražský klub Žižkov a Prostějov. Ze soutěže sestoupí nejhorší dva celky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta B – Opava
Zdroj
ČT sport, fcvysocina.cz, livesport.cz, fkpribram.cz, efotbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články