Společnosti South Mill Champs a Grupo APAL zakládají strategický společný podnik pro rozšíření produkce hub v Mexiku

Společnost South Mill Champs, přední severoamerický pěstitel a dodavatel čerstvých hub a funkčních houbových potravin, oznámila uzavření přeshraničního partnerství se společností Grupo APAL. Na základě tohoto partnerství vzniká mexická společnost Royal Champs S. de R.L. de C.V., v níž oba zúčastnění partneři vlastní 50% podíl.

Společnost Royal Champs plánuje na několika místech v Mexiku vybudování a provoz kompostáren a pěstíren hub, a to především za účelem jejich dovozu a začlenění do rozsáhlého dodavatelského řetězce společnosti South Mill Champs ve Spojených státech a Kanadě.

Mike Pia Jr., viceprezident pro obchodní růst společnosti South Mill Champs, uvedl: „Tato expanze vychází z našeho strategického rozvoje, jehož cílem je dodávat denně ty nejčerstvější a nejkvalitnější houby v celé Severní Americe. Partnerství se společností Grupo APAL nám umožní zaměřit se na naše rozsáhlé odborné znalosti v oblasti produkce hub a řízení dodavatelského řetězce. Mexická expanze v kombinaci s expanzí v Britské Kolumbii a v Pensylvánii, která proběhla v posledních letech, dokazuje naše odhodlání modernizovat a stát v čele inovací v oblasti produkce hub v Severní Americe."

Armando Paredes Arroyo, prezident společnosti Grupo APAL, k tomu dodal: „Jsme nadšeni, že se můžeme ve spolupráci se společností South Mill Champs podílet na rozšíření odvětví produkce hub v Mexiku. Naše odborné znalosti v oblasti výroby a logistiky potravin v Mexiku v kombinaci s osvědčeným vedoucím postavením společnosti SMC v této oblasti jsou zárukou úspěšné realizace tohoto zajímavého projektu."

Grupo APAL je soukromá investiční společnost Paredese Arroya, výrobce mléčných výrobků, dodavatele a akcionáře společnosti Alpura, která vyrábí mléčné výrobky a sídlí v Mexico City.

Společnost Royal Champs plánuje koncem tohoto roku zahájit výstavbu inovativního integrovaného houbařského závodu holandského typu, který bude zahrnovat areál pro realizaci 3. fáze kompostování, pěstírny hub a balírny, a to na pozemku o rozloze 257 akrů v blízkosti mexického města Queretaro.

O společnosti South Mill Champs:

Společnost South Mill Champs je předním vertikálně integrovaným pěstitelem a dodavatelem čerstvých hub a funkčních houbových potravin v Severní Americe. Společnost se sídlem v Kennett Square v Pensylvánii a s pěstitelskými a zpracovatelskými provozy v Britské Kolumbii, Manitobě, Pensylvánii a Marylandu je předním inovativním dodavatelem v tomto oboru a zaměřuje se na potřeby a požadavky zákazníka. SMC nabízí houby i další čerstvé potraviny, kompletní logistické služby a chladírenské skladování a těší se pověsti společnosti s vynikající kvalitou a stálými dodávkami. Síť společnosti zahrnuje vysoce efektivní distribuční chladírenská centra po celých Spojených státech včetně Atlanty, Dallasu, Houstonu, Indianapolis, Los Angeles, Kennett Square, New Orleans, Sacramenta a Winter Haven na Floridě.

Kontakt:

Jessica Weilová

Zástupkyně ředitele pro komunikaci, South Mill Champs

(267) 909-1903

Jweil@southmill.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2351041/South_Mill_Champs_Vert_Color_logo_Logo.jpg 

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2351042/APAL_Logo.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2351159/Royal_Champs_Logo.jpg 

 

 

 

Klíčová slova USA-zemědělství-trh-South Mill Champs

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Obchod, marketing
Zemědělství, životní prostředí

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.