DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ v Čistírně odpadních vod v HK v rámci Světového dne vody

Přijďte se podívat v neděli 17. 3. 2024 od 10 do 14 hodin na Čistírnu odpadních vod v Třebši v Hradci Králové.

Hradecké vodárny i v letošním roce připravují Den otevřených dveří u příležitosti Světového dne vody. V loňském roce se tato akce uskutečnila v Interaktivním centru vzdělávání VODOVODOV, částečně byla také zpřístupněna úpravna vody Orlice. V předchozích letech byly veřejnosti zpřístupněny objekty, které nejsou pro veřejnost běžně otevřené, jako jsou podzemní nebo věžový vodojem na Novém Hradci Králové.

V letošním roce bude veřejnosti otevřena Čistírna odpadních vod v Třebši v Hradci Králové (ČOV HK). Návštěvníci budou mít příležitost prohlédnout si místo, kde se čistí odpadní vody z města Hradec Králové a několika přilehlých měst a obcí. Kromě areálu čistírny odpadních vod bude připravena také speciální kanalizační technika, která je používána k čištění stokové sítě a jejímu monitoringu.

ČOV HK byla vystavěna v první polovině 90. let 20. století jako čistírna mechanicko-biologická, odstraňuje organické látky, dusík a fosfor. Ročně vyčistí více než 16 milionů m3 odpadní vody, která je po vyčištění vrácena zpět přírodě do řeky Labe.

Prohlídky budou probíhat v hodinových intervalech, předchozí rezervace není nutná. Akce se uskuteční v areálu ČOV HK na adrese V Mlejnku 625, Hradec Králové - Třebeš.

 

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Klíčová slova ČR-voda-odpady-služby-firmy-Královéhradecká provozní

Oblast
Královéhradecký (hk)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Zemědělství, životní prostředí
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.