Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Extraliga 2023/2024

Futsalová reprezentace neslyšících vstoupí do zimní deaflympiády. Ambice má vysoké

Čeští neslyšící futsalisté v sobotu načnou svůj program v rámci zimní deaflympiády. V pořadí dvacáté hry se nejprve měly konat v Kanadě, poté v Rakousku, ale skutečným pořadatelem se až "na třetí pokus" stalo Turecko.

Česká reprezentace neslyšících futsalistů
zdroj: Futsal neslyšících ČR

Dvacátá zimní deaflympiáda se bude konat v Erzurumu, městě nacházejícím ve východním Turecku. Pro kvalifikaci bylo potřeba skončit do pátého místa na mistrovství Evropy 2022,
což se české reprezentaci čtvrtou příčkou podařilo. Na nedávném světovém šampionátu se poté národní tým umístil na sedmém místě.

Na deaflympiádě se reprezentace představí ve skupině B, kde se utká s Japonskem, Brazílií a Keňou. Za hvězdy týmu lze považovat kapitána Lukáše Bendu, který nastupuje za
prvoligový tým Helas Brno, a také brankáře Martina Braneace, který klubově přísluší Mladé Boleslavi, ale letos v dresu italského klubu neslyšících Real E Non Solo skončil třetí v Lize mistrů, v níž se dostal mezi tři nejlepší gólmany soutěže.

Oporou bude též Tomáš Gajdošík, který se na únorovém soustředění v přátelském zápasu dostal jako první český hráč na symbolických 100 odehraných zápasů. Nejmladší člen týmu je Maxim Kulda, pro něhož to bude vůbec první turnaj.

Nominace české reprezentace:

Martin Braneac, Radim Minarik, Filip Blasczyk, Dalibor Jedlička, Patrik Gloga, Tomáš Gajdošík, Michal Skorkovský, David Lištvan, Adam Fellmann, Lukáš Benda, Milan Novotný, Maxim Kulda, Radim Hartoš, Andreas Hubáček.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články