Březen už nás tahá na zahrady a otužování nahradily výlety do štěbetající přírody či do měst na venkovní kávu. Tak je spojte s okouknutím novinek u Fler tvůrců a naplánujte si právě teď cesty do České Třebové, Hronova, do Brna a do Ivančic, do Karlových Varů, Františkových Lázní a do Ejpovic a nezapomeňte na tradiční Soběslav, Pardubice, Olomouc a Třebíč. A protože je jich tento měsíc opravdu moc a moc, rozdělíme si pozvánky na dva díly. Tak se nezapomeňte za týden vrátit.

Zatím si můžete poznačit všechny březnové termíny:

 9. 3.  Brno Medlánky
13. 3. Karlovy Vary
15.3.  Hronov, Soběslav a Prostějov
16.3.  Brno ALFA
17.3.  Pardubice a Třebíč
19. - 20. 3.  Frýdek Místek
21. 3.  Olomouc
22. 3.  Opava
23. 3.  Ivančice a Ejpovice
24. 3.  Česká Třebová - premiéra!
26. - 27. 3.  Přerov
29. 3.  Františkovy Lázně - premiéra!

My máme obrovskou radost, že se Fler tvůrci dostávají naživo k lidem po celé naší zemi.

A jak to vidíte vy, užíváte si Flerjarmarky? Napište nám pod článkem!

Kuře

Flerjarmark Brno Medlánky

sobota 9. března 2024 od 9 do 13 hodin
SC Sýpka, Kytnerova 1a, Brno - Medlánky

V sobotu 9. března 2024 pro vás opět otevřeme sál i celý zbytek Společenského centra Sýpka v Brně-Medlánkách pro jarní Flerjarmark. Velikonoce budou přítomny všude kolem.

Nakoupit budete moci od šikovných tvůrců kabelky, šaty, trička, sportovní oblečení, dekorace skleněné, keramické, proutěné a různé jiné, přírodní kosmetiku, šperky, no prostě na co si jen vzpomenete. To vše vyrobené s láskou a péčí. Někteří prodejci nabídnou i něco navíc.
Pozor - nově se můžete do patra vyvézt i výtahem, takže jsme se stali bezbariérovými.

Občerství vás vyhlášená kavárna Tereza Chocolate & Café a na Medláneckých farmářských trzích na náměstí před Sýpkou koupíte i něco na sobotní oběd.

Budeme se na vás těšit druhou sobotu v březnu!

 

 

Fler jarmark Karlovy Vary

středa 13. března 2024 od 10 do 17 hodin
Krajská knihovna Karlovy Vary, Závodní 378/84, 360 06 Karlovy Vary – Dvory

Těšíš se na jaro a Velikonoce? Chceš si pořídit nějakou pěknou dekoraci či hezký dárek? Makáme na tom! Spousta šikovných lidiček z Krušných hor právě zasedla a vyrábí krásné výrobky přímo pro tebe.

Korálky od českých výrobců představí Nicol z rodinné firmy Atelier u Divadla. Háčkované dekorace, košíčky, kosmetické taštičky a další nezbytnosti si pro tebe připravila Zuzka z Háčkovaný bytový design. Drátované věnečky, vajíčka, zápichy či závěsné dekorace přiveze Andrea z Cesta z města. Moderní užitkovou keramiku z našeho kraje představí LimArt a krásné šaty z mušelínu či z bavlny přiveze Eva, která tvoří pod značkou Rozmanité.

Již teď pro vás šijí šikovné švadlenky například patchworkové polštářky, dekorativní zvířátka, tašky, ubrusy či krásná prostírání. Bylinky a koření míchá přímo tobě na míru Jitka z Nebe v hubě a Hribovka maluje krásné obrázky do vašich domovů.

Našeho jarmarku se účastní lokální tvůrci z různých oborů, s různými vášněmi a zájmy. Proto není výjimkou, že potkáte psycholožku, která drátkuje, učitelku, která maluje, zdravotní sestru, která vyrábí korálky či vílenky. Každý se ke svému koníčku dostal jinou cestou, ale všichni mají jedno společné, a to zapálení pro věc a velké nadšení pro ruční tvorbu. Návrat k tradičním způsobům výroby je naším posláním, které bychom chtěli dále předávat, a je naším hnacím motorem. Jarmarky jsou pro nás nejlepší způsob, jak ukázat, co vše se dá vyrobit, jaké materiály lze použít a jaká nekonečná radost z této činnosti může být.

U nás si určitě vybereš originální a nápadité věci z drátků, korálků, sklíček, šňůrek a látek, dárek od lidí, co je práce baví a dělají to od srdce.

Tak přijď podpořit své lokální řemeslníky, popovídat a zvolnit, načerpat energii a inspiraci. Vem kámošku, mamku, babičku, přítele a doraz!

 

 

Velikonoce v Jiráskově rodném domku

pátek 15. března od 10 do 15 a sobota 16. března od 10 do 15 hodin
rodný domek Aloise Jiráska v Hronově
vstupné dobrovolné

Výstavu pořádáme pro lidi z Hronova a okolí, kteří rádi podpoří drobným nákupem místní tvůrce a během roku k tomu mnoho příležitostí nemají. Jsme alternativou městských komerčních trhů.

Přijďte si s námi užít příjemnou atmosféru Jiráskova rodného domku, zaplněného handmade výrobky, které vyrobili vaši sousedé.

Pokocháte se keramikou, šitými hračkami, malovanými dekoracemi, můžete nakoupit suvenýry s hronovskými motivy. Najdete tu drátované výrobky, šperky z recy materiálů, smaltu i z porcelánu. Nebudou chybět drátované dekorace, šité a háčkované doplňky, nachystali jsme též ručně vyráběné svíce, med, přírodní kosmetiku, bylinné sirupy, džemy a sýry.

A samozřejmě si u nás v domku v klídku a pohodě dáte kávu a něco moc dobrého na zub ;).

Těšíme se na vaši návštěvu!

 

 

Kreativ Soběslav Jaro & Velikonoce 2024

pátek a sobota 15.-16. března 2024 vždy od 9 do 18 hodin
Kulturní dům Soběslav – přesněji Jirsíkova 34 (prosíme, dodržujte pravidla parkování)

Celá akce započala na jaře v roce 2011, s dvouletou nucenou přestávkou běží i v roce 2024. Ušli jsme dlouhou cestu a vážíme si, že nás v tak hojném počtu navštěvujete!

Připraveno je pro vás:

  • jak hojné množství materiálu určeného pro tvoření, tak i hotové originální výrobky
  • vyzkoušet si můžete přes 20 různých kreativních workshopů
  • přírodní kosmetika a mýdla
  • nebudou chybět ani módní návrháři pro děti i dospělé
  • i milovnice cukrářského řemesla si přijdou na své
  • v neposlední řadě na vás čeká občerstvení, i výborná káva a luxusní zákusky
  • doprovodný program - ten samozřejmě také chybět nebude

Kreativ Soběslav vám pomůže odhalit kouzlo rukodělné výroby, inspirovat vás, ulehčit aranžmá a na chvilku odvést myšlenky od všedních starostí. Těšíme se na vaši návštěvu.

 

 

ARTtrh ALFA pasáž Brno s Flerem

sobota 16. března 2024 od 10 hodin do večera
v prostoru ALFA pasáže, Brno

KONEČNĚ letos poprvé ALFA pasáž v Brně ožije ARTtrhem se spoustou originálních autorů nejen z Fleru. ARTtrh v přízemí pasáže ALFA je určen již jen pro prodej nových výrobků a děl. Upřednostňujeme hlavně autory samé. Vstup je zdarma a snažíme se podporovat nové začínající autory.

Sortiment všeliký - od dárků, šperků, módy, obrazů, hraček, prodejci komponentů, minerálů a přírodnin atd.

ARTtrh začíná v 10 hodin a můžete využít pasáž klidně až do večera. 

 

 

FlerMarket Pardubice

neděle 17. března 2024 od 10 do 16 hodin
3. patro Kongresového centra Paláce Pardubice, Masarykovo náměstí 2799, 530 02 Pardubice

Jaro se nezadržitelně blíží a s ním i FlerMarket Pardubice. Těšíte se?! My moc! Přes 70 rukodělných tvůrců zaplní Congress Centre Paláce Pardubice. Potěší vás jak nové tváře, tak prodejci, ke kterým se rádi vracíte. Nebudou chybět dílničky nebo ukázka řemesel.

Přijede například paní Zdeňka a ukáže vám úchvatnou podívanou. Naživo uvidíte práci s kahanem a vytvoření zvířátka ze skla. V dílničkách si můžete vytvořit svoji svíčku, vyrobit si velikonoční dekoraci nebo třeba náramek, ať už z kůže, korálků - a co třeba tkaný? Naše nejmenší potěší i malování na obličej nebo dočasné tetování.

Občerstvit se můžete přímo v kavárně CC, ale i u nás najdete něco pro mlsné jazýčky. Potěší vás makronky, datlové bonbóny, pralinky z pravé belgické čokolády nebo úžasné marmelády, salsy i sirupy.

Najdete u nás od každého něco, od dámské a dětské módy, přes kabelky, batohy, opasky, keramiku i hrníčky s fimo dekorací. Přírodní kosmetiku, textilní dekorace, eko výrobky, šperky, hračky a co třeba kožený obojek pro vašeho zvířecího miláčka? To vše a mnohem více u nás najdete. Tak nás nezapomeňte sledovat na Facebooku, kde vám budeme prodejce představovat. Potěší nás vaše zpětná vazba, vaši účast můžete potvrdit přímo v události.

Přijďte si s námi užít den! Popovídat, zatvořit si nebo rovnou nakoupit a podpořit rukodělce. Podpořit, stejně jako my, můžete také neziskovou organizaci přímo z Pardubic, která pomáhá opuštěným pejskům.

Moc se na vás těšíme!

 

 

Třebíčský Flerjarmark

Jarní jarmark originálních rukodělných výrobků

v neděli 17. března 2024 od 10 do 16 hodin
v prostorách hotelu Atom, Velkomeziříčská 640/45 v Třebíči

Jsme opravdu moc rádi, že po dvou letech můžeme opět zažít atmosféru Třebíčského Flerjarmarku. Přijďte se s námi naladit na jaro, užít si krásnou atmosféru bez stresu, zastavit se a odpočinout si. Pokochat se, nakoupit si nebo si vlastnoručně vyrobit výrobek... ...nebo si jen popovídat a pobýt.

Tato akce má v Třebíči již několikaletou tradici a je pravidelně místem, kde se lidé rádi setkávají. Přijďte se přesvědčit, že tvůrci krásných výrobků svým umem dokazují, že stále platí „zlaté české ručičky“.

Na stáncích prodejců na vás bude čekat mnoho krásných výrobků tvořených s láskou. Nechte se okouzlit originální módou, šperky z různých materiálů, kabelkami, baťůžky a dalšími doplňky. Na malé, ale i velké návštěvníky čekají dětské stolní hry, bloky, zápisníky omalovánky, motivační obrázky, inspirační karty, pohlednice, přáníčka. Díky přírodní kosmetice můžete dopřát svému tělu blahodárnou péči. Váš čich, ale i oči přilákají ručně vyráběná originální mýdla. Na jarmarku najdete také veselé kousky pro vaše ratolesti a originální hračky. Svůj dům či zahradu můžete zkrášlit originální keramikou nebo třeba krásným velikonočním ubrusem či prostíráním.

Již tradičně budou pro malé i velké nachystané dílničky a budete mít možnost si některé z technik sami vyzkoušet.

Své krásné výrobky vám v Třebíči představí nejen prodejci z portálu Fler, ale i místní prodejci.

K potěšení vašich chuťových buněk budou nachystané úžasné dobroty, jako např. makronky, čokoládové pralinky, perníčky či zdravé mlsání.

Sledovat nás můžete na Facebooku, kde postupně jednotlivé prodejce a jejich tvorbu představujeme.

Těšíme se na vás!

 

 A o dalších trzích si povíme přístí pátek.