Serie A - souhrn 27. kola: Inter zvítězil podeváté v řadě

01.03., 22:43, aktualizováno 04.03., 22:43
Komentáře a souhrny
U míče Henrich Mchitarjan (© AFP)

Neapol si vyšlápla na druhý Juventus, který odmítl šanci snížit náskok vedoucího Interu. Toho naopak v pondělí využil milánský gigant, který skolil Janov. AC Milán v souboji s Laziem zužitkoval více než půlhodinovou početní převahu a zásluhou pozdní trefy Noaha Okafora si z Říma odvezl cenné tři body. AS Řím si na půdě Monzy počínal přesvědčivě a tlačí na čtvrtou Bolognu. Fiorentina naopak nevyužila poločasové přesilovky a v Turíně jen remizovala.

Inter Milán - Janov CFC 2:1

04.03.2024 20:45

Góly: 30. Kristjan Asllani, 38. Alexis Sánchez (pen.) - 54. Johan Vásquez

Inter Milán zvládl 27. kolo Serie A, ve kterém porazil Janov 2:1. Na úvodní gól Kristjana Asllaniho z 30. minuty rychle navázal z penalty Alexis Sánchez, přičemž oba úspěšní střelci zaznamenali první ligovou trefu v sezoně. Vítězné střetnutí bylo speciální i pro Simoneho Inzaghiho, jenž zaznamenal již svůj 300. zápas na pozici trenéra v italské nejvyšší soutěži. Hosté tak odjeli z Milána bez bodu, ačkoli favoritovi způsobili snížením na rozdíl jediného gólu komplikace. Aktuální lídr tabulky navíc po ztrátě Juventusu navýšil náskok už na 15 bodů.

Asi žádný tým napříč pěti nejlepšími evropskými ligami nepůsobil tak suverénně jako právě Inter. Ten totiž v každém z posledních čtyř duelů nastřílel přesně čtyři branky a na čele tabulky si vypracoval luxusní náskok 12 bodů. Janov přijel bojovat o senzaci se sérií pěti venkovních duelů bez porážky v zádech, na půdě Nerazzurri však naposledy skóroval v roce 2015.

Proto si hosté hráče Interu pečlivě hlídali. Gólové parametry měly v 15. minutě dvě šance Federica Dimarca, Josep Martínez si ale na obě střely v rychlém sledu počíhal. Pozornost brankáře si na druhé straně vyzkoušel také Mateo Retegui, Yann Sommer ale hlavičku zneškodnil. Těsně před uplynutím 30 minut se ale favorit již prosadil. První ligové trefy v sezoně se dočkal Asllani, který v běhu využil přesné přihrávky od Sáncheze a vyšší střelou překonal Martíneze. Druhý gól vstřelili hosté po penaltě zkušeného chilského reprezentanta, jenž se dočkal teprve první trefy v aktuálním ročníku.

Janov se ale brzy ze dvou inkasovaných branek oklepal a již v 54. minutě se dočkal gólu. Obrana Interu zapomněla po odvrácení několika šancí na Johana Vásqueze. Mexický obránce vyslal za záda Sommera skákavý a rychlý pokus, kterým snížil stav utkání na 1:2 z pohledu hostů. Domácí tak inkasovali poprvé po téměř 500 minutách napříč soutěžemi. Vitinha se navíc o 12 minut později začal radovat z vyrovnání, jeho emoce ale utnul odmávaný ofsajd. Milánský velkoklub si byl vědom těsného náskoku, obrana Janovu ale žádný další gól favoritovi nedovolila.

Janovu tak nebyla venkovní forma nic platná a na San Siru těsně prohrál. V příštím kole přivítá 9. března Monzu, Inter se představí tentýž den v Bologni.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Juventus FC 2:1

03.03.2024 20:45

Góly: 42. Chviča Kvaracchelija, 88. Giacomo Raspadori - 81. Federico Chiesa

Neapol poprvé od konce září opanovala dvě utkání Serie A za sebou, když porazila ve 27. kole na vlastním hřišti Juventus 2:1. Za třemi body nasměroval Partenopei v závěru první půle z voleje zakončující Khvicha Kvaratskhelia. Bianconeri sice po sérii zahozených šancí vyrovnali, v koncovce duelu ale domácí dostali možnost zahrávat penaltu, a dosáhnout tak na páté po sobě jdoucí vítězství nad "Starou dámou" na svém stadionu v řadě. Pokutový kop sice nejprve zahodil Victor Osimhen, s úspěšnou dorážkou Giacoma Raspadoriho už však pod Vesuvem propukla nefalšovaná euforie.

Ani jeden celek nehýřil dobrou formou, byť v posledním kole dokázaly oba zvítězit. Partenopei se po čtyřech soutěžních kláních bez vítězství vzchopili a na půdě Sassuola vyhráli vysoko 6:1. Juventus naopak prožil přestřelku s Frosinone, kterou ovládl až díky gólu Daniela Ruganiho z 95. minuty, čímž rovněž ukončil čtyřzápasovou šňůru bez zisku tří bodů.

Jako první zahrozil v 10. minutě Dušan Vlahovič poté, co ho milimetrovým centrem oslovil Federico Chiesa. Srbský kanonýr však hlavičkoval těsně vedle. Nejlepší střelec "Staré dámy" se po půlhodině hry hnal úplně sám na domácí bránu, jenže znovu neměl štěstí a při pokusu přelobovat Alexe Mereta orazítkoval pravou tyč.

Skóre se proto měnilo až ve 42. minutě, kdy zdařilým volejem i díky lehké teči jednoho z obránců rozradostnil fanoušky Neapole Kvaratskhelia. V samém závěru prvního dějství dostal další obrovskou možnost Vlahovič. Ten nikým nehlídaný napřáhl po chybě soupeře z hranice šestnáctky, rozvlnil však pouze boční síť.

Další šanci spálil Juventus chvíli po změně stran, když Andrea Cambiaso z ideální pozice uvnitř vápna přestřelil. Po tomto varování se Gli Azzurri viditelně zatáhli a soustředili se výhradně na defenzivu. Pasivní přístup se však Neapoli nevyplatil, neboť v 81. minutě vyrovnal fantasticky umístěnou přízemní ranou Chiesa. Krátce nato ovšem přišlápl střídající mladíček Joseph Nonge ve vlastní šestnáctce nohu Osimhena a sudí nařídil penaltu. Tu sice sám domácí útočník neproměnil, balon po zákroku Wojciecha Szczesného nicméně dorazil do sítě důrazný Raspadori.

Bitvu italských velkoklubů tak nakonec ovládla domácí Neapol. V následujícím kole se 8. března střetne s Turínem, Juventus vyzve o dva dny později Atalantu.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Bologna FC 1:2

03.03.2024 18:00

Góly: 28. Ademola Lookman - 57. Joshua Zirkzee (pen.), 61. Lewis Ferguson

Fotbalisté Bologni porazili ve 27. kole Serie A Atalantu 2:1, a zůstali tak na čtvrtém místě před Lombarďany. Tým z Bergama sice po první půli vedl zásluhou Ademoly Lookmana, jenže po změně stran Chrti v rozmezí pouhých čtyř minut skóre otočili. Z penalty nejprve srovnal Joshua Zirkzee, jenž zaokrouhlil počet svých gólů v ročníku na číslo 10, a tři body následně hostům z voleje vystřelil Lewis Ferguson.

Nedělní podvečer nabídl v Lombardii přímý souboj o poslední příčku zaručující postup do Ligy mistrů. Čtvrtá Bologna vstupovala do důležitého duelu povzbuzená pěti výhrami v řadě, ze kterých si odnesla působivé skóre 14:3. Naopak vítěznou sérii Nerazzurri v uplynulých dnech přibrzdil nepříliš úspěšný dvojboj na San Siru, z nějž si po remíze s AC Milán odvezli debakl 0:4 od suverénního Interu.

Na nevydařený duel s lídrem soutěže dal už ve druhé minutě málem zapomenout Charles De Ketelaere. Belgičan se procpal k přízemnímu centru z levé strany, z ideální pozice uvnitř vápna však trestuhodně přestřelil. Lukasz Skorupski proto musel do akce až v závěru úvodní čtvrthodiny, kdy výborným zákrokem vyrazil povedenou ránu Lookmana na zadní tyč. Ve 28. minutě už ale Nigerijec mohl slavit poté, co do odkryté sítě dorazil pokus Davideho Zappacosty.

Chvíli po změně stran dělily Riccarda Calafioriho centimetry od vyrovnání, když jeho prudkou hlavičku po rohovém kopu zkrotil až na brankové čáře Marco Carnesecchi. Domácí gólman ale před hodinou zápasu přece jen inkasoval. Po faulu Teuna Koopmeinerse totiž nařídil rozhodčí pokutový kop, který s přehledem proměnil Zirkzee. Zlepšený výkon Rossoblu přetavil ve druhý zásah o čtyři minuty později Ferguson, jehož pohotový volej zapadl do levé části brány. Chrti se následně zatáhli do defenzivy a do žádné větší šance Nerazzurri nepustili.

Bologna tedy prodloužila vítěznou sérii a navýšila svůj náskok na čtvrtém místě tabulky. Další těžká výzva v podobě Interu ji čeká 9. března. Náročný program Atalanty pokračuje o den později, kdy se utká s Juventusem.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - US Lecce 1:1

03.03.2024 15:00

Góly: 45+2. Walid Cheddira - 61. Nikola Krstović (pen.)

Fotbalisté Frosinone remizovali ve 27. kole Serie A na vlastním stadionu s Lecce 1:1. Vyrovnané úvodní dějství zakončil v nastavení gólem Walid Cheddira, jenž otevíral střelecký účet Canarini i v minulém utkání s Juventusem. Marocký forvard se po změně stran předvedl v horším světle, když při pokutovém kopu hostů předčasně vběhl do vápna a penalta se opakovala. Druhý pokus již s klidem proměnil Nikola Krstovič.

Oba celky se držely těsně nad sestupovým pásmem, a výhra tak mohla na konci ročníku znamenat klíčovou výhodu. Giallorossi z posledních 10 utkání získali jen čtyři body a v minulých třech duelech nedokázali ani jednou skórovat. Pro probuzení tápajícího útoku si nemohli přát lepšího soupeře, neboť Frosinone disponovalo nejhorší obranou soutěže.

Ofenziva Canarini naopak od začátku utkání diktovala tempo hry, první zajímavou šanci ale vyprodukovalo Lecce. Dalekonosnou ránu Lamecka Bandy však Michele Cerofolini zkrotil. Italský gólman se blýskl také proti střele Krstoviče, jenž hravě proplul defenzivní linií a vypálil z ostrého úhlu. Frosinone po vyrovnané pasáži zpříjemnilo fanouškům poločasový odpočinek, když v nastavení první půle vytěžil ze zmatku v šestnáctce úvodní trefu Cheddira.

Před hodinou hry neodhadl domácí gólman Cerofolini zákrok na unikajícího protihráče a po faulu musel čelit pokutovému kopu. Předešlou chybu sice skvělým zákrokem dokázal napravit, kvůli předčasnému vběhnutí dosud jediného střelce utkání Cheddiry se ovšem musela penalta opakovat. Balon si vzal pod patronát Krstovič, jenž zamířil nechytatelně do levého spodního rohu. Vzápětí mohl překlopit vedení zpět na stranu domácích Francesco Gelli, jeho smělý volej však skončil na břevně. Canarini se v závěru hnali za třemi body, v cestě jim ovšem stála obětavá defenziva. V poslední minutě se navíc proti prudké hlavičce vytáhl brankář Wladimiro Falcone.

Frosinone tak s neoblíbeným soupeřem remizovalo. V následujícím kole se 9. března utká se Sassuolem, Lecce bude o den později hostit Veronu.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Cagliari Calcio 0:1

03.03.2024 15:00

Góly: 69. Jakub Jankto

Cagliari přerušilo sérii nevýrazných výkonů ve 27. kole Serie A, když zvítězilo na hřišti Empoli 1:0. Domácí se v duelu dvou celků s naprosto odlišnou formou sice prosadili jako první, jejich gól z 62. minuty ovšem odvolal videorozhodčí. Na druhé straně poté zaúřadoval český záložník Jakub Jankto, který svou první trefou v dresu Rossoblu zajistil svému týmu první letošní výhru mimo vlastní stadion. Celek ze Sardinie přesto setrval v zóně sestupu.

Empoli se po lednové prohře s Veronou dostalo do skvělé formy, během které neprohrálo šest zápasů po sobě. Zlepšené výkony vedly k tomu, že se Azzurri vyhoupli z boje o záchranu na mnohem poklidnější 13. příčku. Naopak Cagliari bylo stále potopeno v sestupových vodách, přičemž na vítězství čekalo již šest ligových klání v řadě.

Začátek důležitého souboje o udržení se odehrával jasně v režii domácích, kteří si první vyloženou příležitost vypracovali v 17. minutě. Rychlý protiútok zakončil Nicoló Cambiaghi přízemní ranou do tyče, od které se balon odrazil přímo na kopačky Youssefa Maleha. Ten prováhal ideální moment ke střele a nevýrazným pokusem nechal vyniknout Simoneho Scuffeta. Postupem času se osmělili také hráči ze Sardinie a chvíli před koncem první půle měli možnost dostat se do vedení. Gianluca Lapadula ale hlavičkou gólmana Eliu Caprileho nepřekonal.

Minutu po změně stran se o slovo opět přihlásil aktivní Cambiaghi. Po skvělé práci 23letého hosta z Atalanty zblízka zakončoval Matteo Cancellieri, Scuffet se ovšem rychle přesunul od tyče k tyči a skoro jistému gólu zabránil. Po hodině hry už brankář Cagliari lovil míč ze sítě, když nestačil na střelu Liberateho Cacaceho. Toho ale o radost z první trefy na italské půdě připravil VAR, který odhalil předcházející ofsajd. Odvolaný zásah domácí rozhodil, čehož dokonale využil Jankto, jenž se dorážkou zevnitř vápna nemýlil. Závěr už si Rossoblu pohlídali a soupeři výraznější šanci nepovolili.

Empoli tak doma přišlo o dobrou bilanci a ze zápasu si neodneslo ani bod. V následujícím kole se 10. března představí proti AC Milán, Cagliari změří o den dříve síly se Salernitanou.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - US Sassuolo 1:0

03.03.2024 12:30

Góly: 79. Karol Świderski

Fotbalisté Verony porazili v záchranářském souboji 27. kola Serie A na vlastním hřišti Sassuolo 1:0, a ukončili tak šest duelů trvající sérii bez vítězství. Dlouho se schylovalo k remíze, vše ale změnila 79. minuta, kdy chyboval Matheus Henrique a host z amerického Charlotte Karol Šwiderski rozhodl. Neroverdi naproti tomu nevytrhl z výsledové krize ani nově jmenovaný 60letý stratég Davide Ballardini.

Nedělní program italské ligy otevřel duel týmů namočených do boje o záchranu. Kluby dělilo před utkáním pouze skóre a oba shodně zvítězily jen jednou od začátku ledna. Zatímco domácí trápil především neproduktivní útok, Sassuolo doplácelo na druhou nejhorší defenzivu soutěže. Ta inkasovala ve čtyřech z posledních pěti zápasů vždy minimálně třikrát a naposledy schytala šestigólový debakl od Neapole.

Po opatrném úvodu z obou stran zahrozili jako první Neroverdi. Andrea Consigli se prezentoval přesným výkopem přímo na kopačku Domenica Berardiho. Ten si ideálním dotykem posunul míč do běhu, ale po jeho centru pálil Kristian Thorstvedt pouze doprostřed branky, kde byl připravený Lorenzo Montipó. Na druhé straně si na hranici šestnáctky vytvořil prostor pro zakončení slovenský reprezentant Tomáš Suslov. Jeho pokus levačkou ale Consigli zneškodnil a poradil si také s dorážkou Juana Cabala.

Krátce po změně stran těžil z aktivity Cabala na levé straně Suslov. Ten svou ránu zevnitř pokutového území otřel ještě o nohy Daniela Bolocy, nicméně Consigli byl opět připravený. Vzápětí se k exekuci přímého kopu z nadějné pozice postavil Berardi, avšak jeho obstřel skončil jen těsně vedle vzdálenější tyče. O chvíli později pláchl jinak aktivnímu Cabalovi střídající Samu Castillejo, ale místo střely zvolil zpětnou přihrávku, která vyhnala jeho spoluhráče z nadějné palebné pozice. V 79. minutě se na polovině hřiště zamotal balon pod nohy Matheuse Henriqueho, toho využil Šwiderski, jenž utekl hostující defenzivě a následně poslal míč kolem bezmocného Consigliho.

Verona tedy v důležitém záchranářském souboji uspěla a brala všechny body. Dalším soupeřem jí bude 10. března Lecce, Sassuolo se o den dříve střetne s Frosinone.

Více informací k zápasu

Turín FC - ACF Fiorentina 0:0

02.03.2024 20:45

Góly: -

Fiorentina remizovala ve 27. kole Serie A na půdě Turína FC 0:0. Domácí museli odehrát celý druhý poločas v oslabení, těsně před přestávkou se totiž nechal za nemístné protesty vyloučit Samuele Ricci. Ten se přitom vůbec nenacházel v základní sestavě, avšak už v úvodu střídal zraněného spoluhráče. Obrana Býků ale předvedla solidní výkon a všechny útočníky soupeře včetně Andrey Belottiho, který v dresu Granaty nastřílel 113 soutěžních branek, uhlídala. Prolomit ji nedokázal ani Antonín Barák, jehož nasazením už o přestávce zareagoval kouč Fialek na nastalou početní převahu.

Slušný vstup Turína do nového roku pokazila poslední dvě utkání, ve kterých podlehl oběma týmům z hlavního města. Naopak Fialky souboj s Laziem zvládly na výbornou, i když jim dlouho zavařovala branková konstrukce. Obrat zápasu nakonec dokonal nejlepší střelec klubu z Florencie v aktuálním ročníku Giacomo Bonaventura.

Na první větší příležitost si diváci na Stadio Olimpico museli počkat do 17. minuty, kdy skvělou individuální akci předvedl Duván Zapata. Kolumbijský útočník, který v Turíně hostuje z Atalanty, dosprintoval až k vápnu, zbavil se obránce a následnou střelou jen těsně minul horní tyč. Na druhé straně si na centr z levého křídla naskočil Nicolas González, jehož nadějný hlavičkový pokus se stočil jen kousek mimo. Ve 39. minutě sice piemontský celek dostal balon za brankovou čáru zásluhou Zapaty, gól však byl po konzultaci s videorozhodčím odvolán kvůli faulu. Zápas Turínu zkomplikoval Samuele Ricci, který si za protesty u hlavního sudího vysloužil druhou žlutou kartu, a utkání tak pro něj předčasně skončilo.

Býci dokázali být nebezpeční i v početní nevýhodě. Přesvědčil se o tom rovněž brankář Pietro Terracciano, jenž musel krýt přízemní střelu, kterou na něj po rychlém protiútoku vyslal Raoul Bellanova. Velkou šanci měl také tým z Toskánska. Rolando Mandragora nacentroval z pravé strany, na jeho pas si nejvýše naskočil Giacomo Bonaventura a hlavičkou z úrovně penaltového puntíku pořádně protáhl Vanju Milinkovič-Saviče. Fiorentina poměrně dlouhou početní převahu využít nedokázala.

V Turíně se nakonec oba celky rozešly s bodem. Domácí se 8. března představí na půdě Neapole, zatímco Fiorentina bude o dva dny později hostit AS Řím.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - AS Řím 1:4

02.03.2024 18:00

Góly: 87. Andrea Carboni - 38. Lorenzo Pellegrini, 42. Romelu Lukaku, 63. Paulo Dybala, 82. Leandro Paredes (pen.)

AS Řím zvítězil ve 27. kole Serie A na stadionu Monzy 4:1. Hosté zlomili vytrvalý odpor soupeře až krátce před přestávkou, kdy se v rozmezí čtyř minut blýskl asistencí a gólem Romelu Lukaku. Na 10. ligovou trefu belgického forvarda nahrával ve formě hrající Paulo Dybala, jenž se po změně stran sám prosadil z přímého kopu, a skvěle tak navázal na třígólové představení z minulého kola. Vlci se v neúplné tabulce posunuli na pátou příčku.

Angažmá Danieleho De Rossiho ve Věčném městě dosud probíhalo poměrně úspěšně. Postup do osmifinále Evropské ligy totiž AS Řím doplnil solidními ligovými výsledky, když pod vedením bývalého důrazného záložníka ztratil body jen proti suverénnímu Interu. Otázkou bylo, zda ofenziva v čele s Dybalou, který naposledy nasázel hattrick Turínu, najde recept na pevnou obranu Monzy, jež čtyřikrát z předchozích pěti duelů udržela čisté konto.

A očekáváním odpovídaly i první minuty utkání. Hráči AS zahájili od úvodního výkopu dlouhé obléhání obranného bloku Monzy s občasným zakončením. Významný byl zejména pokus Lorenza Pellegriniho z půlkruhu, gólman se však proti jeho ráně k tyči vytáhl. Po čtvrthodině hry si ovšem do té doby nejnebezpečnější příležitost připsali domácí, Milan Djurič ale hlavičkoval pouze do tyče. Záhy obrana Bagai kapitulovala, když Dybala vracel míč do předbrankového prostoru odkud se z první prosadil Bryan Cristante, jenže videorozhodčí po dlouhém zkoumání odhalil těsný ofsajd. Napodruhé už ovšem sudí Monzu nezachránili, když Pellegrini vyslal zpoza obránců ránu k tyči. Smolný konec úvodního dějství Chlapců stvrdil o čtyři minuty později Lukaku, který zblízka doklepl přihrávku Dybaly.

Po změně stran se začali do šancí dostávat zejména domácí, avšak ani nepřesný projektil Djuričiče, ani hlavička Andrey Carboniho mnoho starostí Milemu Svilarovi nenadělaly. Definitivně tak šance Monzy pohřbil v 63. minutě Dybala, jenž fantastickou ranou skrze zeď pojistil vedení z přímého kopu. Na něj pak ještě navázal suverénní dělovkou pod břevno z bílého puntíku Leandro Paredes. Alespoň čestného zásahu se domácí dočkali v 87. minutě, kdy krásnou pumelicí na bližší tyč snížil zpoza vápna Andrea Carboni, kterému asistoval jeho jmenovec Valentín Carboni.

AS Řím tak vyhrál i třetí venkovní ligové utkání od nástupu nového kouče. V příštím kole se představí 10. března na půdě Fiorentiny, Monza bude hrát o den dříve v Janově.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Salernitana Calcio 1:1

02.03.2024 15:00

Góly: 45+3. Hassane Kamara - 10. Loum Tchaouna

Fotbalisté Salernitany ve 27. kole Serie A remizovali s Udinese 1:1. Granatu poslal do vedení již v 10. minutě Loum Tchaouna, ovšem za domácí Friulani ještě do poločasu vyrovnal svou první trefou v ročníku Hassane Kamara. Tým ze Salerna sice měl od 66. minuty výhodu jednoho muže navíc, k vítězné brance mu to však nepomohlo. Přestože hosté po třech prohrách alespoň bodovali, stále se nacházejí s šestibodovým odstupem na posledním místě tabulky.

Bianconeri z předchozích osmi utkání hned sedmkrát zaváhali a nadále se museli strachovat o udržení mezi italskou elitou. Naposledy nestačili na Janov, proti kterému vyprodukovali pouze jednu střelu na branku. Ještě hůře na tom ovšem byl celek ze Salerna krčící se na poslední příčce tabulky. Srážela jej především bídná ofenziva, která byla vůbec nejhorší v lize a v průběhu února zaznamenala jediný přesný zásah.

Mezi tři tyče se nevešla ani rána Tchaouny, který v úvodu zápasu pálil z dobré pozice svou slabší nohou těsně nad branku. V 10. minutě však francouzský útočník svou levačkou zakroutil míč přesně do vinglu, a poslal tak tým ze Salerna do vedení. Na druhé straně se k zakončení ve vápně dostal Lorenzo Lucca, jeho pokus ale pohotově vyrazil Guillermo Ochoa. Domácí čekali na další příležitost do 39. minuty, kdy se po krásné týmové akci ocitl sám před brankou Sandi Lovrič, jeho střela ale těsně minula levou tyč. V nastavení první půle se po přesném centru Floriana Thauvina akrobaticky prosadil Kamara.

Na začátku druhého dějství pálil z přímého kopu Thauvin, jeho obstřel ale těsně minul prostor tří tyčí. Zkušený Francouz byl vidět i při další akci svého týmu, když v 62. minutě centrem našel Festyho Eboseleho, ten však pálil z voleje nad břevno. Irský obránce vzápětí oslabil svůj tým, když po druhé žlutě kartě musel předčasně do sprch. Přesilovku chtěl v 70. minutě využít Tchaouna, ve vápně si skvěle převzal míč, pak jej ovšem napálil pouze do přední tyče. Šanci dokonat obrat měl v 85. minutě Joao Ferreira, do rány se mu ale položil Giulio Maggiore.

Vzájemné střetnutí tak stejně jako v srpnu loňského roku skončilo remízou. Udinese se v příštím kole 11. března představí na půdě Lazia, zatímco Salernitana nastoupí o dva dny dříve v Cagliari.

Více informací k zápasu

SS Lazio - AC Milán 0:1

01.03.2024 20:45

Góly: 88. Noah Okafor

Lazio prohrálo v předehrávce 27. kola Serie A před vlastními fanoušky s AC Milán 0:1. Rossoneri se před blížícím se utkáním s pražskou Slavií dlouho hledali, k triumfu jim však nechtěně pomohl v 57. minutě vyloučený Luca Pellegrini. Miláňané přesilovou hru využili až v úplném závěru, kdy se trefil střídající Noah Okafor. Římané, kteří zkraje příštího týdne odehrají důležitou odvetu v osmifinále Ligy mistrů, navíc neunesli koncovku zápasu, v němž obdrželi za šarvátky další dvě červené karty.

Fanoušci Slavie, kteří díky losu osmifinále Evropské ligy zhlédli předchozí zápas AC Milán, viděli hned ve třetí minutě remízového duelu největší ofenzivní zbraň Rossoneri. Tou je bezesporu portugalský expres Rafael Leao, jenž krásně skóroval do sítě Atalanty. Lazio toužilo zopakovat výhru 4:0 z posledního vzájemného klání na tomto stadionu, jeho koncentrace už však pomalu směřovala i k odvetě s Bayernem v Lize mistrů.

Tomu odpovídala například absence Cira Immobileho v základní sestavě, zastoupit ho ale mohl už v osmé minutě defenzivní záložník Matías Vecino. K němu propadl balon vyslaný od rohového praporku, jenže od kolena zkušeného Jihoameričana se odrazil jen těsně vedle levé tyče. Možná i tato relativně náhodná šance posadila Římany na koně a v celém průběhu první půle byli lepším mužstvem. Přímé ohrožení Mikea Maignana ovšem přinášely pouze dalekonosné pokusy, s nimiž si zkušený Francouz bez problémů poradil.

Krátce před odehranou hodinou Christian Pulišič využil nepozornosti Pellegriniho, který si žádal odpískání faulu na svého spoluhráče, a nechal se ním faulovat. Tím beka hostujícího z Juventusu poslal ze hřiště, jelikož viděl už druhou žlutou kartu. Biancocelesti se dlouho prali s oslabením prakticky bez potíží, až v 75. minutě se do centru z pravé strany opřel Ruben Loftus-Cheek, nicméně Ivan Provedel fantasticky zakročil. Šanci zasáhnout neměl chvíli nato proti tečovanému pokusu Leaa, v tomto případě ho ale zachránil ofsajdový verdikt.

Čistého konta se však přece jen nedočkal. V 88. minutě se totiž přihlásil o slovo střídající Okafor, jehož ránu z prostoru penalty nejprve Provedel vyrazil, avšak na dorážku neměl nárok. V závěru ještě pokračoval karetní mariáš, kvůli kterému Orli dohrávali se sedmi hráči v poli, když se za nesportovní chování nechali vyloučit Adam Marušić a Matteo Guendouzi.

AC Milán tak získal ve vyrovnaném boji o příčky zajišťující místenky v Lize mistrů velmi cenné tři body. V příštím kole přivítá 10. března Empoli, na hřiště Lazia dorazí o den později Udinese.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
27
23
3
1
69 : 13
72
2
Juventus FC
27
17
6
4
42 : 21
57
3
AC Milán
27
17
5
5
51 : 32
56
4
Bologna FC
27
14
9
4
41 : 24
51
5
AS Řím
27
14
5
8
52 : 33
47
6
Atalanta Bergamo
27
14
4
9
49 : 30
46
7
SSC Neapol
27
12
7
8
42 : 31
43
8
ACF Fiorentina
27
12
6
9
39 : 30
42
9
SS Lazio
27
12
4
11
32 : 29
40
10
Turín FC
27
9
10
8
25 : 25
37
11
AC Monza Brianza
27
9
9
9
28 : 34
36
12
Janov CFC
27
8
9
10
29 : 33
33
13
US Lecce
27
5
10
12
25 : 44
25
14
Empoli FC
27
6
7
14
22 : 41
25
15
Udinese Calcio
27
3
15
9
26 : 41
24
16
Frosinone Calcio
27
6
6
15
35 : 56
24
17
Hellas Verona
27
5
8
14
24 : 36
23
18
Cagliari Calcio
27
5
8
14
25 : 47
23
19
US Sassuolo
27
5
5
17
32 : 55
20
20
Salernitana Calcio
27
2
8
17
21 : 54
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (157)

Přidat komentář
Kaka14

Od kedy je Var, tak sa z gólu teším 2-krát, najskôr keď je a potom keď ho schvália pri rozohraní

Pulisic dnes vybojoval dve červené pre súpera

Reagovat
Nuno čomes

Vybojoval To pětisekundové držení za ruku bylo víc na cervenou než Guendouziho postrčení

Reagovat
LesyJePan

Jedine tak v tej tvojej zatemnenej hlave

Reagovat
GEGE

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Seydou Doumbia

No tak si Genduzi vybil zlost, to by na konci zápasů udělalo dost hráčů. Pjulisik ho držel za ruku jak hovado, takže soupeř s ním udělal pořádek.

Reagovat
AngryPrd

Keby sa drzali vzajomne silno mohol by z toho byt krasny tancek dokola a mozna aj nova zvucka pre duhovu ligu, spolu to dokazeme

Reagovat
Seydou Doumbia

Genduzi asi nerad duhové vlaječky, správně

Reagovat
Nuno čomes

Takoví jsou nejhorší, provokují, je schopen tě držet jak klíště (to by ani na vesnici neudělali) a pak se na něj jen podíváš a on div nemá v očích slzy a hned jde k zemi kdyby Guendouzi věděl, že dostane cervenou, tak ho zajede více. A tady se doctes, jak skvěle provokuje charakterově to fakt sedí.

Reagovat
Seydou Doumbia

Moc nemám rád tyhle provokatéry a ostré hochy, kteří si hrají na frajery, ale když se jich soupeř dotkne tak simulují smrt, takové klidně ukopat na zemi aby měli důvod plakat. Každopádně Guendo to za mě bylo na žlutou, žádná redka. Tohle by v 90. letech nikdo na redku nepískal, jen dnes jsou všude pussy ubrečené kundičky tak za vše dávají redky. Tohle ani nebylo o zdraví, no tak spadl Pjulisik na trávu, chudáček. Ale v dnešní době je za vše redka takže radši můžou hrát billiard.

Reagovat
Nuno čomes

Naprosto souhlasím Takové jsem vždycky zajížděl, ať mají důvod brečet Tvl ale už před 15 lety byly hlášky, že fotbalisti jsou buzny a tak. Přitom teď je to 2x horší. Takže už de těm hláškám dávno nedivím

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky v té době už buzny byli, akorát tehda se mísila ta generace tvrdáku s nastupující fyzicky i mentálně slabou generaci mi tak příjde. Samozřejmě čest vyjímkám, ještě pár hráčů v té době vyrostlo v tvrdáky, ale většina z těch zasraných hajzlu co hrali tvrdě končili právě v době, kdy jsem fotbal začal sledovat. Rok 2008 a postupně rok co rok končili a ubývalo jich a nových zmrdů už moc nepřibylo.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Salfovic

Nevypadla ti u toho 2x horší nějaká číslice ?

Reagovat
Nuno čomes

Možná.

Reagovat
snuff24

Reagovat
AngryPrd

Otrasny futbal z oboch stran. Jedina dobra sprava su 3 body. Tri cervene to sa len tak nevidi, na konci aj bordel na ihrisku.

Reagovat
rossoneri89

Dement Guendouzi si zaslúžil červenú už v prvom polčase ... Viac sa rozprával s rozhodcom a provokoval ako hral ... Forza Milan

Reagovat
Bambino98

Aj ten váš Theo to robí každý zápas a nevadí ti to #MarottaLeague

Reagovat
Interista_4ever

Přesně, my jsme ti zlouni přece

Reagovat
Nuno čomes

Už si zvykli

Reagovat
Bambino98

To im nevadí, že chalan čo sa hrá na najväčšieho drsňáka v lige tak v kuse kecá s rozhodcami, máva rukami, fauluje, ale keď okolo neho len niekto prejde tak je automaticky na zemi a drží sa z hrudník

Reagovat
Nuno čomes

Simulantství je obecně hnus. A charakter? Obrázek si jistě udělá každý sám. Asi jim to nevadí. Zeptej se jich

Reagovat
AngryPrd

No mne osobne Theove vystupy vadia velmi. Je jedno aky hrac to spravi, neznasam to, nepatri to do hry.

Reagovat
LesyJePan

Theo je simulant a chápem, že súperi ho nemusia ale je oddaný dresu, ktorý nosí na 110% a zároveň patrí k špičke na svojom poste. Podľa mňa by ho bral každý do tímu.

Reagovat
Kaka14

Presne tak

Naviac keď Calabria nehraje tak je kapitán, takze má právo diskutovať s rozhodcom …

Reagovat
Nuno čomes

Asi každého úhel pohledu. Já bych ho nechtěl nikdy. Nikdy. Simulanství ano. Kdo to obhajuje je čistý blázen. Ale zapomněl si hlavně na tu zakernost. To mě udivuje.

Reagovat
LesyJePan

Jaka zákernost? Nemyslím si že je tak zákerny žeby umyselne chcel zraniť súpera alebo niečo také, to u neho nevidieť, simuluje to je všetko.

Vy ste mali Materazziho, to je 10x väčšia špina futbalu a v interu je legenda.

A samozrejme že teraz povieš s hrdo “nikdy” . V skutočnosti keby si ho mal v tíme tak by si bol za neho rád.

Reagovat
Nuno čomes

Ano zákeřnost.

Materazzi? Kdo to je?

Reagovat
Eldarion

Lautaro, Barella, Dumfries... Takých ako Theo tam máte viac a si ticho

Reagovat
Eldarion

*reakcia na toho vyššie

Reagovat
10

Reagovat
snuff24

v tomhle souhlas

Reagovat
Pipo123

Hej já možno budem plakať na rozhodcu, ale čo on predviedol? V momente keď neodpískal tu po zákroku brankára AC tak totálne stratil zápas. Potom prišla ta situácia kedy všetci prestali hrať, jedine Pulisic išiel po lopte (to je ta mentalita mimo Serie A, kedy borec hraje pokiaľ rozhodca nepíska, ďalších 15 ľudí okolo neho prestalo hrať) a od toho momentu ten zápas totálne stratil. Hráčom AC dával žlté karty za všetko, aj za súboje čo neboli faul, len aby to nejakým spôsobom kompenzoval a ku koncu to už nezvládol vôbec.

Myslím že niečo podobné sa dá vidieť max v Argentíne či Brazílii, v rámci TOP líg je Seria A unikát, na druhú stranu nebyť De Bella ten zápas by nedosiahol úrovňe Serie B. Takže môžeme v konečnom dôsledku ďakovať že spravil zápas

Reagovat
AngryPrd

Inac je to iba moj pocit alebo ten Sarri vam nici totalne muzstvo a jeho herny prejav? Presne tak ako Mou v AS. Myslim, ze ta jeho povaha uz nebude mat o chvilu uspech ani v Empoli. Ako trener je vyhoreny, ako clovek bol stale neprijemny podla mna.

Reagovat
Pipo123

Písal som to nedávno, on sa stále obhajuje že chce hrať svoj futbal, ale príde mi že je rovnako mrtvý ako Mou. Už len kope okolo seba, nadáva na rozhodcov, na to že nemá hráčov, kritizuje vlastných hráčov, čudujem sa že mu to Lotito ešte toleruje, podľa mňa dávno stratil kabínu, on vlastne dokázal to isté ako Mourinho v AS, tak mohutne plakať a kopať okolo seba že všetci v Laziu majú pocit že im je ubližované.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
AngryPrd

Presne tak to vidim aj ja. Novy trener by to mal ozivit. To iste plati aj u AC. Celkovo tie vykony muzstiev okrem Interu su nevyvazene. Jeden pekny zapas v europskej lige a potom doma 3 odflaknute. Tak nech sa z toho skoro dostanete. Lepsi super = lepsi zapas

Reagovat
Interista_4ever

v určitých momentech mi přišlo, že se nechal strhnout atmosférou a všechny zákroky bral osobně..

Měl to zklidnit a chladit emoce

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
Pipo123

https://www.facebook.com/share/v/ZZGisfybdiLLR66Z/

Toto je za mna faul, este aj ten hrac AC sa isiel omluvit. Nechapem od coho je tam ten Var, ale jo proti Udine nam pisknu soft penaltu ako kompenzaciu

Reagovat
El Matador

Kdyby dali gól Vecino a nebo Ciro, tak to vůbec nemusíme řešit. Protože kdyby jsme dali gól první, tak ten zápas včera podle mě vyhrajeme. Tohle byl od nás ale další mač bez pořádnýho zakončení mezi 3 tyče, a když nedáš gól, tak se těžko vyhrává

Reagovat
Pipo123

To nás trápi celú sezónu, ten zápas bol hrôza, AC hralo tiež strašne, neviem či do vylúčenia mali strelu na bránu, my sme tiež nič moc nemali až na šancu Vecina.

Strašne ma táto sezóna unavuje, reálne som si užil len zápas proti Bayernu, vôbec nemám v sebe to nadšenie a takú radosť sledovať zápasy Lazia, alebo teda celkovo Serie A, mňe sa ta liga začína hnusiť, po 20 rokoch sledovania Serie A a Lazia...

Čiastočne za to môže Sarri a ten jeho chodiaci futbal bez emócii, vlastne jedinú radosť mi včera spravili hráči keď prejavili nejaké emócie, aj keď negatívne, to som naposledy videl u Raduho ešte pod Inzaghim.

Túto sezónu nejak pretrpím a uvidíme ďalší rok, ale celkovo produk Serie A ma prestáva baviť. Možno odchod Sarriho a príchod trénera akým bol Inzaghi by niečo zmenil, ale skôr si myslím že mi to bude viac a viac u prdele.

Reagovat
Largo

Chapu, mel jsem to stejne s Mourinhem. Uplne bez emoci a zajmu. Ale jak dorazil DDR, vsechno se hned zmenilo a ted si uzivam kazdej zapas.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Naštěstí Lazio po Inzaghim žádného Daniho nemá

Myslím, že od července jim to vezme Pioli, pokud nevytáhnou někoho typu Grosso.

Reagovat
LesyJePan

Ja to mám s touto sezónou podobne, aj v rámci serie A aj AC, samozrejme je to aj kvôli tomu, že sa nedarí.

Sarri je stary dinosaurus, ja keď som ho včera videl väčšinou len nadával na rozhodcu (na druhu stranu to aj chápem za včera), on už väčšie angažmá má asi za sebou, už ani ten jeho sarriball vlastne neexistuje.

Napriklad aj veľa fandov AC stojí stále za Piolim ale podľa mňa čo sa týka hry tak od titulu stagnujeme a on je hlavná príčina. Snáď po sezóne pôjde. V hre nevidno ziaden progress, hráme tak, že keď sa raz za mesiac dobre vyspíme tak sme schopný podať super výkon proti každému (hlavne proti silnému súperovi) ale ináč to je väčšinou trápenie.

A koho (z realnych) by si chcel na lavičke?

Reagovat
LesyJePan

To malo byt ku Pipovi.

Reagovat
AngryPrd

Ano pod Piolim stagnujeme. Dufam, ze pride zmena na poste trenera lebo s nim budeme hrat stale do 4 miesta. O titul uz asi nikdy. Ono aj ten titul sme dali kvoli chybe brankara Interu, inac by to mozno nakoniec urval Inter. Ako kolektiv sme sice hrali paradne ale mali sme aj stastie treba uznat. Ale zase Conteho ja nerad, Klopp by bol sen.

Reagovat
Kaka14

Conteho amici nezaplatia …. Skôr sa obavám, že v lete zase cely tím prekopu a bude musieť ísť jeden z trojice Mike,Theo,Leao aby bolo na nákupy mladých …..

Reagovat
1899-1995

S tím už počítám a předpokládám odchod Maignana.

Reagovat
Kaka14

Áno ten má k tomu asi najbližšie

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale kam? Bayern za něj 70 nebo jinou šilenost asi nedá

Reagovat
Nuno čomes

Vždyť za Onanu bylo stěží 55, 70 za Maignana je úplně mimo

Reagovat
Seydou Doumbia

Maignan je za mě suverenně lepší brankář než Onanista. Ale tak já ho mám nasledovaného už jako mistra v Lille, takže to vidím jinak.

Reagovat
Pharrell

Lepší určitě je než Andre Onana . Otázka kdo za něho reálně fakt dá 70 mega ?? Možná PSG a nebo Newcastle ?

Reagovat
Seydou Doumbia

Prej i Baya měl o něj zájem, ale hádám tolik nedáme.

Reagovat
Salfovic

Newcastle určitě ne, jednak má kvalitního Popa a jednak má dost problémy s F,,FP´´, Saudi se v tom ještě nanaučili chodti.

Reagovat
Salfovic

To snad pro každého, tedy, skoro každého.

Reagovat
Nuno čomes

To asi jo, já to nepopírám, já ho měl na očích pořádně jen v Interu Jako zpětně těch 55 byl majstrštyk od Beppeho. Každopádně i tak Maignana nevidím za 70 mega A jestli neprodlouží tak už vůbec.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Pipo123

Un mese di stop a Di Bello dopo l’arbitraggio di Lazio-Milan

Skurvený chcípak, snad už nám nikdy nebude nič pískať

Reagovat
Alberto Aquilani

Včera som pozeral 25 minút. Kvalita bola šialená na oboch stranách, to miestami vyzeralo jak exhibičný zápas. Inak po odchode Mourinha Lazio prebralo štafetu najviac uboleného a protestujúceho tímu. To bola tragikomédia. Po každom kontakte tam polovica tímu nabehla na rozhodcu, akoby tam hráč Milána niekoho rozsekal motorovou pílou. Henten kkt Guendouzi má IMO podpísanú nejakú zmluvu s instagramom, že každých 5 minút musí dávať rovnakú pozíciu - viď obrázok:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/428496814_916456187154985_2452709371854382671_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=SUmekzhVZnAAX-paZea&_nc_oc=AQmxGaMMpymxY17hv-k6893EbNGC2XkJNiOFTZizstoIbh-XcrtxTzzn-FFh_8Ggn0U&_nc_ht=scontent-fra3-1.xx&oh=00_AfARHuc1_TnueENRXhjr7Fh7XfnC1k3cgiLWR6XFmIYqvA&oe=65E7EDF4

Reagovat
Pipo123

Písal som to včera, Sarri nabral smer ako Jose, on už len kope okolo seba

Reagovat
Pipo123

Di Bello dostane trest na mesiac, borec už mal trest na mesiac za neodpískanú penaltu v zápase Juventus - Bologna.

La Gazzetta dello Sport tvrdí že Gianluca Rocchi nesúhlasí ani s jednou červenou kartou. Prípadná penalta bola posúdená správne.

Mali by ho poslať do piči, to jak poškodil vtedy Bolognu bolo tiež zaujímavé.

Borec si mesiac oddýchne a potom zase niekoho totálne pojebe

Reagovat
Nuno čomes

Tak Juventus a AC tezko poškodí.

Reagovat
Salfovic

Po 141 zápasech se ke konci nachýlila dlouhá série Fiorentiny pod trenérem Vincenzem Italianem. Ten totiž po takto dlouhé době poprvé nasadil stejnou základní jedenáctku do dvou po sobě jdoucích zápasů To snad musí být světový rekord.

Reagovat
Bakary3

Takže takový to obligátní:

Trpis; hold my beer

Reagovat
snuff24

Ta Bologna je brutální ještě by mohli udělat druhej flek

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Nuno čomes

Scamacca zatím zklamání ne?

Reagovat
misinho7

Calzona uz rozbieha Neapol ( sice s tymto ho stratime po Eure ale prajem mu)

Ked sa budu takto zlepsovat tak to im docela verim aj v LM proti Barce.

Reagovat
M11

Gratulace Napoli..

Tolik sanci v Napoli nepamatuju..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Juventus konečně hrál trošku odvážně, víceméně přesně, jak bych si od něj v takových zápasech představoval. Vytvořil si šancí na 3 zápasy a víceméně kromě dvou nešťastných epizodních situací, kdy se míč odrazí od stopera a pak udělá hloupou penaltu 18-letej kluk, Neapol nic neměla. Prohrálo se, ale jsem s tím víc v pohodě, než po výkonu a výhře s Frosinone apod. Je to taková karma za tu většinu zápasů z podzimu. Teď už jen hrát podobně odvážně v dalších zápasech sezony.

Reagovat
DelPiero137

Co sa stalo ze tam Max v 76 minute poslal mladocha ktory za A-cko ani nenastupil?

Bohuzial nabudeme hrat takto odvazne dalsie zapasy. Max ma paradny dovod preco nehrat aktivnejsie = v Neapoli sme hrali a prehrali sme.

Reagovat
10

Jasně, to je jen takové naivní zvolání, které jsem směřoval spíš pro další sezony s novým trenérem, protože známe Maxe.

My totiž dokážeme oživit zombie tým, podprůměrný týmy s náma vypadají jako top týmy a top týmy dokážeme eliminovat, protože máme jediný "systém" a to je defenzivní organizace a nějaká banální ofenzivní hra na náhodu. Pak přijdou zápasy s trpaslíkem, kde se bude očekávat nějaká ofenzivní invence a bude to zase stejná tragédie.

Ty diskuse o tom, jestli má Max pokračovat, by se vůbec neměly vést...

Reagovat
DelPiero137

Suhlas so vsetkym, obzvlast posledna veta

Reagovat
Salfovic

A vzhledem k výsledku tak hrál naposled.

Reagovat
10

O tom to není, viz příspěvek nahoře.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Pipo123

Po tomto kole vlastne odstavili dvoch rozhodcov, Rocchi si ich ale zastal a na rovinu povedal že ich potrebujú o mesiac znova na zápasy Serie A. Aký to má potom zmysel?

Vyjadroval sa k zápasu AC, penaltu označil ako 50na50, že podporujú aj jej neodpískanie, rovnako by podporili aj jej odpískanie.

Druhá žltá pre Pelegrinoho bola podľa Rochiho neštastná, Di Bello riešil čo sa stalo potom, no podla Rocchiho mal riešiť krvavé zranenie a zásah do tváre Castellanosa, apeloval na to že zranenia v oblasti hlavy majú znamenať ihneď prerušenie.

Guendouziho vylúčenie bolo podľa neho nesprávne, keďže to nebolo napadnutie, malo to skončiť žltou.

Nakoniec to zaklincoval že Di Bello sa mu omluvil a priznal že zápas nezvládol a že ho to mrzí.

Tu teraz nejde o Lazio, ale tento rozhodca zarezal Bolognu proti Juve, dostal stopku, teraz totálne pokazil zápas, od neodpískanej penalty sa totálne posral a stratil kontrolu. No Rocchi prizná že ho potrebuje, že nemajú rozhodcov a o mesiac bude znova pískať.

Mňa osobne to trošku štve, pretože viem že nám rozhodca x krát pomohol, keď si Ciro nasimuloval penaltu a podobne, ale príde mi že aj napriek tomu že tu je VAR, tak stále sa pripískava silnejším a rozhodca podvedome píska v prospech toho silnejšieho klubu.

Najhoršie na tom je a to si tieto slová zapíšte teraz, že cez víkend pre nás písknu penaltu proti Udine, to je tutovka na tiket. Taká tá kompenzácia aby utíšili Lotita

Reagovat
Raffaello

Rozhodčí nejsou nikde, napříč všemi sporty. Nikdo to nechce dělat.

Reagovat
Pipo123

Ja sa im nečudujem, ten tlak tam je obrovský

Reagovat
10

https://twitter.com/i/status/1764805597076046028

tyvole, to je normálně postiženej člověk, vždyť on ani neví, kde se má dřív držet

Reagovat
Interista_4ever

Nebreč ufňukánku

Reagovat
10

ty si co za dementa zase?

Reagovat
Nuno čomes

Nepřetržitě. Od doby, co nevyhrávají tituly, to s ním jde z kopce.

Reagovat
10
Reagovat
Nuno čomes

Co chceš pořád slyšet ty debile? Barella je simulant. S jeho stylem hry ho vždycky nějak trefí. Ale je to odporné a je to tak. Narozdíl ale od toho zmrda není zákeřný a nepřejede hráče tak, kde hrozí zranění.

Píšu pořád, že simulování je největší zlo. Odkaz na nějaký takový post už tady nedáš, protože se ti to samozřejmě nehodí. Pak kdo je tady pokrytec! Takže tvůj word s uloženýma postama zdejších vybraných uživatelů si strč za klobouk!

Reagovat
10

ano, simulování se vysmíváš každý kolo...ale jen u ostatních týmu, tomu se právě říká pokrytectví, zvlášť když si pak ani v takovýhle situaci neodpustíš držet píču a píšeš tady nesmysly o brečení

Reagovat
Nuno čomes

Ano, nikdy jsem totiž nenapsal, že Barella nebo Lautaro simuluje že? Ani že ta včerejší penalta byla pičovina že. Takže to tvoje vymyšlené pokrytectví ti nějak pokulhává. Ale já to chápu, tyhle posty nemáš uložené. Jakto? Kde se stala chyba?

Ty si tady jedeš dobře svou pohádku, co se ti hodí, klidně v tom pokračuj

Reagovat
LesyJePan

Nuno ty si komediant každý to vie len ty nie…

Reagovat
cresposuper

Campionato più falsato della storia del calcio.

musi jebat fakt

Reagovat
10

to je Twitter, no...na druhou stranu s VAR nepamatuju sezonu, kde by bylo tolik absurdních chyb rozhodčích

Reagovat
Nuno čomes

- 15

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
md92

V tomhle mě strašně se*e. Skvělý hráč, ale tahle teatrálnost je na facku.

Reagovat
10

mě fascinuje, že těm hráčům nevadí, že se jim pak týden směje půlka Itálie...a pak to o víkendu udělají znovu

Reagovat
Salfovic

V záplavě simulantů se to ztratí.

Reagovat
snuff24

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
GEGE

Reagovat
Pozor skluz!!!

Hahaha, dostanu na hřbet, tak se přes něho ještě otočím

Radju a Strootse na ně na všechny.

Barella je mrdka, stejně ale nesnáším Chiesu, Bastoniho, Theo je total kunda. U nás toto dělá Pelle a Zale, myslím, že velmi oblíben u soupeřů je Mancini, který si taky umí pomoct pádíčkem. Zaccagni + Ciro. Viola má těch flopperů hromadu. Atalanta tak nesimulue, ale zas jsou to zákeřáci.

Reagovat
Nuno čomes

Bastoni?

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ano, má 190 cm, sám rozdává jak se dá, ale když mu to nevychází, mrskne s sebou, úplná pičinka.

Mancini dělá totéž. Dneska se tomu říká chytrost obránce, za mě je to otřesný trend.

Reagovat
Nuno čomes

Strhla se tady vlna po tom domácím zápase kdy tam čachroval s loktem, ten druhý šel zas ochotně k zemi. Jinak mi tak extrémní nepřijde, ale možná si jen toho tak moc nevšímám, stejně podobně to mám u Manciniho.

Reagovat
Pozor skluz!!!

To je za mě ten poslední bod, vnímám chování hráče během zápasu.

Plácá sebou o zem jak mr*ka, přitom je to skvělý hráč. Ale fotbal, doba jsou takové.

Reagovat
10

Jsou letci a pak jsou klauni. Od Barelly se většina těch hráčů musí ještě hodně učit, jak sebemenší kontakt prodat 30 kotoulama s deseti vruty.

Atalanta jsou řezníci, ale většinou mi nepřijdou zákeřný. Třeba Gatti v Juve je zákeřnej magor, co se nedokáže ovládat a je nebezpečnej.

Bastoni je takovej lite Materazzi, simuluje, provokuje, hraje často zákeřně a prochází mu to, ani se o tom moc nemluví. Dokážu ale uznat, že ve vítězným týmu tyhle typy potřebuješ. Mancini je podobnej typ hráče.

Cuadrado, Mertens, Berardi si taky zaslouží čestnou zmínku.

Reagovat
Nuno čomes

Co tady se člověk nedozví. Jestli je Bastoni zákeřný, tak Theo tím pádem ultra. To ti zase nějak vypadlo.

Nic to nemění na tom, že jsou všude v každém týmu Takže zase porovnáváte jen pinďoury.

Reagovat
10

To ne, všichni ví, že největší čurák seš ty.

Reagovat
Nuno čomes

Zase jsi zapomněl na sebe. Jsi opravdu tragéd

Reagovat
Salfovic

Počkej, takže ty si myslíš, že jsi tady druhej největší čurák ?

Reagovat
Nuno čomes

Absolutně ne. Na to je tady dost dalších adeptů. To bylo pouze k tomu největšímu

Reagovat
Pozor skluz!!!

Je to jen výčet, kdo se s kým porovnává.

Toto se prolíná celou společností, pi*o nic nemůže být jen tak, všechno má další rozměr ještě a když nejsi na jedné straně, musíš být na druhé, jak kdyby mezi tím nic neexistovalo. Kur*a.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Atalanta je nr. 2 v zákeřnosti hned po Turíně :) Proti nám hrají teda vždy gaelic footbal.

Nepopírám užitečnost Bastoniho, Manciniho, jen je mi to silně proti srsti. Buď jsem sračka co ji sfoukneš jak svíčku, nebo rozdávám hity a skluzy a přijímám je se ctí. Nic mezitím pro mě není, proto je moderní fotbal takový shit.

Reagovat
Salfovic

Když píšeš ,,proti nám´´, tak bys to my mohl dát do oblíbených týmů.

Reagovat
Pozor skluz!!!

V sekci většina ví, nechodím tu tak často, nepíšu často a nejspíš zase odejdu

AS.

Reagovat
Nuno čomes

Velký shit. Hlavně když se teď každý dotek kontroluje na videu. To je úplně mimo.

Reagovat
10

když si v tomhle porovnáš stopery repre Manciniho s Bastonim a ty předchozí - Nesta, Maldini, Cannavaro...tak je to fakt docela zkurvená doba a pro mě osobně je čím dál těžší se s tím fotbalem ztotožnit

Reagovat
pastal

Reagovat
Salfovic

Ten už snad překonává i Neymara.

Reagovat
sinter

Bolo to podla teba na penaltu?

Inak vcera hrozny vykon. Pustil som to neskor, myslel som ze sme ti v bielych dresoch a hrame vonku. Poslednych 15min tiez vela chyb v rozohravke, vela nepresnosti a nezvycajne vela priestroru medzi obranou a zalohou

Reagovat
10

Všichni hlavní moviolisti psali že absolutně ne, že to byla naeexistující penalta, protože Barella vystřelil, dokončil pohyb a srazil se Frendrupem, který šel na míč, který i trefil. Z prvního pohledu mi to přišlo jako penalta, z těch dalších bych to viděl podobně. Spíš mě překvapilo, že VAR rozhodčího zavolal, aby svoje rozhodnutí na hřišti zvážil, a on to pak potvrdil.

Reagovat
Pipo123

Hej, mne tie ich vyjadrenia, respektivne hodnotenia v mediach pridu casto krat uplne mimo.

Neviem ci sa to zda iba mnw, no take AC mi pride ze ma obrovsku medialnu ochranu, to uz mi realne pride od cias Silvia ako majitela.

Reagovat
Nuno čomes

Souhlas.

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Nuno čomes

Lesy ty si komediant každý to vie len ty nie…

Reagovat
10

AC? U nich ten pocit fakt nemám, od Silvia spíš naopak.

Mediální ochranu z růžovýho toaleťáku má jiný klub z Milána...

Reagovat
Pipo123

Príde mi to tak, podľa mňa to nie je moc čisté, pred pár rokmi keď Lotito mal dobré vzťahy tak sa nám pískalo všetko, vtedy mal Ciro 15 gólov po penaltách, to bol extrém. Od tej sezóny dosť pochybujem o čistote Calcia, keď taký zmrd a relatívne maličký človek ako Lotito dokázal mať takú silnú pozíciu.

Včera tá penalta pre Inter bola výsmech, ale tých penalt a sporných situácii bolo viacej, nemyslím že to je nekvalitou rozhodcou, začínam viac a viac veriť že nejaké zákulisné hry sa tam musia odohrávať.

Reagovat
10

Lotito maličký člověk? Vždyť to je naopak zákulisně jeden z nejsilnějších lidí v calciu, ne-li vůbec nejsilnější.

Od Silvia nikdo nemá takovou politickou moc a vazby. Zároveň má důležitou roli ve vedení FIGC.

Reagovat
Pipo123

Jo, ale príde mi že jeho pozícia sa trošku oslabila, hlavne preto že je to taký šašo. Silvio bol podľa mňa iná beštia. Neviem ako sa mám na to pozerať, boli sezóny kedy nám pískali všetko, naopak túto sezónu mi príde že nepískajú skoro nič, nemá to žiadnu vyrovnanosť, pred dvomi rokmi nám extrémne pripískavali, ale teraz takmer vôbec. Buď je to chyba systému a totálna náhoda = nekvalita rozhodcov, alebo tam naozaj sú nejaké veci v zákulisí, čo vlastne v Calciu bolo aj v minulosti.

Reagovat
Salfovic

Věci v zákulisí jsou všude.

Reagovat
10

https://www.transfermarkt.it/serie-a/fairnesstabelle/wettbewerb/IT1

Tahle tabulka tvůj pocit částečně ospravedlňuje.

Politika a vliv v tom bude hrát obrovskou roli, to si nemusíme nic nalhávat.

Jsem samozřejmě zaujatej, ale po Superlize a trestu pro Juve za to účetnictví mi přijde, že si je rozhodčí dost vychutnávají. Na druhý straně jsou v lize týmy, kde 95% sporných situací rozhodnou v jejich prospěch a žlutý karty se jim vyhýbají, o červených ani nemluvě.

Reagovat
sinter

jj, tiež na prvý kuk penalta, z opačkovačky nie. ale asi zavážilo že mal barella trojnásobnu zlomeninu chrbtice.

Reagovat
Interista_4ever

Písknul penaltu, tak se s tím smiř retarde

Frendrup nezasáhl v žádném případě balón, Barellu dojel, sice to nebylo s intenzitou a Barella zbytečně dělal kotouly, což rozhodně nebudu obhajovat, ale štěstí bylo, že uskočil.

Tudíž ten zákrok nevypadal tak hrozně, ale kdyby tam nechal stojnou nohu, tak ho mohl vážně zranit.

Reagovat
Nuno čomes

Tak jasně že absolutně ne. Každopádně ptáš se špatného, protože tentady ve prospěch jejich klubu tyhle penalty obhajuje, ale na Inter ti samozřejmě napíše opak.

Nemělo by se to pískat nikde, stejně jako lehké bezvýznamné kontakty, protože ty nemají na danou situaci žádný vliv.

Reagovat
Truffaldino

Tys to jen nepochopil, on se chtěl vykutálet ze hřiště, aby se mohlo pokračovat ve hře. ... Ale má to marketingový potenciál ve stylu "longest knee slide," protože si založíš účet, uzavřeš životní pojištění, vyřídíš půjčku a Barella se bude stále ještě kutálet.

Reagovat
10

Reagovat
M11

On je fakt ostuda

Reagovat
Salfovic

Když se tu řeší ty fotbalové komedie

https://twitter.com/nocontextfooty/status/1764536521443438920

Reagovat
DelPiero137

To je iny level

Niekto v LL souhrnu pisal ze JA ligy su natom najhorsie co sa tyka simulacii.

Reagovat
Salfovic

Tam už jen chybělo, aby se o něj na lajně přetahovali.

Reagovat
Pipo123

Ayroldi rozhodca čo odpískal penaltu pre Inter si ide tiež oddýchnuť za trest, bude do odvolania pískať len zápasy Serie B.

Hej toto asi rekord ne? Za jeden víkend odjebať troch rozhodcov + asistentov u VARU.

Reagovat
cresposuper

Akoze nepiskal by som to, ale za toto ho preradit do B? Tuto sezonu tam bolo x omnoho horsich rozhodnuti.

Reagovat
Nuno čomes

Každé kolo je něco.

Reagovat
Pipo123

Rocchi si to podľa mňa potrebuje vyžehliť, tá kritika na rozhodcov je vlastne po každom kole obrovská, tak ich trošku posadí a možno ukludní kritikov.

Reagovat
10

za chvíli budou muset povolat Collinu, protože dojdou rozhodčí

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Interista_4ever

Ať povolají tebe, a možná přestaneš brečet.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Pipo123

Inak ešte by som doplnil, že Lotito a ešte niekoľko prezidentov klubov (respektívne majitelov) žaluje FIGC. Problém je hlasovanie o tom kto bude riadiť FIGC, ak som to správne pochopil.

Tak problém je v tom že kluby Serie A majú hodnotu pri hlasovaní len 12% a zvyšok má Serie B (5%), Lega Pro (17%), the National Amateur League (34%), the players (20%), the coaches (10%) and the referees (2%).

Príde mi to blbosť že o voľbách vlastne rozhodnú kluby ktoré hrajú niekde v prdeli, Lotito v tom rozhovore hodne hovoril o tom že Seria A musí ísť po vzore Premier League a musí záležať na kluboch Seria A, že nemôžu mať TOP kluby v Serii A menší hlas než kluby hrajúce na amatérskej úrovni

Reagovat
Raffaello

Je absurdní, že horoucí prdele mají takové procento.

Reagovat
Salfovic

Tak je jich x násobně víc.

Reagovat
Raffaello

Sorry, tohle není demokracie, to je hierarchický systém.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele