Merida přepracovala svou řadu kol One-Sixty a One-Forty

Merida přepracovala svou řadu kol One-Sixty a One-Forty

Datum vydání: 03.03.2024

Nové modely eOne-Sixty CF, eOne-Sixty Lite a eOne-Forty Lite mají nový design, který používá zadní tlumič umístěný horizontálně a u modelů One-Sixty odpružení flex-stay.



Karbonový model CF má pevnou vnitřní baterii s kapacitou 600 Wh, zatímco modely Lite z lehké slitiny mají větší 750Wh jednotku, kterou lze vyndat. Všechny modely jsou poháněny elektromotorem Shimano EP-801 o výkonu 85 Nm a 600 W.



Zdvih je u obou modelů eOne-Sixty stejný (174 mm vzadu s 27,5palcovým zadním kolem). Model eOne-Forty má stejný tvar jako jeho větší sourozenec, ale místo odpružení s pružnými vzpěrami má čep se sedlovou vzpěrou, který dává 143mm zdvih.

 
Karbonový model má zcela uzavřenou spodní rámovou trubku – a nevyjímatelnou baterii – zatímco baterie u slitinových verzí jsou vyjímatelné skrz výřez ve spodní rámové trubce ve tvaru písmene “U”.  Všechny modely mají vnitřně vedené kabely skrz porty na hlavovém složení, nazývané Wire Port.  



Vnější hladké trubky karbonového rámu mají mřížky pro odvod tepla, které odstraňují přebytečné teplo z prostoru pro baterii, u rámu ze slitiny je tato funkce vynechána.  

Nechybí ani ochrana spodní části rámu, ochrana řetězu a vestavěný blatník hlavního čepu. Na mostě sedlové tyče jsou montážní otvory pro další, delší zadní blatník.


 
Teleskopická sedlovka s nastavitelným zdvihem 30-230 mm přispívají k této univerzálnosti. V porovnání s modelem One-Sixty jsou údaje ebikové verze o něco kratší a hlavové úhly strmější pro jakoukoli srovnatelnou velikost, což je odůvodněno vyšší hmotností kola zvyšující stabilitu, která neguje potřebu delší geometrie.


 
Všechny modely jsou kompatibilní s externím 360Wh prodlužovačem dojezdu, který je umístěn na speciálních úchytech v předním trojúhelníku kola.




Autor: Tým CykloRepublic
Foto: Merida


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
» více novinek a videí