Logo regionálního portálu pohorelicko.cz

Regionální zpravodajství

Hasiči v Troskotovicích mají nové auto

Troskotovický kurýr
pondělí 4.3.2024

Ilustrační foto
Autor: Troskotovický kurýr

V roce 2023 se nám ve spolupráci s městysem Troskotovice podařilo úspěšně dokončit proces Dotace na pořízení nového dopravního automobilu a dostat se do fáze, kdy nám byl předán nový dopravní automobil v konfiguraci základní tedy DA L1Z. Vozidlo je od 18. 12. 2023 zařazeno do IZS a do výjezdové pohotovosti.

Celková cena vozu činila 1 212 268 Kč včetně DPH. Z toho:

● 450 000 Kč poskytl Hasičský záchranný sbor České republiky,

● 300 000 Kč činil grant od Krajského úřadu jihomoravského kraje,

● 65 000 Kč byly dobrovolné dary členů SDH Troskotovice a

● 397 268 Kč doplatil městys Troskotovice.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kteří se na získání nového výjezdového automobilu aktivně podíleli. Dále bychom chtěli poděkovat městysi Troskotovice, HSZ ČR, Jihomoravskému kraji a členům SDH Troskotovice za poskytnutí finančních prostředků.

Nový dopravní automobil bude sloužit k plnění úkolů na poli požární ochrany a byl do něj přesunut automatizovaný externí defibrilátor (AED), aby došlo ke zkrácení dojezdových časů u výjezdů orientovaných na záchranu osob.

V souvislosti s pořízením nového DA probíhala na podzim roku 2023 oprava garáže pro nový dopravní automobil. V garáži, která byla dříve využívána jako obecní dílna, byla opravena podlaha a zapraveny popraskané stěny. Následně byla garáž vymalována a proběhla montáž nové elektroinstalace. Na opravě se podíleli členové jednotky sboru dobrovolných hasičů společně se členy SDH Troskotovice.

Na přelomu jara a léta letošního roku bychom chtěli uspořádat slavnostní předání a žehnání nového dopravního automobilu spojené se dnem otevřených dveří na hasičské zbrojnici. O všem vás budeme v předstihu informovat.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama