Zirkzee táhne Bolognu a řekl si o pozornost konkurentů, ve hře je i návrat do Bayernu

05.03., 19:56
Aktuality
Joshua Zirkzee (© AFP)

Letošní ročník italské nejvyšší soutěže vstoupil do své závěrečné třetiny a největším pozitivním překvapením je Bologna. Tradiční klub okupuje pozice zaručující Ligu mistrů, jedním z hlavních tahounů je Joshua Zirkzee.

Bologna vyhrála šest zápasů za sebou, naposledy na půdě Atalanty a pojistila si čtvrtou příčku, na AS Řím má v tuto chvíli k dobru čtyři body. Jednu branku dal právě Zirkzee a jednalo se o jeho jedenáctý zásah v průběhu ligového ročníku.

22letý Nizozemec prošel mládežnickými akademiemi Feyenoordu a Bayernu Mnichov a německý klub ho do Itálie loni uvolnil na přestup za 8,5 milionu eur. Současně s tím si ponechal opci na zpětný odkup za čtyřicet milionů, o jejím aktivování bude rozhodovat nový sportovní ředitel Max Eberl.

"O tom rozhodne Max Eberl. Bude záležet na něm, já mu do jeho práce zasahovat nebudu," řekl Karl-Heinz Rummenigge, člen dozorčí rady Bayernu.

"Nevím, jestli v případě Zirkzeeho aktivujeme opci, nebo nikoli. Uvidíme, jaká bude naše letní strategie," dodal.

Zirkzee si letošními výkony řekl o pozornost slavnějších klubů, mezi nimiž jsou Neapol nebo AC Milán. Představitelé těchto celků bude tah Bayernu zajímat, dopředu se ovšem budou muset připravit na to, že za Zirkzeeho zaplatí ještě vyšší odstupné - Bologna by v takovém případě ráda vyinkasovala až šedesát milionů.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Podle mě ho Bayern nevykoupí a pro něj samého by bylo dobře, kdyby se tak nestalo. Nosit vodu Kejnovi může i Tel na to není potřeba Joshua. Bud at zůstane nebo at si vybere tým, kde bude hrát. To potřebuje synek.

Reagovat
bayern987

Tel v létě neodejde, takže Zirkzee by byl k ničemu.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kocour Klapuška

Tel nehraje respektive nebude hrat hrot

Reagovat
Seydou Doumbia

Přirovnávám dva mladé hráče k sobě jen v podobnosti že musí oba dostatečně hrát, aby se vyvíjeli a zlepšovali, nešlo mi o podobnost postu.

Reagovat
mastakillah

Pokud má skutečně v létě odejít Osimhen, tak tohle musí být jeho náhrada

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
pawels

Tak pro Bayern by mělo smysl ho vykoupit v případě, že by jeho cena přesahovala těch 40m. Vzhledem k tomu, že má Kanea a Tela, tak pro něj by užitečný tolik nebyl. Ale pro AC nebo Neapol bude možná v létě docela prioritou, tak jeho cena může slušně vyrůst..

Reagovat
Kaka14

AC cenu nebude určite zvyšovať, aj keď mame záujem, tak ho podľa mna kúpime len keď bude v protihodnote zahrnutý Salamakers …

Reagovat
pawels

Byli by sami proti sobě, pokud by uměle navyšovali cenu někoho, koho budou chtít koupit. Jeho cenu ale může vyšponovat to, že oba kluby budou shánět hroťáka a takhle kvalitních a perspektivních jich celkově v Evropě moc není.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pavlidis, S.Gimenez, Gyokers? To jen tak na první dobrou

Reagovat
pawels

Však já neříkám, že je jediný, to by asi bylo divný. Ale oproti těmto má třeba výhodu, že už je ozkoušený italskou ligou.

Reagovat
maras93

Trochu čekám, jestli ho Bayern nevykoupí a nezkusí ho nabídnout AC jako protihodnotu/částečnou kompenzaci za Thea.

Reagovat
Largo

Zajímavý řešení.

Reagovat
pawels

Teď na německým TM píšou, že zpětná klauzule činí jen 20m..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele