Jaroslav Kulhavý se vrací na Cape Epic s českým parťákem Filipem Adelem

Jaroslav Kulhavý se vrací na Cape Epic s českým parťákem Filipem Adelem

Datum vydání: 06.03.2024

Jaroslav Kulhavý se chystá na svou sedmou účast v prestižním etapovém závodě dvojic Cape Epic v Jihoafrické republice. Tentokrát bude poprvé závodit s českým parťákem Filipem Adelem pod značkou týmu Superior Lions. Oba se na včerejší tiskové konferenci v Praze shodli, že mají s Cape Epic nedořešené účty z minulosti. 

Kulhavý, olympijský vítěz a stříbrný medailista v cross country, se na tomto závodě představil již šestkrát, z toho třikrát na Cape Epic triumfoval. Společně se Švýcarem Christophem Sauserem (2013 a 2015) a Američanem Howardem Grottem (2018) dosáhl na vrchol. Adel má za sebou tři starty, ale na velké úspěchy zatím čeká.

 

„S Filipem jsme se potkali na závodech ke konci sezony a on se mě zeptal, zda bych s ním nechtěl jet Cape Epic. Cyklistika mě pořád hrozně baví a jsem moc rád, že si mohu Cape Epic naposledy zajet, navíc poprvé v ryze českém týmu," řekl Kulhavý. 

I když oficiálně ukončil kariéru před rokem a půl, Kulhavý se lásky k cyklistice nevzdal. A s Filipem Adelem se na tento závod opět vrátí do akce. „Biková Tour de France, ultimátní závod, který prověří každého jezdce. Není to o hodince makání, ale člověk tam musí být koncentrovaný osm dní v neskutečně těžkých podmínkách," dodal olympijský medailista. 




Ryze český tým na nejtěžším závodě 

Spolu s Adelem odlétají do Jihoafrické republiky, kde je čeká náročných 613 kilometrů s téměř 17 tisíci výškovými metry. Závod je rozdělen do celkem osmi etap, nabytých složitými sjezdy a prudkými výjezdy. 

"Je to náročných osm dní, kdy musíte být fyzicky, psychicky i technicky připraveni. Je to hrozně nevyzpytatelné, třeba počasím, protože je tam úplně jiné klima než v Evropě," řekl Kulhavý. 

Závodníci si na opačné polokouli musí také navyknout na úplně jiný denní režim, jelikož kvůli neobvykle brzkému startu jsou nuceni vstávat již v pět hodin ráno. Naši reprezentanti i přes těžké podmínky a absenci tzv. back-up týmu věří, že i mezi nabytým startovním polem dokáží zabojovat o vítězství v některé z etap. 



„Je to fantastické setkání českých jezdců na světové úrovni. Jaroslav se ke sportu vrátil po delší době, a já jsem měl pauzu kvůli covidu. Je skvělé mít šanci jet s takovým cyklistou na Cape Epic," uvedl Adel. 

Jejich cílem je nejen soutěžit, ale také reprezentovat Českou republiku v čistě českém projektu. Jelikož naši reprezentanti nebudou mít pouze kola od česká značky, ale i dresy. Na tomto díle totiž společně se značkou týmu Superior spolupracuje i táborská firma Kalas. 

Cape Epic, považovaný za bikovou Tour de France, každoročně prověří nejen fyzickou připravenost jezdců, ale i jejich odolnost v extrémních podmínkách. Jaká dvojice se tento rok vítězně probojuje až do cíle, se ukáže od 17. března, kdy závod odstartuje.
 



Autor: Berenika Drhová - Tým CykloRepublic
Foto: Superior


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
» více novinek a videí