Vývojář hry Helldivers 2 trvá na tom, že zvěsti o převzetí ze strany Sony jsou falešné

"Pokud mi něco neuniklo."

Šéf vývojářské společnosti Arrowhead, která hru Helldivers 2 vyvíjí, popřel nedávné zvěsti o tom, že Sony studio kupuje.

Zatímco hru Helldivers 2 vydává společnost Sony Interactive Entertainment, švédské studio Arrowhead zůstává nezávislou společností. Po obrovském úspěchu hry Helldivers 2 na PlayStation 5 a PC se však objevily zvěsti, že společnost Sony podnikla kroky k převzetí Arrowhead.

V reakci na tweet z účtu, který tuto fámu přeposlal a dokonce vytvořil obrázek "vítejte v rodině" Sony, aby příspěvek podpořil, generální ředitel Arrowhead Johan Pilestedt uvedl: "Tohle je falešné... Pokud jsem něco nepřehlédl. Navíc je to opravdu pos***né staré logo z roku 2008 nebo tak nějak, kdy jsme studio teprve zakládali."

Pilestedt reagoval na další tweet, který zveřejnil stejný obrázek spolu se zprávou, v níž doufá v akvizici. "Slyším o tom poprvé," uvedl Pilestedt. "A to je dobré znamení, že je to falešné. Také velmi staré logo."

Pilestedt již dříve odpověděl na tweet, aby objasnil, že hru Helldivers 2 nevyvíjí studio vlastněné společností Sony, a uvedl: "Nejsme vlastněni. Jsme nezávisle studio!" Poté: "Chci říct... Jsme vlastněni, ale pouze zakladateli (včetně mě) studia."

Minulý měsíc společnost Sony oznámila významné propouštění, které se dotkne přibližně 900 zaměstnanců, tedy asi 8 % celosvětové pracovní síly PlayStation. Propouštění se týká řady studií PlayStation, včetně studií Insomniac, Naughty Dog, Guerrilla, Firesprite a především londýnského studia PlayStation, které se zcela uzavírá. Spolu s propouštěním byla zrušena řada vyvíjených her, včetně live-service hry Twisted Metal.

Studio Arrowhead založila v roce 2008 skupina studentů, kteří následně vydali hry Magicka, The Showdown Effect a Gauntlet. První hra Helldivers vyšla v roce 2015, vydala ji společnost Sony pro platformy PlayStation a PC. Helldivers 2 je však dosud největší hrou společnosti Arrowhead a vůbec největším vydáním hry pro PC od společnosti Sony.

Ve světě hry Helldivers 2 se toho děje hodně, včetně nedávné nové strategie, která zahrnuje objímání. Galaktická válka samozřejmě pokračuje a hráči očekávají příchod mechů.

Tento týden IGN informoval o tom, že se hra Helldivers 2 stala od svého únorového uvedení na trh jedním z překvapivých hitů roku 2024, když se dostala na první místo žebříčků na Steamu a údajně se jí prodalo kolem tří milionů kopií. Podle přinejmenším jednoho analytika stále roste.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal WESLEY YIN-POOLE z IGN US.

V tomto článku

Helldivers II

Arrowhead Game Studios
  • Platforma
  • PS5
  • PC
Další podobné
Komentáře