Společnost Apple smazala vývojářský účet Epicu a zastavila plány na vybudování obchodu s hrami v systému iOS

Právníci společnosti Apple označují Epic za "prokazatelně nedůvěryhodnou" společnost.

Společnost Epic čelí další překážce při návratu na iOS. V novém příspěvku na blogu se Epic podělil o dopis zaslaný právníky společnosti Apple, v němž je herní společnost označena za "prokazatelně nedůvěryhodnou" a v němž se uvádí, že předchozí kroky společnosti Epic znamenají, že jí nelze důvěřovat, pokud jde o dodržování dohody s vývojáři. V důsledku toho společnost Epic uvádí, že její plány na vydání obchodu s aplikacemi třetích stran v systému iOS jsou pozastaveny kvůli tomu, že jí Apple zrušil vývojářský účet.

V dopise je rovněž citován příspěvek generálního ředitele Tima Sweeneyho, který veřejně kritizuje navrhovaný plán společnosti Apple na nedodržování zákona o digitálních trzích (DMA), včetně Sweeneyho vlákna, které je v příspěvku na blogu společnosti Epic popsáno jako "vystupování proti nekalým a nezákonným praktikám společnosti Apple".

Toto oznámení přichází několik týdnů poté, co společnost Epic oznámila, že Apple obnovil její vývojářský účet. Účet byl původně zakázán v roce 2020 poté, co společnost Epic zavedla do verze Fortnite pro iOS systém přímých plateb, což způsobilo velmi medializovanou právní bitvu mezi oběma společnostmi.

Společnost Epic v lednu oznámila plány na spuštění herního obchodu EU v rámci systému iOS a navrácení verze Fortnite pro iOS v důsledku toho, že společnost Apple byla nucena otevřít obchod App Store, aby vyhověla zákonu EU o digitálních trzích. Zákon DMA je zaměřen na velké technologické společnosti, jako jsou Apple a Microsoft, jako na "strážce brány" a jeho cílem je zvýšit spravedlnost a konkurenceschopnost digitálních platforem.

"Zákon DMA byl navržen tak, aby odstranil právě tu nerovnováhu sil, kterou dnes Apple prokazuje: tvrdí, že má naprostou kontrolu nad blokováním konkurenčních obchodů a aplikací," napsala společnost Epic v závěru svého blogového příspěvku. "Budeme i nadále bojovat za to, abychom do zařízení se systémem iOS v Evropě a na celém světě přinesli skutečnou konkurenci a možnost volby."

Prozatím je však její plánovaný návrat do App Store společnosti Apple velmi pozastaven.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsala TAYLOR LYLES z IGN US.

Další podobné
Komentáře