Šéf italského fotbalu Gravina je vyšetřován kvůli údajné zpronevěře

07.03., 13:05
Aktuality
Gabriele Gravina (© AFP)

Předseda italské federace Gabriele Gravina čelí vyšetřování kvůli údajné zpronevěře a praní špinavých peněz v souvislosti s prodejem televizních práv. Funkcionář, jenž na schůzce se zástupci prokuratury v Římě odmítl jakékoliv pochybení, je obviněn z nezákonného použití peněz z dražby televizních práv v roce 2018, kdy vedl třetí ligu.

"Požádali jsme o slyšení a předložili jsme dokumentaci, abychom ukázali, že náš klient je nevinný. Všechno jsme vyjasnili a jsme si jistí, že pravda vyjde brzy najevo," uvedli Gravinovi právní zástupci v prohlášení.

Gravina vedl v letech 2005-2018 organizaci Lega Pro, která dohlíží na třetí nejvyšší italskou soutěž Serii C. V roce 2018 byl zvolen předsedou italského fotbalového svazu, od roku 2021 působí ve výkonném výboru UEFA a je jedním z místopředsedů.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pablos

Fousek fuori !

Reagovat
Pipo123

Raffaele Palladino aktuálně šéfuje lavičce v Monze a podle informací italského žurnalisty Nicola Schiry je možné, že během další sezóny bude působit jinde. Jako svého nového trenéra si ho totiž vyhlédlo Lazio, které situaci devětatřicetiletého stratéga v Lombardii bedlivě sleduje a pokukuje po možnostech zástupu za Maurizia Sarriho. Palladino má mimochodem kontrakt u I Biancorossi platný jen do konce tohoto ročníku.

Mal by Palladino na Lazio? 100x radšej u nás uvidím mladého trénera, než Sarriho.

Btw Capello skritizoval Sarriho že nedokáže nič zmeniť, že nikdy nereaguje na priebeh zápasu, nikdy sa nepripraví na súpera a stále hraje svoje 4-3-3

Sarriho odpoveď? "Nikdy v živote nebudem hrať inak"

Reagovat
Kucka

Výkony tuto sezonu fakt nechápu. Přitom v létě mi přišlo, že místo SMS se podařilo do zálohy přivést kvalitní hráče, ale dopředu je to tragické a bez nápadu.

Reagovat
DelPiero137

To je prekvapko a v ktorej institucii skoncia skorumpovany predstavitela = UEFA

Reagovat
M11

Reagovat
10

...a jaký trest z toho hrozí Juve?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele