Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvůli hrozícím bouřkám neodstartuje v Abú Dhabí seriál MS v triatlonu

Kvůli špatnému počasí museli pořadatelé zrušit úvodní závody seriálu mistrovství světa v triatlonu, které v pátek a v sobotu mělo hostit Abú Dhabí. Startu se nedočkala ani česká reprezentantka Petra Kuříková, jež v metropoli Spojených arabských emirátů měla vstoupit do sezony. Federace World Triathlon oznámila v prohlášení, že předpověď počasí ohrožuje bezpečný průběh akce. Zrušeny jsou tak páteční a sobotní přímé přenosy na ČT sport a ČT sport Plus.

Triatlon – ilustrační foto
zdroj: REUTERS autor: Stephanie Lecocq

"Rozhodnutí to nebylo snadné, ale bezpečnost sportovců má prvořadou důležitost," konstatovala světová federace. Na zrušení se její představitelé dohodli s organizačním výborem a sportovními autoritami v Abú Dhabí v důsledku předpovědi počasí, na základě níž místní úřady nařídily zrušit od pátku do neděle všechny venkovní aktivity kvůli hrozícím dešťům a bouřkám.

Seriál MS měl původně šest dílů včetně říjnového finále v Torremolinos nedaleko Málagy. Nyní začne až v květnu v Jokohamě, pokračovat bude ve stejném měsíci v Cagliari, v červenci v Hamburku a v září v Montrealu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články