Gómez neuspěl s odvoláním, trest za doping zůstává v platnosti

08.03., 16:17
Aktuality
Papu Gomez (© AFP)

Alejandro "Papu" Gómez od podzimu chybí v sestavě Monzy a na návrat na trávníky si bude muset počkat. 36letý argentinský mistr světa si musí odpykat celý dvouletý trest za doping, neuspěl totiž s odvoláním.

"Pokud vím, tak odvolání bylo zamítnuto. Klub to brzy potvrdí," sdělil trenér Raffaele Palladino na tiskové konferenci před utkáním proti Janovu.

Gómez přišel do Monzy loni v září jako volný hráč a začátkem dalšího měsíce naskočil ke dvěma zápasům, které pravděpodobně zůstanou jeho posledními dvěma starty v dresu italského celku. Činnost mu byla pozastavena 20. října.

Celý případ je složitější, jelikož Gómez byl pozitivně testován o rok dříve ještě během angažmá v Seville, s níž následně triumfoval v Evropské lize. Mnohem cennější trofej získal v prosinci 2022, kdy byl u zlaté argentinské cesty světovým šampionátem v Kataru.

V hráčových vzorcích byl nalezen terbutalin, který rozšiřuje dýchací cesty a usnadňuje dýchání. Gómez pozitivní test vysvětloval tím, že měl v noci zdravotní potíže a vzal si bez konzultace s lékařem dětský sirup.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele