Milovníci rukodělných trhů se mají po návratu z jarních prázdnin nač těšit: Flerjarmarky přinesou rozpustilou velikonoční náladu do Čech východních / Česká Třebová, Olomouc, Přerov, Ostrava, jižních / Ivančice i západních / Františkovy Lázně a Ejpovice.

Mrkněte se, co pěkného si pro vás Fler tvůrci přichystali a protáhněte si zasloužené volno ještě o nějaký ten den v naší společnosti :).

TIP:
Všechny Flerem podporované akce najdete vždy v našem Kalendáři.

Flerjarmark v Moritzi

čtvrtek 21. března 2024 od 10 do 17 hodin
Galerie Moritz Olomouc

Přímo v srdci Olomouce můžete navštívit Velikonoční Flerjarmark. Přivítejte jaro krásnými velikonočními dekoracemi, květinovým ubrusem nebo jarním oblečením pro děti.

Užijte si Olomouc naplno! Po procházce historickým centrem se stavte objevit další poklady do Galerie Moritz, kde si pro vás tvůrci připravili originální šperky, oblečení, bytové dekorace. Těšíme se na vás.

 

 

Jarní Flerjarmark v Ivančicích

sobota 23. března 2024 od 9 do 16 hodin
Besední dům, Tesařovo náměstí 199/1, 66491 Ivančice

Naladit se na jaro a Velikonoce, pořídit krásné dekorace, jarní oblečení nebo něco pro radost v příjemné atmosféře řemeslného jarmarku – prostě si užít příjemnou sobotu.

Posezení u kávy a zákusku od Kavárny ve Mlýně nebo od Mlsné Rézy a nádherné prostory Besedního domu s krásnou jarní a velikonoční výzdobou tvoří kulisu pro výběr těch nejlepších kousků. Své výrobky vám nabídne čtyřicet originálních prodejců. Krásné jarní a velikonoční dekorace, dobroty, šperky, svíčky, oblečení, kosmetika – to je jen malý výčet toho, co v Besedním domě najdete. V klidu, beze spěchu, vše na jednom místě.

Na co dalšího se ještě můžete těšit?

  • jarní a velikonoční dekorace, kraslice
  • oblečení pro děti i dámy
  • šperky z různých materiálů
  • přírodní kosmetika
  • keramika a stylové doplňky domácnosti
  • pochoutky z datlí, čokolády, krásné perníčky
  • svíčky ve skle, plechových dózičkách, keramice i samostatné
  • batohy, kabelky, opasky, tašky
  • přání, pohlednice, ručně šité deníky 

My se těšíme na vás.

 

 

Velikonoční Flerjarmark v Ejpovicích

sobota 23. března 2024 od 10 do 17 hodin
Kulturní sál restaurace U Salcmanů, Hlavní 27, Ejpovice

Velikonoce se nezadržitelně blíží, a pokud máte rádi atmosféru radosti z blížícího se jara, obdivujete zručnost rukodělných výrobců a nemůžete se dočkat nových dekorací a dobrot, pak si nesmíte nechat ujít velikonoční jarmark v Ejpovicích. Již třináctým rokem se sjedou šikovné české ručičky z blízkého okolí do sálu restaurace U Salcmanů. Zde se na vás bude těšit mnoho výrobců se svými novinkami.

Kromě tradičních prodejců najdete na jarmarku spoustu nových tváří. Tereza Vágnerová přiveze přírodní kosmetiku a dřevěné šperky. Darina Čechurová nabídne mýdla, svíčky a ozdobné květináče. Michaela Plzáková vyrábí krásné dřevěné dekorace. Nela Chovancová se věnuje háčkování a připravila si pro vás měkoučké plyšáky, bude to nejmladší tvořilka letošního jarmarku. Ivana Sedmerová vyrábí drátované výrobky, připravila si také tvořivou dílničku.

Dílniček najdete na jarmarku více a tvořit mohou děti i dospělí.

Nezapomněli jsme ani na mlsné jazýčky, které budou určitě spokojené s výběrem Obecní pekárny Rokycany s jejich pečivem, koláčky, vánočkami, muffiny a dalšími dobrotami. Svoboda zvířat Plzeň - Sekce na ochranu koček tradičně nabídne výborné marmelády, pesto či domácí hořčici. U Podbrdské minimlékárny budete moci ochutnat tvaroh, zákysy nebo čerstvé sýry s různými příchutěmi. Nakonec nesmí chybět ani čerstvě pražená káva od Coffee77.

A nebyly by to Velikonoce, kdybyste nemohli sledovat zručného pletaře při pletení pomlázek. I to si budete moci vyzkoušet a letošní koledu obejít s vlastnoručně upletenou pomlázkou.

Takže si nezapomeňte zapsat do kalendáře – Velikonoční jarmark v Ejpovicích, 23. března 2024 od 10 do 17 hodin. Těšíme se na vás, protože bez vás by to nebylo to správné předvelikonoční jarmarkové odpoledne.

 

 

Velikonoční Flerjarmark v České Třebové

premiéra v městě, kam je blízko vlakem... :)

neděle 24. března od 13 do 19 hodin
Staré náměstí, Česká Třebová

Přátelé, kamarádi, po úspěšném vánočním trhu (díky!) pro vás máme i veselé, barevné a řemeslné Velikonoce! Náš ansámbl čítá 55 rukodělců, k tomu brutálně krásný vyřezávaný dřevěný kolotoč řezbáře Matěje, kozí taxi, unikátní pojízdnou Pestauraci se sbírkou pro Pet Heroes a uvidíte i několik dalších lahůdek.

Vaříme je pro vás s největší péčí. ♥ ...

Přijďte a podpořte svým nákupem drobné tvůrce z Fleru i z vašeho okolí. Přijďte prostě a jednoduše pobejt :). Popovídat si, posedět v naší venkovní dílně, vyrobit si třeba květinový klobouk, velikonoční dekoraci na stůl nebo přírodní závěs do oken, upleťte si s námi svou pomlázku a užijte si u toho i hodně netradiční jídlo - Asian Finger Food, ochutnávku čajů, makrely na grilu, trdlo či ukázky řemesel a od 16 hodin i maňáskové dívadlo od nakladatelství Pampeliškov.

I tentokrát pro vás máme novinky a velevzácné hosty:

  • Přijede dřevěný ručně vyřezávaný minikolotoč řezbáře Matěje a spolu s ním dřevěné kozí taxi, houpací mravenečník, malá mlátička, kuličková dráha a rybolov. Kdo ještě neviděl, co řezbář Matěj dokáže, měl by se zastavit alespoň pro ten estetický zážitek. Věřte nám. A krom toho, že své děti zabavíte, tak ... takové fotky na Instáč jen tak někde neuděláte. :-))

  • S 13letým (!!) chlebovým kváskem k nám přijede Kvásková kuchařka Jana Berková. Kromě kvásku, své kuchařky a věcí na pečení a do kuchyně si pro vás Jana vymyslela i vlastní formičky na pečení, takže se u ní stopro staví i ten, kdo nekváskuje.

  • Nesmírně krásné šité hračky k nám přiveze Potvoráček. Hravé korále, šátky nebo třeba pletené botičky už pro vás chystá D.FELIX. Do výroby bylinných olejů a parfémů nahlédnete s RITUAL MANUFACTUR a s jiskřivě barevným porcelánem a keramikou přijede monique.mo.

S dalšími nováčky našich trhů se musíte přijít už seznámit osobně, nebo se každý den u kafíčka mrkněte na naši FB událost, kde vám je představujeme a ke které se můžete již nyní připojit.

Co si můžete vyzkoušet:

  • pletení pomlázek
  • sedlářské řemeslo - vyrobit si kožený náramek
  • floristiku a práci s dřevěnými výřezy v kreativní dílně
  • nejrůznější druhy lahodných sypaných čajových směsí Oxalis

A protože bychom rádi zas někde i trochu pomohli, najdete v jednom z městských dřevěných domků také výrobky sociálně terapeutické dílny z Domova u studánky v Anenské ♥ a ve tři odpolko dorazí jedinečná pojízdná psí restaurace Pestaurace, která podpoří útulek PET HEROES.

Nově pro vás máme také malování na obličej - a neomezujeme se jen na děti. Hm, milé dámy, není to výzva ;)?

Co jsme vám dál přichystali a co uvidíte naživo?

  • jak se šije patchwork a zdobí patchworkové kraslice
  • kraslice cifrované i malované
  • plstěné vílenky a spoustu velikonočních dekorací
  • živé květiny a dekorace, bejlí i řasokoule
  • přírodní kosmetiku a bohatou nabídku mýdel
  • výrobky z paracordu a kožené výrobky pro koně, psy i lidi
  • original valašské frgále a škvarkové tyčinky
  • Trdelník na grilu na dřevěném uhlí
  • Marmelády a dobrůtky CORONA
  • Perníčky paní Vorbové z Vysokého Mýta
  • Domácí limonády, punče a ovocné koncentráty MADAMI
  • Keramiku od Míly Vackové i Keramiku z hor od Barči Zelené
  • Nevšední knížky vydavatelství Pampeliškov (od 16 hodin tamtéž maňáskové dívadlo)
  • Koření od Lubana
  • nové značky dětského i dámského oblečení
  • včelaře s vlastním medem a propolisovými svíčkami
  • překrásné barevné dámské kabelky LKF BAGS a MontMat

... a ještě mnoho dalších novinek. Musíme se o vás postarat, bude přeci už jaro :)!

No řekněte, nezní to jako bezvadný plán, kudy se v neděli 24. března vracet z chalupy domů?

Podle nás rozhodně jo.

Už abyste tu byli. :-)

A už teď se na vás moc těšíme! ♥

 

 

Flerjarmark v Přerově

úterý 23. - středa 24. března vždy od 10 do 17 hodin
Galerie Přerov, Čechova 929, Město, 750 02 Přerov

Těšit se můžete na své oblíbené i nové tvůrce z vašeho okolí. Chystáme pro vás velikonoční dekorace, papírová přáníčka, oblečení pro děti, hedvábné šály, šperky, brože i módní doplňky. Přivítejte doma jaro s novým ubrusem, polštářkem nebo věnečkem.

Všechny tvůrce najdete v přízemí Galerky. Těšíme se na vás.

 

 

Lázeňský velikonoční Flerjarmark

Slavnostní přehlídka rukodělných pokladů

pátek 29. března 2024 od 10 do 17 hodin
Kolonáda Solného a Lučního pramene, 5. května 351 01, Františkovy Lázně

Františkovy Lázně se chystají na událost, která promění tento kouzelný koutek země v centrum ručního umění a kreativity. Přichází první ročník Lázeňského Velikonočního Flerjarmarku, který slibuje být vzrušujícím zážitkem pro všechny, kdo touží po originálních výrobcích a zábavě. Kolonáda Solného a Lučního pramene se v ten den stane místem setkání pro všechny milovníky ručního díla, kde se budou moci ponořit do atmosféry vášnivé tvorby a užít si širokou škálu zábavy a chutí.

Jedinečnost této události spočívá v tom, že vás zavede na cestu do minulosti, zatímco zůstává pevně zakotvena v přítomnosti. Přijďte prozkoumat a objevit šperky, dekorace a další rukodělné skvosty, které oživují ducha historie i moderního umění.

A na co se můžete těšit?

Zaměřte se na vaše smysly a projděte se kolem stánků nabízejících unikátní a ručně vytvořené poklady. Od keramiky a textilu po šperky a dekorace - každý kousek vypráví svůj vlastní příběh a čeká na to, až se stane součástí vašeho života.

Nezapomeneme ani na hudbu - umění, které dodá události na energii a atmosféře. Zapojující hudební program a inspirativní výtvarné dílny umožní každému prozkoumat své tvůrčí já a připojit se k hudbě a uměleckým aktivitám. A kdyby to bylo málo, bude zde také výstava všech soutěžních příspěvků ze soutěže O nejkrásnější kraslici 2024 – u kterých se můžete inspirovat na vlastní výrobu dekorací.

Po procházce mezi stánky se zastavte a ochutnejte lahůdky od místních výrobců. Od tradičních koláčů přes výbornou kávu po moderní lahůdky, každé sousto je oslavou místní kuchyně a tradic. A nakonec se můžete vyfotit společně s našimi lázeňskými „švihačkami“ na chůdách, které nám pomohou vytvořit lázeňskou atmosféru, a vám do alba přibude krásná vzpomínka na tuto akci.

Lázeňský Velikonoční Flerjarmark slibuje být nejen událostí jednoho dne, ale také začátkem tradičního setkání, které bude každoročně slavit krásu ručního umění a vášnivou tvorbu. Přijďte a staňte se součástí této první kapitoly historie!

 

 

Flerjarmark v Géčku

sobota 30. března od 10 do 17 hodin
Nákupní centrum Géčko, Spojovací 396, 725 27 Ostrava

Třetí Flerjarmark v ostravském Géčku bude velikonoční! Pojďte poznat lokální tvůrce a jejich originální tvorbu.

Přijďte vítat jaro s našimi tvůrci, které najdete po celé galerii Géčka. Chybět nebudou jarní dekorace a ubrusy, šperky tvořené různými technikami, keramika, oblečení pro děti i dospělé, hračky, kabelky a doplňky, svíčky a spoustu dalšího.

Udělejte radost dvakrát! Sobě krásným dárečkem a tvůrci nákupem. Těšíme se na vás.