České ženy zajely v Soldier Hollow nejlepší štafetu sezóny

10. března, 2024

Pohybovaly se dokonce na medailových příčkách, ale i páté místo českých biatlonistek v Soldier Hollow je jejich nejlepším štafetovým výsledkem sezóny. Markéta Davidová navrch přidala vítězství na svém úseku.

Report

Na Soldier Hollow i dnes dopadaly sluneční paprsky, ale trať na štafetu žen poměrně držela. A přívětivá byla i střelnice. „Dneska byly podmínky jednoduché, na střelnici nefoukalo. Potom už záleží jenom na tom, v jakém stavu tam kdo přijede. Na to jsem se snažila hodně dávat pozor,“ řekla Jessica Jislová, která velmi dobře rozjela českou štafetu. Dobíjela jenom jednou a předávala na šestém místě.

Start štafety

Dokonce bez dobíjení zvládla druhý úsek Tereza Voborníková, která se tím posunula na čtvrté místo. „Ze střelby mám fakt radost. Před střelnicí jsme vždycky jely s Italkou poměrně volně, abychom se vydýchaly, a to mi pomohlo,“ prozradila Terka.

Povedený výkon od Terky

Třetímu úseku vládla Markéta Davidová. Vleže sice musela dvakrát dobíjet, ale stojku zvládla čistě a navíc běžela nejrychleji ze všech. „Holky to super rozjely a mně se dneska jelo dobře. Bylo to fajn,“ usmívala se Makula, která předávala už jako třetí.

Markéta Davidová předává Lucii Charvátové

Lucie Charvátová mohla jen těžko konkurovat v souboji o třetí místo Švédce Elviře Öbergová, dál už byly rozestupy větší. Česká finišmanka ovšem musela po stojce na dvě trestná kola, čehož využila Rakušanka Gandlerová.

I pátým místem si české biatlonistky vylepšily sezónní maximum, ale Lucka pochopitelně spokojená nebyla. „Holky jely skvěle, ale mně se ten závěr bohužel opravdu nepovedl.“

Na čistou ležku Lucie Charvátová vestoje nenavázala

Vyhrály Norky před Němkami a Švédkami.

Co to znamená?

Norky ovládly i hodnocení štafet. České ženy skončily v této disciplíně sedmé a stejné umístění jim patří i v Poháru národů. Na osmé Rakušanky mají náskok 46 bodů.

Výsledkový servis

Příští závod

Ženy zakončí první zámořskou štaci v neděli v 17:00 stíhacím závodem.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík