Vyberte možnost Stránka

Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami – Lahůdka, která nemůže v menu chybět!

Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami – Lahůdka, která nemůže v menu chybět!
Rate this post
!AdSense – before content



Nádivka s uzeným masem je tradiční velikonoční pokrm, který nemůže na stole chybět. Zkuste náš jednoduchý recept!

Spíše než velikonočního beránka si dáte nádivku s uzeným masem? Nečekejte, že vám jí někdo během koledování nabídne. Zkuste náš jednoduchý recept na nádivku s uzeným masem.

Velikonoce by nebyly Velikonocemi, kdyby na stole chyběla tradiční nádivka. Proto jsme vám připravili další jednoduchý recept pro muže a kuchaře-začátečníky na velikonoční nádivku s uzeným masem a mladými kopřivami.

Potřebujete jen pár ingrediencí a příprava je rychlá i snadná. Tak se do toho pusťte!

Tradiční velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami

Budete potřebovat: 8 starších rohlíků, 6 vajec, půl kila uzeného masa, zhruba hrnek mléka, čerstvě natrhané mladé kopřivy, čerstvé bylinky dle chuti (může být petržel, pažitka, apod.), sůl, pepř, muškátový oříšek, máslo nebo sádlo

Náš tip: Hledáte originální velikonoční přání? Navštivte stránku www.prani-pranicka.cz, kde naleznete spoustu klasických, dojemných, ale i vtipných přání a přáníček. A to nejen velikonočních!

Příprava nádivky je bleskurychlá!

1. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a nasypte do větší misky. V mléce rozmíchejte žloutky, osolte, opepřete, ochuťte strouhaným muškátovým oříškem a nalijte na rohlíky. Maso povařte, nechte vychladnout a poté nakrájejte na malé kostičky.

2. Rozpalte máslo nebo sádlo na pánvi a opečte na něm kostky masa, poté nechte zchladnout a přidejte k nasáklým rohlíkům.

3. Kopřivy a bylinky omyjte, na drobno nasekejte a přisypte do mísy . Z bílků ušlehejte pevný sníh a pomalu jej do směsi vmíchejte.

4. Předehřejte si troubu na cca 200°C. Zapékací misku si vymažte sádlem nebo máslem (lze i vysypat strouhankou) a vlijte do ní těsto.

5. Pečte dozlatova.

!AdSense – after content



O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!






Chceš moderní hodinky s chytrými funkcemi? Stylové Apple Watch SE 2022 jsou tu pro tebe!

Styloví muži, potřebují občas vypadnout s partou a strávit volný víkend někde na chatě. Ideální příležitost na pánskou jízdu je podzimní vinobraní. Skvělou párty zažijete, když si najdete ubytování na Jižní Moravě v pěkném vinném sklípku, kde se dobře najíte, pobavíte a navíc otestujete kvalitní vínka při degustaci. Pokud vinobraní nestihnete, rezervujte si chaty na Silvestra, kde s partou oslavíte příchod nového roku a k tomu si v případě vhodných sněhových podmínek výborně zalyžujete.