Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sparta dostala v Plzni čtyři góly. Slavia se dotáhla na jediný bod

Fotbalisté Sparty ve 24. kole nejvyšší české fotbalové soutěže propadli na hřišti Viktorie Plzeň, kde dostali čtyři góly a navíc přišli o vyloučeného Krejčího. Druhá Slavia se tak díky výhře nad Teplicemi 4:0 dotáhla na rozdíl jediného bodu. Čtyři góly padly i v dalším nedělním zápase, České Budějovice přišly v 90. minutě o vedení nad Zlínem a utkání skončio 2:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Nakonec pohodové vítězství

Více než půl hodiny se Teplice na Slavii mohly spolehnout na pevnou obranu, pak ale napřáhl Matěj Jurásek, který dostal v lize šanci v základní sestavě poprvé od září, a odšpuntoval brankově bohatý zápas. Druhý zářez přidal sám ještě do poločasu a poté, co Severočeši v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky Beránkem neproměnili svou šanci na zdramatizování, navýšil skóre po necelé hodině hry Conrad Wallem. V závěru ještě zasadil hostům poslední ránu Václav Jurečka, který se do střeleckých statistik zapsal v této ligové sezoně už jedenáctkrát. 

Úřadující vicemistři bodovali v desátém kole za sebou, Severočeši po pěti ligových zápasech a poprvé na jaře nezískali ani bod a jsou devátí.


Slavia Praha – FK Teplice 4:0 (2:0)

Branky: 38. a 42. Jurásek, 57. Wallem, 90.+3 Jurečka. Rozhodčí: Machálek  Kubr, Antoníček  Volek (video). ŽK: Bořil (mimo hřiště)  Mičevič, Chaloupek. Diváci: 17 464.

Slavia: Staněk  Vlček (80. Provod), Ogbu, Zima, Diouf  Masopust (46. Tomič), Oscar (73. Tijani)  Jurásek (64. Zmrzlý), Jurečka, Wallem  Van Buren (64. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Teplice: Ludha  Cykalo, Chaloupek, Mičevič (46. Mareček)  Švanda, Knapík, Jukl, Urbanec (46. Beránek)  Trubač (75. Bílek)  Jásir (62. Křišťan), Čerepkai (46. Vachoušek). Trenér: Frťala.

Remíza vydolovaná v závěru

Nespokojení musí být po zápase se Zlínem na jihu Čech. Českobudějovičtí už od druhé minuty vedli nad Zlínem díky brance Suchana, tentýž hráč dokázal čtvrt hodiny před koncem vrátit domácím vedení poté, co srovnal hostující Černín. Zlínští však dokázali skóre dorovnat i podruhé, když po několika odrazech před bránou skóroval v 90. minutě Jakub Janetzký.

Zlínští i poosmé za sebou s Českými Budějovicemi díky brance Janetzkého, který se čtyřmi brankami dotáhl v čele klubových střeleckých statistik Vukadinoviče, dokázali bodovat. 

Dynamo České Budějovice – FC Zlín 2:2 (1:1)

Branky: 2. a 75. Suchan  7. Černín, 90. Janetzký. Rozhodčí: Pechanec  Ratajová, Leška - Berka (video). ŽK: Ondrášek, Poulolo  Černín, Janetzký, Nombil, Cedidla, Reiter. Diváci: 2412.

Č. Budějovice: Šípoš  Sladký, Poulolo, Králik, Trummer  Suchan, Čermák, Hellebrand (85. Nikl)  Šigut (68. Lazič), Alli (89. Zíka)  Ondrášek. Trenér: Lerch.

Zlín: Dostál  Cedidla, Černín, Didiba (27. Holík, 84. Pidro), Čelůstka  Nombil, Janetzký  Vukadinovič (67. Fantiš), Slončík (67. Reiter), Bartošák (84. Simerský)  Ikugar. Trenér: Červenka.

Čtyři góly v síti a vyloučený Krejčí

Sparta hrála bez potrestaného Preciada a na lavičce zůstali třeba Birmančevič, Kuchta či Kairinen. Plzeňští zase od začátku hráli bez Kopicea Mosquery.

Taktickou bitvu prvního poločasu gólově rozsekl Tomáš Chorý, který pohotově dorazil do brány Vindahlem dvakrát vyražený míč.

"Byli jsme upozorňováni na to, že Vindahl s tím trochu mívá problémy, že to vyráží před sebe. Trochu jsem s tím počítal a byl jsem za to odměněný. Měl jsem to na dlouhou nohu, ještě jsem musel předskakovat Panáka. Bylo to nadvakrát, ale naštěstí to tam padlo," uvedl Chorý. 

Viktoriáni mohli ještě do přestávky zvýšit, další góly si ale nakonec nechali na druhou půli. Hned na jejím začátku tečoval do vlastní sítě míč Panák.

"Druhá branka utkání zlomila," mínil trenér Sparty Brian Priske. "Jsem si jistý, že Filip Panák odvedl na hřišti maximum jako vždy. Udělal pár chyb, na což u něj normálně nejsme zvyklí, ale to je součástí fotbalu," doplnil šestačtyřicetiletý dánský trenér, jehož svěřenci za celý zápas nevystřelili mezi tyče.

Ráz zbytku zápasu definitivně dala o pár minut později druhá žlutá karta pro Ladislava Krejčího. Plzeň v přesilovce přidala ještě dvě branky a náskok v čele na druhou Slavii už má jen jednobodový.

Sparťané porážkou vyrovnali nejvyšší prohru v samostatné české lize. 0:4 už prohrála v květnu 2019 taktéž v Plzni, v listopadu 2021 na Slovácku a předloni na podzim v derby na Slavii. 

Viktoria Plzeň – Sparta Praha 4:0 (1:0)

Branky: 45. a 70. Chorý, 49. Souaré, 61. Šulc. Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Podaný – Petřík (video). ŽK: Cadu, Dweh, Šulc, Souaré – Sadílek, Krejčí, Mejdr, Kairinen. ČK: 52. Krejčí. Diváci: 11 611 (vyprodáno).

Plzeň: Jedlička Dweh, Hranáč, Jemelka – Cadu (64. Kopic), Kalvach (77. Traoré), Červ (88. Hejda), Valenta, Souaré – Chorý (77. M. Vydra), Šulc (88. Kliment). Trenér: Koubek.

Sparta: Vindahl – Vitík, Panák, Krejčí – Wiesner (57. Mejdr), Laci, Sadílek (72. P. Vydra), Ryneš – Karabec (57. Kairinen), Haraslín (57. Birmančevič) – Olatunji (57. Kuchta). Trenér: Priske.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články